2017 NIEUWS APPLE CANON FUJIFILM HTC HUAWEI LG MOTOROLA NIKON NINTENDO NOKIA OLYMPUS PANASONIC PENTAX SAMSUNG SONY  
Apple iPhone
 
     
Powered by True
Counted by OneStat.com

Google

Camera Reviews Appareil Photo Numerique Prueba camara Smartphone Kamera Incelemeleri Digitalkamera Test Digitalkamera Test

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Android (5)
Android Auto (2)
Augmented & Virtual Reality (2)
Geruchten & Speculaties (2)
Industrie nieuws (1)
Innovaties (1)
Nieuwe telefoons (1)
Premium smartphones (1)
Smartphones (1)
Software & OS (1)


Android Oreo officieel geïntroduceerd door Google


Ilse Jurriën : 2017-08-21 23:50:00
Google Android 8.0 Oreo officieel aangekondigd : Zoals we al verwachtten heeft Google zojuist haar nieuwe besturingssysteem onthuld. Vandaag is in grote delen van Amerika een totale zonsverduistering waarneembaar, een eclips komt slecht eens in de zoveel jaar voor en dus was dit voor Google een ideale gelegenheid om haar Android OS te introduceren. Er werd een bijpassende video gelanceerd, van Android poppetjes die met eclipsbrilletjes de lucht in keken. Totdat er een komeet naar beneden kwam, die als Oreo koekje op de aarde neerstreek. Nadat één van de Android poppetjes het koekje aanraakte veranderde de Oreo in een ware superheld; Android Oreo is geboren!


Android 8.0 Oreo wordt Google´s officiële benaming


Ilse Jurriën : 2017-08-13 23:25:00
Opnieuw aanwijzingen voor naam Android Oreo : Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google wordt deze maand verwacht. Hoewel het Amerikaanse bedrijf zelf nog geen officiële lanceringdatum heeft genoemd lijkt Android O op 21 augustus 2017 geïntroduceerd te worden. Ook zal dan pas de officiële naam bekend worden gemaakt, hierover is nog altijd onduidelijkheid. Google vernoemt haar mobiele besturingssysteem naar zoetigheden. Na Android Nougat circuleren er nu twee namen op het internet voor Android 8.0. De ene is Android Oreo de ander is Oatmeal Cookie. Het bedrijf Textra, een populaire Android SMS app dienst, lijkt nu de definitieve naam te hebben onthult door een update van haar app. In de nieuwe versie worden de Emoji Style in 'Android Oreo' weergegeven.


Nieuwe Google Pixel smartphones


Ilse Jurriën : 2017-07-26 22:10:00
Eerste 3D renders van Google Pixel 2 en XL2 : Er wordt al geruime tijd gesproken over de nieuwe Pixel smartphones van Google. Logischerwijs wordt er aangenomen dat de twee toestellen de namen Pixel 2 en Pixel XL2 krijgen. Er is al veel bekend over de specificaties van de nieuwe Android smartphones, maar foto's hadden we nog maar weinig gezien. Nu zijn er 3D renders gemaakt door OnLeaks, een Twitteraar met een goede reputatie als het gaat om smartphone geruchten. De foto's zijn gebaseerd op gedetailleerde afbeeldingen die uit de fabrieken afkomstig zijn.


Google onthult definitieve Android O Developer Preview


Ilse Jurriën : 2017-07-25 09:00:00
Android 8.0 Developer Preview : Google heeft de vierde en tevens definitieve versie van de Android O Developer Preview bekend gemaakt. Na deze test versie zal de officiële release van Android 8.0 volgen. Het is nog altijd onbekend wat de definitieve naam wordt van Google's nieuwe Android OS. De zoekgigant heeft haar mobiele besturingssysteem in het verleden altijd vernoemd naar zoetigheden, naar verwachting zal Android O uiteindelijk de naam Oatmeal Cookie krijgen, deze naam is meermaals in de code teruggevonden. Eind deze zomer zal de introductie volgen zo heeft Google inmiddels bekend gemaakt, naar verwachting zullen de Pixel XL 2 smartphones van Google de primeur krijgen.


