Digitalkameror APPLE CANON FUJIFILM HTC HUAWEI LG MOTOROLA NIKON NINTENDO NOKIA OLYMPUS PANASONIC PENTAX SAMSUNG SONY  
Apple iPhone
 
     
Powered by True
Counted by OneStat.com

Digitalkamera introduktion

Digital Camera Reviews Appareil Photo Numerique Prueba camara Camera Test Kamera Incelemeleri Digitalkamera Test Digitalkamera Test

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003



Canon IXUS 860 IS


Ilse Jurriën : 2007-08-20 16:32:00
Canon IXUS 860 IS : Digital IXUS 860 IS är efterföljaren till den enormt populära Canon IXUS 850 IS och är utrustad med ett 28 mm vidvinkelobjektiv med 3,8 x zoom och optisk bildstabilisator samt har en bildupplösning på 8,0 megapixel. Canon IXUS 860 IS kan erbjuda en rad förbättringar i jämförelse med sin omtyckta föregångare. Till exempel har den en 3,0 tum stor PureColor LCD-skärm och förbättrad teknik för ansiktsigenkänning. Kamerans funktioner för höga ISO-inställningar samverkar med den optiska bildstabilisatorn för att avsevärt minska risken för oskärpa. En vinnande kombination av stil, kompakt format och vidvinkelkapacitet har gjort Canon IXUS 850 IS till en av våra mest populära modeller under de senaste två åren, säger Roel Lammers, produktchef foto/video Canon Svenska


Casio Elixim Tours


Johanna Oenema : 2007-07-10 07:00:00
Casio Elixim Tours : För att introducera de nya kameramodellerna Exilim EX-V7 och EX-Z1200 har Casio Europe skapat en av de mest innovativa resebyråer som finns att hitta på nätet. Casio ger dig möjligheten att delta i en unik semester på exilim-tours hemsida. Här kan du placera dina egna fotografier i färdiga semesterscener och sen sända resultaten helt gratis i form av klassiska vykort till dina vänner. I vinstpotten finns fina priser. Den som är med och tävlar kan vinna HTC Smartphones som använder det mobila opperativsystemet för Windows från Casios partner Microsoft. Med i potten finns också navigatorer från NAVIGON och presentkort från Sixt rent a car. Bege dig ut på semesterturné fr.o.m. nu och fram till den 18 juli.


Olympus SP-550 UZ


Johanna Oenema : 2007-06-13 07:00:00
Olympus SP-550 UZ : Nu kan du komma närmare än du någonsin gjort förut, med en digital kompaktkamera. Olympus SP-550 UZ är världens första med 18x optisk zoom, och den motsvarande brännvidden är hela 28-504mm. Långa avstånd är inte längre något hinder för att fånga ditt motiv på bild - oavsett om du är på safari i djungeln eller står längst upp på läktaren under en fotbollsmatch. Tack vare den dubbla bildstabilisatorn reduceras även riskerna för att bilderna ska bli suddiga, och BrightCapture-tekniken ser till att fånga stämningen i skymningen - utan att använda blixt. De 7.1 megapixlarna tillåter dig även att skriva ut bilderna - i stora format. Olympus SP-550 UZ finns till försäljning från och med februari 2007.


Fujifilm FinePix S5700


Johanna Oenema : 2007-06-12 10:50:54
Fujifilm FinePix S5700 : Dansen runt midsommarstången, brännbolls-turneringen och simhoppet från bryggan är motiv som kräver korta exponeringstider. Nya FinePix S5700 har de egenskaper som behövs för att fånga en aktiv sommar. Med sin 10x optiska zoom och höga känslighet upp till ISO 1600 är FinePix S5700 perfekt för att fånga motiv i rörelse. - Vi är glada att vi nu till sommaren kan presentera en kamera som passar bra för aktiva semesterfirare, säger Helena Olin, marknadschef för fotoprodukter på Fujifilm Sverige AB. FinePix S5700 är enkel att använda med svenska menyer och stor display. Videofunktionsläget har aktiva zoom- och autofokus-funktioner samt elektronisk bildstabilisering. Kamerans ca-pris är 2495,-


Casio Exilim EX-Z65


Johanna Oenema : 2007-05-17 12:11:58
Casio Exilim EX-Z65 :På tyska Casio Europa hemsidan visas en ny Casio Exilim modell. Det är den nya 6 megapixel digitalkameran Casio Z65 ur den kända innovativa Exilim serien. Den är en ny version av den tidigare lanserade Exilim Z75. Casio Exilim EX-Z65 är utrustad med en bred LCD skärm. Detta betyder inte bara en bättre återgivning av fotot utan gör den också mer användarvänlig. Casio Exilim Z65 är lika smal och lätt som sin storebror EX-Z75. Kombinationen av stilfull design och stor LCD skärm gör det lättare att fotografera än någonsin. Casio Exilim EX-Z65 har alla avancerade möjligheterna som sin föregångare EX-Z70 inklusive Anti-shake DSP som motverkar brus p. g. a. darrande händer och rörliga motiv.


