2017 NIEUWS APPLE CANON FUJIFILM HTC HUAWEI LG MOTOROLA NIKON NINTENDO NOKIA OLYMPUS PANASONIC PENTAX SAMSUNG SONY  
Samsung Galaxy
 
     
Powered by True
Counted by OneStat.com

Digitale camera test

Digital Camera Reviews Appareil Photo Numerique Prueba camara Camera Test Kamera Incelemeleri Digitalkamera Test Digitalkamera Test

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003



Canon S80 test


Ilse Jurriën : 2005-12-31 09:30:03
Canon S80 test : De PowerShot S-serie van Canon bestaat uit digitale camera's met een bijzondere vormgeving. Klasse is het sleutelwoord. Het zijn digitale camera's voor mensen die graag iets meer betalen voor een degelijke behuizing en een stukje kwaliteit, maar die wel een compacte digitale camera willen hebben. De Canon PowerShot S80 is het nieuwste model en vormt de top. En inderdaad is de Canon S80 een stijlvolle camera, hij laat zien dat je weet wat stijl is. De Canon PowerShot S80 is een universeel inzetbare digitale camera. Het zoombereik loopt van 28 naar 100mm. Je hebt dus een behoorlijke groothoek. Dat gaat wat ten koste van het telebereik, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan meer groothoek bereik.


Sanyo Xacti VPC E6 test


Ilse Jurriën : 2005-12-30 13:30:00
Sanyo Xacti VPC-E6 test : In augustus van dit jaar heeft Sanyo haar nieuwe paradepaardje geïntroduceerd, de Xacti E6. Het ontwerp van de camera is vrij sober uitgevoerd. Naar de specificaties kijkend lijken we in eerste instantie te maken te hebben met een standaard compact digitale camera. Totdat ons oog viel op de informatie betreffende de LCD display. De Sanyo Xacti E6 is uitgerust met een monitor van maar liefst 7,32 cm (3-inch)! Sanyo is een van de eerste fabrikanten die de stap naar 3-inch maakte. Ondertussen heeft ook o.a. Sony een model opgenomen met een groot formaat display. Naast dit heugelijke feit zien we een ander interessant kenmerk dat op dit moment uniek is, de zogenaamde Touch-sensor.


Pentax Optio WPi test


Ilse Jurriën : 2005-12-24 00:30:00
Pentax Optio WPi test : Al vrij snel nadat Pentax de Optio WP camera introduceerde zag de Optio WPi het levenslicht. De Pentax Optio WPi lijkt in eerste instantie een compacte digitale camera voor alledaagse fotografie ware het niet dat de Optio WPi tevens de mogelijkheid kent om onderwater te fotograferen. Deze eigenschap is nog vrij uniek bij de huidige digitale camera's, slechts weinige fabrikanten bieden deze extra creatieve mogelijkheid. Wie de stap onder water maakt en de Pentax Optio WPi als metgezel meeneemt kan op een functionerende camera rekenen tot een diepte van 1,5 meter, gedurende maximaal een half uur. Wil je toch dieper en langer onderwater fotograferen zul je moeten omkijken naar een separate waterdichte behuizing.


Nikon Coolpix P1 test


Ilse Jurriën : 2005-12-20 11:00:00
Nikon P1 Wireless test : Tijdens de IFA 2005 bezocht LetsGoDigital de persconferentie van Nikon Europa. Tijdens deze conferentie introduceerde Nikon haar eerste serie digitale camera's met ingebouwde Wi-Fi functionaliteit. Nikon was niet de allereerste die een camera met Wi-Fi mogelijkheid aankondigde, maar wel de eerste die er een kon leveren en de eerste die een Wi-Fi in de camera zelf had ingebouwd en niet zoals Kodak met de EasyShare-One heeft gedaan, gebruik makend van een geheugenkaartje waarin Wi-Fi functies verwerkt zitten. Nikon heeft al veel ervaring in het professionele segment opgedaan en heeft met de introductie van de met Wi-Fi uitgeruste Nikon Coolpix P1 en P2 haar eerste schreden op de consumenten markt gezet.


Fujifilm FinePix E900 preview


Ilse Jurriën : 2005-12-09 21:22:43
Fujifilm FinePix E900 preview : Enige tijd geleden introduceerde Fujifilm een nieuwe serie FinePix camera's, waaronder de nieuwe FinePix E900. Deze nieuwe compact camera is één van de eerste camera's die een buitengewoon hoge resolutie van 9 Megapixels levert. Net als de met de Gouden DIWA Award bekroonde Fuji FinePix S9500, is de E900 voorzien van een krachtige 5de generatie Super CCD HR beeld sensor. In combinatie met Fujifilm's Real Photo Technology, een krachtige 4x optische zoomlens en een gevoeligheidsreeks van ISO 80 tot ISO 800, wordt de zwart gekleurde Fujifilm FinePix E900 een zeer interessante digitale camera, één die op baanbrekende wijze de weg naar de hoge resolutie klasse vrijmaakt voor digitale compact camera's.