EU overweegt nieuwe boete voor Google


Ilse Jurriën : 2017-07-06 11:20:00
Google hangt nog een Europese boete boven het hoofd : Het machtige Google werd afgelopen maand een record boete opgelegd van 2,42 miljard euro door de Europese Commissie. De boete was het gevolg van machtsmisbruik, Google zou haar shopping resultaten voorrang geven op de reguliere resultaten en zo oneerlijke concurrentie bedingen. De Europese Commissie is echter nog niet klaar met het Amerikaanse bedrijf, volgens diverse Amerikaanse media overweegt de EU opnieuw sancties op te leggen aan Google, ditmaal gaat het om het Android mobiele besturingssysteem. Apps en diensten als Google Search, Maps, Gmail en Chrome zouden binnen het Android OS voorrang krijgen op diensten van derden.


Google Pixel XL 2 krijgt nieuw design


Ilse Jurriën : 2017-06-25 18:25:00
Specificaties van Pixel 2 en Pixel XL 2 bekend : Er is opnieuw informatie gelekt over de nieuwe smartphone toestellen van Google. De tweede generatie Pixel telefoons zullen naar verluidt bestaan uit twee modellen en krijgen waarschijnlijk de namen Pixel 2 en Pixel XL2. De smartphones zullen in ieder geval van display grootte van elkaar verschillen, daarnaast zal de Pixel XL 2 over een hoger resolutie scherm beschikken en meer opslagcapaciteit bieden. Ook qua design lijken de toestellen van elkaar af te wijken, de XL 2 zal de trend van smalle bezels overnemen. Hoewel de Pixel smartphones bekend staan om hun geweldige camera's, ziet het er niet naar uit dat Google deze vervangt voor een Dual Camera.


Google Pixel XL2 premium smartphone


Ilse Jurriën : 2017-06-10 22:40:00
Google Pixel XL2 Android smartphone : Vorig jaar lanceerde Google in september een tweetal smartphones, de Pixel en Pixel XL. Het waren de eerste smartphones van Google zelf. De Nexus line-up die tot die tijd gevoerd werd, werd geïntroduceerd in combinatie met andere fabrikanten, waaronder HTC, LG, Motorola, Huawei en Asus. Met de Pixel smartphones liet Google zien waar ze zelf toe in staat is. Beide bijzondere smartphones met premium specs en een pittig prijskaartje. Niet alleen zijn de toestellen van de nieuwste Android software voorzien, de camera's kregen van DxOMark ook de hoogste score ooit voor een camera telefoon. Inmiddels is er meer informatie bekend over zijn opvolger, in de GFXBench benchmark wordt deze de Google Pixel XL2 genoemd.


Contactloos betalen met Google Android Pay


Ilse Jurriën : 2017-04-11 21:00:00
Android Pay betaalsysteem van Google : In België is het Android Pay betaalsysteem van Google nu één maand in gebruik. De Belgen maken er mondjesmaat gebruik van, 4.000 aanmeldingen zijn er inmiddels geregistreerd. De betaaldienst wordt door drie verschillende banken aangeboden; Hello Bank!, Fintro en BNP Paribas Fortis. Deze laatste zegt in een verklaring tevreden te zijn met de start van Android Pay. Nu is het Google betaalsysteem uitsluitend te gebruiken met een creditcard. Volgende maand zal het ook mogelijk zijn om je smartphone aan het betaalsysteem te koppelen. Naar verwachting zal dit het aantal aanmeldingen van Android Pay snel doen laten stijgen.


Google Pixel krijgt curved OLED display


Ilse Jurriën : 2017-04-10 13:10:00
Google Pixel 2 met gebogen OLED display : Samsung weet haar smartphones al enkele jaren te voorzien van een gebogen display. De grote Zuid-Koreaanse fabrikant heeft dan ook veel display-kennis in huis. Niet voor niets maakte Apple recentelijk nog een deal met Samsung, om haar nieuwe iPhone van een OLED display te voorzien. Nu lijkt ook de almachtige Google haar nieuwe Google Pixel 2 smartphone uit te willen rusten met een curved OLED display. Deze flexibele OLED displays worden gefabriceerd door een andere Zuid-Koreaanse fabrikant, namelijk LG Electronics. Google zou bijna één miljard dollar willen investeren in de nieuwe display technologie.