Canon Digital IXUS 950 IS


Johanna Oenema : 2007-05-11 06:00:00
Canon Digital IXUS 950 IS : Canon lanserar en 8,0 Mp Digital IXUS 950 IS, som är en uppgradering av den prisbelönta IXUS 800 IS. Digital IXUS 950 IS med metallyta i tre nyanser och relieflinjer är utrustad med 4x optiskt zoomobjektiv, optisk bildstabilisator och DIGIC III-bildprocessor. Utöver snabbare bearbetning och avancerad brusreducering innehåller DIGIC III dessutom Canons teknik för ansiktsigenkänning och borttagning av röda ögon, vilket ger fantastiska bilder på människor. Andra viktiga förbättringar är ISO 1600 med Auto ISO Shift för bättre fotografering i svagt ljus, samt en 2,5-tums LCD-skärm med högre färgåtergivning och reptålighet. Bland de nya kreativa funktionerna kan nämnas Långtidssekvenser och Kreativ ljuseffekt.


Fujifilm FinePix kameror


Johanna Oenema : 2007-05-10 06:00:00
Fujifilm FinePix Z5fd : FinePix Z5fd är en stilren och kompakt kamera som med sina 6,3 megapixlar på ett enkelt sätt levererar bilder med hög bildkvalitet. FinePix Z5fd sticker ut genom design och färgurval samt egenskaper som ansiktsdetektion och hög ljuskänslighet. Med Z5fd kan du snabbt och lätt anpassa dina bilder för Internet. Kamerans blogg-läge gör det möjligt att genom en enkel knapptryckning ändra bildens storlek så att den passar webbsidor eller e-post, där mindre filstorlekar och snabbare uppladdningstid krävs.Kamerans eleganta design är utformad för att lätt kunna tas med i väskan eller fickan och LCD-skärmen är förstärkt mot repor. Fujifjilm FinePix Z5fd finns i färgerna hallon, mocca och silver.


Canon PowerShot S5 IS


Johanna Oenema : 2007-05-08 20:00:00
Canon PowerShot S5 IS : Canon presenterar lanseringen av 8,0 megapixel PowerShot S5 IS med 12x optisk zoom. Den nya kompakta videokameran ärver tekniken för optisk bildstabilisator, proffsoptik och avancerade filmfunktioner och introducerar en mängd nya funktioner som gör det enklare att ta perfekta bilder. Tekniken för ansiktsigenkänning ingår i Canons DIGIC III-bildprocessor och förbättrar fokus, exponering och blixt vid fotografering av människor. Funktionen för att ta bort röda ögon löser effektivt problemet med röda ögon i bilder. Den ökade känsligheten i intervallet ISO 80-1600 kompletterar det optiska bildstabilisatorsystemet för att ge bättre resultat i svagt ljus. Powershot S5 IS kostar ca 4 300 kr inkl moms.


Panasonic Lumix TZ3 och TZ2


Johanna Oenema : 2007-04-28 07:00:04
Panasonic Lumix TZ3 och TZ2 : Panasonic släpper två kraftfulla digitalkameror som är särskilt utvecklade för att göra fotograferingen enklare och roligare under resor. Lumix TZ3 och TZ2 har 28 mm vidvinkel, superzoom, bildstabilisator och flera specialfunktioner för resenärer. Trots alla tekniska finesser är kamerorna små och får lätt plats i fickan. Det här är en unik kamera eftersom den har en otrolig zoom och samtidigt är kompakt och får plats i en ficka. Och tack vare vidvinkellinsen får mer plats i bilden. En fördel om man till exempel ska få med en hel grupp människor eller ett landskap i bild utan att behöva kliva bakåt och öka avståndet, säger Anders Jonsson Nordisk Produktchef för Panasonic Lumix.


Nikon D40X


Johanna Oenema : 2007-04-20 17:00:02
Nikon D40X : Nikon D40x är en liten ergonomisk kompakt digital systemkamera för användaren som vill ta steget upp från kompaktkamera till system, och som vill kombinera användarvänlighet med hög bildkvalitet. Kameran är en uppföljare till den framgångsrika Nikon D40 med bredare ISO-omfång och 10,2 megapixel. Nikon D40X har behållit både professionell ljusmätare, bildbearbetningsmotor samt det användarvänliga menysystemet med flera inbyggda retuscheringsmöjligheter – allt för perfekta och professionella bildresultat. D40x heter uppföljaren till Nikons stjärnskott D40 som lanserades i höstas. Det mesta av D40 har man behållit, men Nikon har ökat både upplösning, hastighet och ISO omfång. D40X finns till försäljning under april 2007.