Nikon S3 test


Ilse Jurriën : 2005-12-05 11:11:11
Nikon S3 test : In september 2005 introduceerde Nikon de stijlvole Coolpix S3 digitale camera. Tijdens de IFA 2005 persconferentie werd de Nikon S3 als opvolger voorgesteld van de eveneens dit jaar gepresenteerde Coolpix S1 en S2 camera's. Nikon is niet afgeweken van het ontwerp, de reacties zijn uitermate positief en waarom zou je dan een dergelijk concept wijzigen? De prestaties van de Coolpix S3 doen niet onder voor zijn uiterlijk. Het is een camera die je altijd bij je hebt om overal te kunnen fotograferen.De Nikon S3 digitale camera is verkrijgbaar in de kleuren Platinum Silver en Matt Black. Wij hebben de Coolpix S-serie camera voor enige tijd in onze handen gehad, de resultaten zijn te lezen in de navolgende Nikon S3 test.


Canon IXUS i zoom test


Ilse Jurriën : 2005-12-01 01:15:11
Canon Digital IXUS i zoom digitale camera test : Eind augustus 2005 werd door Canon een massale introductie aangekondigd, waaronder de Canon Digital IXUS i Zoom. De laatste Canon IXUS camera heeft hetzelfde, zich herhalende lijnenspel van de grote broer, de Canon Digital IXUS 750. De slanke en compacte Canon IXUS i heeft 5,0 Megapixel, een DIGIC II processor voor hoge beeldkwaliteit en een USB 2.0 Hi-Speed interface voor hoge transfersnelheden. De Digital IXUS i Zoom is verkrijgbaar in een aantal aantrekkelijke kleuren: Jet (zwart), Sahara (goud), Cranberry (rood) en Ultra-violet. Wij hebben de Cranberry Red IXUS i getest, onze bevindingen zijn terug te vinden in de navolgende Canon Digital IXUS I Zoom test.


Konica Minolta X1 test


Ilse Jurriën : 2005-11-28 00:05:11
Konica Minolta X1 digitale camera test : Het afgelopen jaar hebben we gezien dat er verschillende ultracompacte 5 Megapixel stijlvol ontworpen digitale camera's zijn geïntroduceerd, maar Konica Minolta heeft zichzelf overstegen met de DiMAGE X1 camera volgepakt met innovatieve technologieën zoals Anti-Shake, een recentelijk ontworpen lens systeem en een hoge resolutie van 8 Megapixels. De huidige digitale compactcamera's zijn niet alleen functioneel, je kunt er vaak ook nog eens mee pronken. De Konica Minolta Dimage X1 is een dergelijke designcamera, het design lijkt de functionaliteit bijna te ontstijgen. Wij hebben de DiMAGE X1 enige tijd in onze handen gehad, onze resultaten zijn te vinden in het navolgende testrapport.


Canon IXUS 750 test


Ilse Jurriën : 2005-11-19 07:00:00
Canon Digital IXUS 750 camera test : In augustus dit jaar werd tijdens een persconferentie van Canon een nieuwe serie digitale camera's gepresenteerd, waaronder de nieuwe Canon Digital IXUS 750 digitale camera. Deze camera is het nieuwe topmodel uit de succesvolle IXUS lijn digitale camera's. De Canon IXUS 750 is voorzien van een mooie roestvrijstalen behuizing. Wat uiterlijk betreft verschilt de Digital IXUS 750 niet veel van zijn voorganger. Het mag gezegd worden,; een digitale camera uit de IXUS lijn staat vrijwel altijd garant voor een succesvolle verkoop. Het model op zich is een merknaam geworden, een fraaie prestatie! Wij hebben de camera uitvoerig getest, onze bevindingen zijn te lezen in de nu volgende Canon IXUS 750 test.


Nikon P1 preview


Ilse Jurriën : 2005-11-14 08:00:00
Nikon P1 preview : Tijdens de IFA show in Berlijn, hield Nikon een persconferentie waarbij de nieuwe reeks van Coolpix digitale camera's geïntroduceerd werd. De nieuwe Nikon Coolpix P1 digitale camera was één van hen. Op het eerste gezicht leek er niets speciaals te vertellen over deze introductie, maar schijn bedriegt! Met de Coolpix P1 introduceert Nikon zijn eerste digitale camera met ingebouwde Wi-Fi. De Coolpix P1, samen met zijn kleinere broertje de Coolpix P2, is 's werelds eerste digitale camera met ingebouwde wireless communicatie voor de consumentenmarkt. We hebben een korte tijd een pre-productie model van de Nikon Coolpix P1 in huis gehad en we hebben tijd uitgetrokken om je een preview van de Nikon P1 te kunnen bieden.