Android Auto besturingssysteem


Ilse Jurriën : 2017-04-03 16:20:00
Android Auto versie 2.0 : Het tijdperk is aangebroken dat we onze smartphone kunnen blijven gebruiken in de auto. Steeds meer autofabrikanten implementeren het Android Auto besturingssysteem van Google in de nieuwe auto modellen. Middels een speciaal display paneel houdt je toegang tot al je smartphone applicaties. Google Android Auto werd in 2014 al gelanceerd, de app verscheen een jaar later. Inmiddels zijn we aanbeland bij Android Versie 2.0. Hierdoor is het mogelijk om ook gebruik te maken van Android Auto wanneer je auto niet met deze software is uitgerust. Je kunt de functies gewoon via je smartphone raadplegen, dankzij de spraakassistent en een extra grote interface, die bijdraagt aan een eenvoudige en overzichtelijk bediening. Dit is overigens ook gelijk het grootste verschil met concurrent Apple CarPlay.


Google Daydream smartphones


Ilse Jurriën : 2017-04-02 00:35:00
VR smartphones met Google Daydream : Google Daydream is het VR-platform voor Android. VR (Virtual Reality) maakt in korte tijd grote sprongen. Middels een VR-bril waan je je in een virtuele wereld. Fabrikanten als Samsung, HTC, Sony, Oculus, Microsoft en Google hebben allemaal een VR-headset in het assortiment. Naast virtual reality brillen en headsets zie je ook een toename van VR smartphones. Een Daydream smartphone beschikt over een hoge resolutie display, levert uitermate goede grafische prestaties en beschikt over nauwkeurige sensoren. Daarnaast draait een Google Daydream smartphone op Android 7.0 of hoger. In september vorig jaar lanceerde Google haar eerste eigen VR smartphone, de Google Pixel en Pixel XL. Welke andere smartphones bieden Google Daydream ondersteuning?


Google Tango smartphones


Ilse Jurriën : 2017-04-01 23:30:00
AR smartphones met Google Tango : Steeds vaker hoor je over AR (Augmented Reality). Waar je bij VR in een virtuele wereld stapt, biedt AR een toegevoegd beeld aan de werkelijkheid. De toepassingen zijn zeer divers, zo zie je bijvoorbeeld in de autobranche dat fabrikanten als BMW en Jeep hun nieuwste modellen middels augmented reality presenteren. Om gebruik te maken van deze technologie heb je een AR smartphone nodig. Google heeft Daydream ontworpen voor Virtual Reality, en Google Tango voor Augmented Reality. Maar welke smartphones bieden Tango ondersteuning? In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten hebben we het dan niet over de Galaxy S8 of LG G6, nee het zijn fabrikanten als Lenovo en Asus die deze grootse ontwikkeling als eerst omarmen. Ook Apple lijkt een iPhone AR te ontwikkelen.


Google Pixel 2 van HTC


Ilse Jurriën : 2017-03-31 10:15:00
HTC produceert Google Pixel 2 : In oktober 2016 lanceerde Google de Pixel smartphone. De eerste smartphone die puur uit naam van Google werd geïntroduceerd. Desalniettemin waren er verschillende HTC onderdelen gebruikt, waaronder de hardware. De eerdere Google Nexus toestellen werd in samenhang met HTC, LG, Huawei, Motorola en Acer geïntroduceerd. Dit jaar wordt de nieuwe Google Pixel 2 verwacht. Opnieuw staat HTC klaar om de Google Pixel 2 smartphone te produceren. En volgens een nieuw rapport zijn verschillende smartphone fabrikanten, waaronder HTC en LG nu al flink bezig zijn om de Google Pixel 3 serie naar zich toe te trekken. De huidige Pixel smartphones zie je niet veel in de winkels liggen, toch zijn er al ruim 2,1 miljoen exemplaren verkocht.