Fujifilm FinePix S5 Pro


Johanna Oenema : 2007-04-20 11:40:41
Fujifilm FinePix S5 Pro : Fujifilm FinePix S5 Pro är en professionell digital spegelreflexkamera med ett brett spektra av inställningsmöjligheter och finesser. S5 Pro har en nyutvecklad bildprocessor och CCD som höjer den digitala bilden till en ny kvalitetsnivå. Tack vare den nya sensorns unika pixelstruktur med 6,17 miljoner högkänsliga och 6,17 miljoner lågkänsliga pixlar (totalt 12,3 miljoner effektiva pixlar) har S5 Pro ett ökat dynamiskt omfång. Det dynamiska omfånget, mellan 100-400 %, är valbart i sex förinställningar för större kontrastkontroll och mer kreativ fotografering i eller utanför studion. Den nya CCD-sensorn är även utrustad med ett nytt förbättrat lågpassfilter som reducerar brus och minimerar moaré.


Fujifilm FinePix F31fd


Johanna Oenema : 2007-04-20 11:33:44
Fujifilm FinePix F31fd : FinePix F31fd är Fujifilms första kompaktkamera med ansiktsdetektion. F31fd har en hög ljuskänslighet på 3200 ISO vilket gör det möjligt att fotografera även i svagt ljus, utan blixt. Den nya tekniken ansiktsdetektion har stor betydelse när det gäller fotografering av människor. Tekniken ser till att kameran automatiskt fokuserar på och ställer in rätt exponering för de ansikten som finns i bilden. Fujifilms ansiktsdetektion fungerar genom att kameran identifierar triangeln som bildas mellan ögon och mun. F31fd låser fokus på det ansikte som är mest centrerat eller främst i bilden, och räknar sedan ut ett medelvärde för exponeringen på upp till tio ansikten i en bild. Allt detta går på 0,05 sekunder.


Tre Fujifilm FinePix kameror


Johanna Oenema : 2007-04-20 11:19:18
Tre Fujifilm FinePix kameror : Fujifilm lanserar tre användarvänliga kameror, två långzoomar och en kompaktkamera, på den svenska marknaden. FinePix S9600, FinePix S6500fd och FinePix F20. Avancerad teknik, höga ISO-tal och kompakt prestanda är ledord för de nya produkterna. Några av våra framgångsmodeller får nu sina uppföljare, säger Helena Olin, marknadschef på affärsområde Foto. Den nya tekniken face detection, som kan identifiera upp till tio ansikten i en bild, gör S6500fd till en perfekt familjekamera. Fujifilm FinePix S9600 är efterföljaren till den uppskattade och prisbelönade S9500, med en större LCD-skärm, skarpare bildkvalitet och snabbare autofokus även i dåliga ljus. S9600 har en upplösning på 9 miljoner pixlar.


Casio Exilim EX-Z1050


Johanna Oenema : 2007-03-26 11:02:18
Casio Exilim EX-Z1050 : Casio introducerar den nya Casio Exilim Z1050, en ytterligare ny modell i den stilfulla Exilim serien. Casio Elixim Z1050 är utrustad med en ny värdefull bildredigerings modul. Nu är det ännu lättare att ta högupplösta bilder (10.1 megapixel). I 2006 marknadsförde Casio den omtalade Exilim Zoom EX-Z1000 som var den första digitala kameran med en 10.1 megapixel upplösning som t.o.m. ryms i en handflata. Med den här kameran är det enklare än förut att ta foton med en mycket hög upplösning. Denna okända prestanda har öppnat en helt ny marknad. Casio Z1050 kommer att finnas tillgänglig i mars 2007.


Casio Exilim EX-Z75


Johanna Oenema : 2007-03-26 11:01:00
Casio Exilim EX-Z75 : Casio lanserar Casio Exilim Z75, en ny stilfull digitalkamera i den kända och innovativa Elixim serien. Casio Exilim EX-Z75 har en upplösning på 7,2 megapixlar är utrustad med en nyutvecklad bred LCD bildskärm som inte bara betyder bättre bildåtergivning men också mera användarvänlighet. Den nya Casio Elixim modellen har en lika smal form som sin föregångare Casio Elixim EX-Z70. Kombinationen av stilfull design och en stor LCD bildskärm gör fotografering och att ställa in kameran lättare än förr. Casio Elixim EX-Z75 behåller alla avancerade funktionerna av Casio EX-Z70, inclusive Anti-Shake DSP för reducering av brus p.g.a. rörande motiv eller darrande händer.