Kodak EasyShare P880 preview


Ilse Jurriën : 2005-11-07 10:15:14
Kodak P880 preview : Kodak lanceerde begin augustus 2005 een nieuw EasyShare digitaal camera concept, de P-serie. De nieuwe Kodak EasyShare P880 is een van de eerste twee P-serie digitale camera's die prestatie en gebruikersgemak combineert. De specificaties zijn zeker interessant genoeg om tijd te steken in een preview van dit model. De Kodak P880 biedt 8 Megapixel aan resolutie, RAW ondersteuning (eerste keer voor een EasyShare camera), een interessante optische zoomlens die 24-140mm (gelijkwaardig aan een 35mm camera), f/2.8-4.1 brandpuntafstand biedt en een handmatige zoomring. De P880 is Kodaks antwoord op de entry-level digitale spiegelreflexcamera, en biedt hiermee een alternatief voor de duurdere en minder compacte D-SLR's.


D200 preview


Ilse Jurriën : 2005-11-01 07:00:05
Nikon D200 preview : Soms bevindt zich tussen de vele product aankondigingen een product dat je beslist in handen wilt houden en het wachten daarop is bijna onmogelijk. Vandaag echter zijn we verheugd u een exclusieve preview te kunnen bieden van een zeer interessante, langverwachte nieuwe Nikon D-SLR: de Nikon D200. Nikon claimt: "De Nikon D200 slaat een brug", en nadat wij persoonlijk de nieuwe D200 D-SLR hebben mogen uitproberen, kunnen we deze verklaring alleen maar bevestigen. Op dit moment is er geen enkele oplossing die de Nikon D200 kan evenaren, niet eens bij benadering, voor wat betreft kwaliteit, specificaties en prijs. Met de introductie van de D200, creëert Nikon een nieuwe klasse van digitale SLR camera's.


Nikon Coolpix S4 Preview


Ilse Jurriën : 2005-10-31 09:00:00
Nikon Coolpix S4 preview : De Nikon S4 is één van de Coolpix camera's die door Nikon werd geïntroduceerd juist voordat de IFA 2005 van start ging. Het concept van de Nikon S4 is een oude bekende. De kantelbare optische zoomlens is al eerder opgenomen in bijvoorbeeld de Coolpix 4500 en 995 digitale camera's. Toentertijd een succesvol concept, mede door de uitgebreide mogelijkheden die deze modellen met zich mee brachten. Hoewel het design van de Nikon Coolpix S4 enigszins gelijkenis vertoont met zijn voorgangers lijkt de doelgroep gewijzigd te zijn. En mijn inschatting is dan ook dat de doelgroep een stuk groter is, de S4 camera is meer een instapmodel met aantrekkelijke specificaties en met minder nadruk op allround capaciteiten.


Kodak V-550 test door DCViews


Mark Peters : 2005-10-28 08:00:00
Kodak V550 test door DCViews : De Nederlandse website DCViews heeft van Kodak's nieuwe digitale camera, de Kodak EasyShare V550, een test gepubliceerd. De EasyShare V550 is ontworpen voor de trendbewuste gebruiker die op zich is naar een stukje kwaliteit, hoge resolutie en eenvoud verpakt in een fraai design jasje. Naast de mogelijkheid stilstaande beelden vast te leggen is de Kodak EasyShare V550 camera ook in staat bewegende beelden in de vorm van video clips om te zetten naar stilstaande beelden die perfect afgedrukt kunnen worden. Daarnaast kan de V550 camera lange video clips van TV-kwaliteit met geluid opnemen. Onze vrienden van DCViews hebben het Kodak V550 testrapport samen met een grote hoeveelheid testopnamen gepubliceerd.


Canon EOS 5D test


Ilse Jurriën : 2005-10-26 08:05:00
Canon EOS 5D SLR test : Nu Kodak is gestopt met de productie van de Pro SLR is Canon de enige fabrikant die een digitale reflex camera (D-SLR) heeft met fullsize beeldsensor. Tot voor kort was dat alleen nog de EOS-1Ds Mark II. Een erg mooie professionele D-SLR camera, maar een behoorlijke investering en mogelijk voor een grote groep mensen een slag te groot. Er blijkt bovendien vraag te zijn naar een vooral compactere en lichtere versie en er was een gat tussen de EOS 20D en de professionele D-SLR's van Canon. Beide hiaten zijn nu met de Canon EOS 5D gedicht. De Canon 5D is een professionele relatief compacte camera met indrukwekkende specificaties.