Google Android O test versie


Ilse Jurriën : 2017-03-23 10:25:00
Google Android Oreo mobiele besturingssysteem (OS) : De ontwikkeling van het nieuwe Android OS is in volle gang. Google heeft al vrijgegeven dat de nieuwe versie van haar populaire mobiele besturingssysteem Android O gaat heten, dit is overigens nog niet de definitieve, volledige benaming. Google geeft haar Android systeem altijd de naam mee van een lekkernij, denk aan Android Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow en het huidige OS, Android Nougat. Het nieuwe OS zou goed de naam Android Oreo kunnen krijgen. Maar nu dwalen we een beetje af, want Google heeft deze week de Android O testversie, de Developer Preview vrijgegeven. Dit geeft ons een veel belangrijker inzicht en beantwoordt de vraag; Wat zijn de nieuwe functie van Google Android O?


Levi's smart jacket van Google


Ilse Jurriën : 2017-03-13 21:00:00
Google slimme spijkerjas in samenwerking met Levi's : Google heeft de afgelopen jaren bewezen haar populaire Android besturingssysteem in de meest uiteenlopende producten te kunnen implementeren, van telefoons tot horloges en van TV's tot auto's. In Levi's vind Google haar volgende partner, onder projectnaam Google Project Jacquard hebben de twee vooruitstrevende bedrijven een smart jacket ontwikkelt. Met deze slimme spijkerjas sta je in verbinding met het internet en kun je opdrachten laten uitvoeren door simpelweg op de linkermouw, ter hoogte van je pols te tikken. Om een idee te krijgen van de werking van deze smart jacket is er een demonstratie video gepubliceerd tijdens het SXSW festival.


Pixel 2 de eerste Android 8 smartphone van Google


Ilse Jurriën : 2017-03-05 13:15:00
Google Pixel 2 premium smartphone : Sinds oktober vorig jaar zijn de premium Pixel smartphones van Google te verkrijgen. De Pixel en Pixel XL vervangen de Nexus serie en beschikken over enkele nieuwe functies, waaronder Google Assistent. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de telefoons tevens voorzien van hoogstaande camera specs. Ondanks dat de smartphone nog geen half jaar oud is wordt er al enige tijd gesproken over zijn opvolger. Nu heeft Rick Osterloh, hoofd van de hardware divisie bij Google, ook geconfirmeerd dat het bedrijf momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van de Pixel 2. Opnieuw een premium smartphone voorzien van de nieuwste Android functies. Het toestel wordt rond oktober verwacht. Wanneer de Google Pixel 2 in Nederland arriveert is op dit moment nog lastig te voorspellen, maar je mag er vanuit gaan dat dit voor Kerst 2017 wordt.


Android Auto vs Apple CarPlay


Ilse Jurriën : 2017-03-01 03:20:00
Toegang tot je smartphone in de auto : De auto en je smartphone; een combinatie die nog altijd moeilijk samengaat. Hands-free bellen is dan wel algemeen goed geworden, daarmee heb je nog geen toegang tot je smartphone gegevens. Daar lijken Google en Apple nu verandering in te gaan brengen. Android en iOS komen naar onze auto! Het gevecht is losgebarsten, want welke autofabrikant kiest voor Apple CarPlay en welke voor Android Auto? En dan natuurlijk de belangrijkste vraag; wat kunnen wij er eigenlijk mee? Met de integratie van deze software krijg je via de display paneel van je auto direct toegang tot je smartphone. Zo kun je bellen via het spraak gestuurde Apple Siri en Google Assistent.






Apple iPhone X
Olympus OM-D E-M10 Mark lll systeemcamera
Sony RX0 premium digitale camera
Canon EOS M100 systeemcamera
D850 door Nikon Nederland geïntroduceerd
Nikon D850 DSLR binnenkort officieel
Canon EOS 200D spiegelreflexcamera
Nikon Coolpix W300 waterdichte 4K camera
Olympus Tough TG-5 waterdichte camera
Sony Alpha 9 full-frame systeemcamera
Nieuwe Lumix TZ90 digitale fotocamera