Casio Exilim EX-V7


Johanna Oenema : 2007-03-26 11:00:00
Casio Exilim EX-V7 : Casio Benelux introducerar en stilig digitalkamera som kombinerar styrka med elegans. Casio Exilim Hi-Zoom EX-V7 med 7 megapixlar är den enda kameran i Exilim serien som har en 7x optisk zoomobjektiv. En smalare kamera med ett sånt starkt zoomobjektiv finns inte tillgänglig hos andra kameratillverkare. Casio EX-V7 får till och med plats i en bröstficka eller i en liten handväska. Det avancerade zoomobjektivet skjuter dessutom inte ut ur kameran medan man zoomar in, vilket betyder att kameran alltid behåller sin smala form. Det är ännu oklart när Casio Elixim EX-V7 kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden.


HP Photosmart digitalkameror


Johanna Oenema : 2007-03-22 10:15:23
HP Photosmart R837 kamera : HPs nya kamera tar bort blemmor, har avsmalnande effekter och fixar både röda ögon på personer och glödande ögon på husdjur. Nu kommer digitalkameran HP Photosmart R837 som kan redigera och retuschera foton direkt, utan att kopplas mot ett redigeringsprogram eller ens en dator. Med den här kameran kan man verkligen släppa loss kreativiteten. Du kan ta ett kort, redigera det direkt i kameran, lägga till ramar, ändra färger eller lägga till effekter. Eftersom skärmen är så pass stor är det lättare än någonsin att se alla detaljer, säger Maria Augustsson, produktchef för bild- och utskriftslösningar mot konsument och småföretag på HP. R837 finns i butiken från den 1:a maj, till ett ca pris på 2 295 kr.


Olympus E-510 SLR


Johanna Oenema : 2007-03-05 06:00:02
Olympus E-510 SLR : Som en av världens ledande fotoföretag, har Olympus alltid de senaste och mest avancerade teknikerna i sina kameror – så även i E-510. Med Live Preview kan fotografen enkelt komponera sina bilder direkt på den stora LCD’n, och Super Sonic Wave Filter ser till att kameralinsen alltid är fri från damm, oavsett var man befinner sig när objektiven ska bytas. Den nya inbyggda bildstabilisatorn ger extra skydd mot suddiga bilder oavsett om de beror på långa slutartider och stora inzoomningar eller på snabbrörliga objekt och kameraskak. E-510 är dessutom utrustad med en ny bildprocessor, som höjer bildkvaliteten ytterligare med naturtrogen färgåtergivning samt snabbar upp hela bild- processen.


Olympus E-410 SLR


Johanna Oenema : 2007-03-05 06:00:01
Olympus E-410 SLR : Olympus E-410 är en av världens mest kompakta och lättviktiga digitala SLR-kameror. Trots sin litenhet har den begåvats med funktioner som Live Preview (livebild direkt på skärmen för enkel komponering av bilderna), kameran har det patenterade Super Sonic Wave Filter för dammfri fotografering och en ny bildprocessor som eliminerar brus och snabbar upp hela bildprocessen. Kameran är kompatibel med i princip alla tillbehör i Olympus E-system och har en sensor på 10 megapixlar för bilder med stor detaljrikedom. Det gör den mycket portabel och idealisk att ta med på resan, semestern eller andra uppdrag där en stor och bullrig kamera kan begränsa fotomöjligheterna. Olympus E-410 finns till försäljning fr.o.m juli 2007.


Olympus Mju 780


Johanna Oenema : 2007-03-05 06:00:00
Olympus Mju 780 : En kameran som har allt. Med 5x optisk zoom gör den det lilla stort, och den inbyggda bildstabilisatorn reducerar skakningsoskärpa. Dessutom är den gjord i ett väderskyddat kamerahus för fotografering i alla väderlekar och under årstider. µ 780 har ett svart, väderskyddad kamerahus i metall som inte viker ner sig för att det börjar regna. Njut av de 7,1 detaljerade megapixlarna och en 5x optisk zoom som tar dig nära motiven. Den dubbla bildstabilisatorn - Dual Image Stabilization - kompenserar för en skakig hand eller snabbrörliga motiv, så att bilderna alltid blir klara och skarpa. Med den nya tekniken Shadow Adjustment lättas de mörka partierna i bilderna upp, och ges ett mer detaljerat och realistiskt resultat.






Canon 1300D
Nikon D850 SLR snart officiellt
Canon EOS 6D Mark II fullformatskamera
Canon EOS 200D spegelreflexkamera
Ricoh WG-50 allväderskamera
Nikon Coolpix W300 vattentät kamera
Olympus Tough TG5 action kamera
Nikon D7500 DSLR
Panasonic Lumix TZ90 digitalkamera
Canon PowerShot SX730 HS superzoomkamera
Canon EOS 77D och 800D SLR-Kameror