Fujifilm FinePix S9500 test


Ilse Jurriën : 2005-10-21 09:00:00
Fujifilm FinePix S9500 digitale camera test : Indertijd liet Fujifilm met de FinePix F10 zien dat het heel goed mogelijk was om ook bij compactcamera's ruisvrije foto's boven ISO 400 te krijgen, en het was slechts een kwestie van wachten tot er ook een topmodel met dezelfde techniek zou komen. Dat topmodel is de Fujifilm FinePix S9500 digitale camera geworden. Een bijzondere camera en niet alleen vanwege de Super CCD HR met Real Photo Technology, maar ook door een resolutie van maar liefst 9 Megapixels en een groot optisch zoombereik dat loopt van 28-300mm (vergelijkbaar met kleinbeeld formaat). Wat betreft de specificaties en innovatieve technieken is de Fujifilm FinePix S9500 een erg interessante camera.


Konica Minolta Dynax 5D test


Ilse Jurriën : 2005-10-16 11:00:00
Konica Minolta 5D test : Het Japanse bedrijf Konica Minolta was een van de laatste van de grote camerafabrikanten die met een betaalbare digitale spiegelreflexcamera op de markt kwam. Momenteel zijn ze hard op weg de schade in te halen. Niet alleen door een goed model in de markt te brengen, tevens door zeer snel daarna een goedkoper instapmodel te introduceren. De Konica Minolta Dynax 5D is tenslotte binnen een jaar na de Dynax 7D digitale reflex aangekondigd. Als een van de eerste werden wij in de gelegenheid gesteld de Konica Minolta Dynax 5D te testen, zodat ik een gewogen oordeel kon vellen over deze D-SLR camera. Het resultaat van de bevindingen zijn te lezen in onze Konica Minolta Dynax 5D digitale camera test.


Nikon Coolpix S3 first look


Ilse Jurriën : 2005-10-12 10:30:59
Nikon S3 first look : Net voordat de IFA 2005 van start ging heeft Nikon de Coolpix S3 geïntroduceerd. Deze stijlvol ontworpen digitale camera wordt in diverse kleuren uitgeleverd, de witte versie hebben wij voor een paar dagen op kantoor gehad. Wij hebben voor deze eerst indruk een pre-productie sample gebruikt. De Nikon S3 digitale camera heeft een fraai voorkomen, en het compacte formaat leent zich uitstekend voor het meedragen van de S3 waarheen je ook gaat. De hoge resolutie van 6 Megapixels verpakt in een behuizing van slechts 19mm dik en een intern optisch Nikkor objectief met een bereik van 35-105mm en natuurlijk niet te vergeten het fraaie 2.5-inch formaat display maken de Nikon Coolpix S3 verrassend veelzijdig inzetbaar.


Konica Minolta DiMAGE Z6 test


Ilse Jurriën : 2005-10-07 07:00:01
Konica Minolta DiMAGE Z6 test : Konica Minolta heeft zijn serie Megazoom digitale camera's uitgebreid met de nieuwe 6 Megapixel Konica Minolta DiMAGE Z6. Konica Minolta lijkt de smaak te pakken te hebben, de serie Megazoom camera's is alweer enige generaties groot geworden. Met de introductie van de DiMAGE Z6 digitale camera overstijgt Konica Minolta zichzelf weer mede door een verhoging van de resolutie van 5 naar 6 Megapixels. Uiteraard is het formaat 2-inch LCD display gehandhaafd, een terugweg naar kleiner lijkt onmogelijk. Met de Konica Minolta Z6 is er een digitale camera geïntroduceerd waarbij een groot optisch bereik in combinatie met het inmiddels zeer gewaardeerde Anti-Shake systeem de speerpunten vormen.


Ricoh GR Firstlook


Ilse Jurriën : 2005-09-26 10:00:00
Ricoh GR Digital Firstlook : In de afgelopen jaren dat we ons bezig hebben gehouden met digitale camera's hebben we er heel wat de revue zien passeren, maar om heel eerlijk te zijn; de meesten waren niet om opgewonden van te raken. Sommige modellen zijn slechts ontworpen als opvolger van een bepaald model, zonder echte nieuwe functies of verbeteringen. Vandaag presenteren wij je echter een exclusieve preview van een digitale camera die is ontworpen met het hart en de geest van de fotograaf, voor de fotograaf... De Ricoh GR Digital is een camera die herinneringen wakker zal maken en die je terug zal voeren naar de dagen dat film een universeel podium was in plaats van een flash kaart.






Nintendo Switch review
Nikon Coolpix W300 waterdichte 4K camera
Olympus Tough TG-5 waterdichte camera
Sony Alpha 9 full-frame systeemcamera
Nieuwe Lumix TZ90 digitale fotocamera
Nikon D7500 D-SLR
Canon PowerShot SX730 HS digitale camera
Nikon jubileum camera´s
Sigma sd Quattro H systeemcamera
Canon presenteert nieuwe EOS DSLR camera's voor 2017
Canon EOS M6 digitale systeemcamera