Olympus E-330 Digitale Camera Preview
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Online Magazine
LetsGoDigital Digital Camera Magazine
Olympus E-330 SLR Digitale Camera preview
Olympus E330 - Pagina 2/11
Woensdag 15 february 2006
Geschreven door Dennis Hissink
Olympus Zuiko Digital 14-45mm lens Olympus E-330 camera body
Olympus Zuiko Digital 14-45mm lens Olympus E-330 Camera Body
Olympus E-330 Zuiko Digital 14-45mm f/3.5-5.6 lens Olympus E-330 Camera Body
De Olympus E-330 digitale SLR camera wordt geleverd met een standaard zoomlens. De Olympus Zuiko Digital 14-45mm f/3.5-5.6 is een lichtgewicht lens met een brandpuntafstand van 14/-45mm gelijkwaardig aan 28-90mm groothoek standaard zoom bij een 35mm film camera. De Zuiko Digital 14-45mm lens heeft een nieuwe dubbele coating op de eerste twee lenzen die bijdraagt tot het voorkomen van dubbel beeld en schitteringen, die gemakkelijk verschijnen op een groothoeklens. Een asferisch lenselement en Ultra-high refractive Index glas verzekeren je van een uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft de Olympus Zuiko 14-45mm een 'floating' techniek omarmd voor het scherpstelsysteem om de kortste scherpstelafstand van 0.38m over het gehele zoombereik mogelijk te maken. Olympus Zuiko Digital lenzen voldoen aan de hoge eisen van de SLR fotografie en bieden scherpte van rand tot rand en een zeer hoog lichtgebruik. Zij voeren een bijna telecentrische optiek voor de hoogste beeldkwaliteit en gebaseerd op het FourThirds standaard maken zij een helder, compact en lichtgewicht ontwerp mogelijk. Al vanaf het eerste moment dat ik de Olympus E-330 body in handen houd ben ik gecharmeerd van zijn uiterlijk. De camera ligt zeer stabiel in de hand en in vergelijking met zijn voorganger de E-300 is zijn greep verbeterd; hij geeft je een zekerder gevoel. In vergelijking met andere digitale SLR camera's is het ontwerp van de Olympus E-330 tamelijk afwijkend. Hij ziet er meer uit als een geavanceerde megazoom digitale camera dan een SLR camera. De Olympus E-330 digitale SLR camera bevat een ingebouwde flits die handmatig geactiveerd moet worden via de flitsontspanknop. In de greep van de camera bevindt zich een kleine LED. Deze LED geeft een indicatie weer voor de zelfontspanner. Eerst zal de zelfontspannerlamp ongeveer 10 seconden lang oplichten, daarna zal hij ongeveer 2 seconden knippen en dan is de foto gemaakt. Maar de LED heeft nog een andere functie: hij is de ontvanger van de afstandsbediening. De optionele afstandsbediening dient gericht te worden op de ontvanger van de afstandsbediening van de camera binnen het effectieve bereik hiervan (ongeveer 5m binnenshuis en 3m buiten). Fel licht zoals direct zonlicht, kunstlicht of apparaten die elektrische of radiogolven uitzenden kunnen het effectieve bereik verkleinen.
Olympus externe flits Super Sonic Wave Filter Pixel mapping
Olympus E-330 Externe flits
Olympus E-330 Pixel mapping
Olympus E-330 Externe flits Olympus E-330 Super Sonic Wave Filter Olympus E-330 Pixel mapping
Behalve een ingebouwde flits heeft de Olympus E330 digitale spiegelreflex camera ook een flitsschoen zodat het mogelijk is een externe flitser te gebruiken. De externe flitsers communiceren met de camera en stellen je in staat de Olympus E-330 flitsstanden te bedienen met verschillende beschikbare standen, zoals TTL Auto en Super FP flits. De externe flitser kan op de Olympus E330 D-SLR gemonteerd worden door hem op de flitsschoen van de camera te bevestigen. De camera bevat een stof reducerende functie om te voorkomen dat stof op de sensor komt en om stof of vuil te verwijderen van het oppervlak van de sensor door middel van ultrasonische vibraties. Iedere keer als de Olympus E-330 geactiveerd wordt start ook de stof reductie. De SSWF indicator zal knipperen wanneer de stof reductie in werking is. De pixel mapping functie stelt de Olympus E-330 in staat om de sensor te checken en aan te passen en voor beeldverwerkingfuncties. Ongeveer eenmaal per jaar wordt aanbevolen. Nadat de monitor gebruikt is of wanneer continu opnames gemaakt zijn, dient ten minste een minuut gewacht te worden alvorens de pixel mapping functie gebruikt kan worden om verzekerd te zijn van een correcte werking. Voordat gestart wordt moet de lensdop aangebracht worden en het ooggaatje van de zoeker gesloten zijn.
Schaduw compensatie Afspelen op de Televisie USB 2.0 interface
Olympus E-330 Schaduw compensatie
Olympus E-330 Afspelen op de Televisie
Olympus E-330 Schaduw compensatie Olympus E-330 Afspelen op de Televisie Olympus E-330 USB 2.0 interface
Een unieke functie van de Olympus E-330 is de beeldschaduw compensatie. In enkele gevallen kunnen de randen van een beeld schaduwen vertonen veroorzaakt door de eigenschappen van de lens. De beeldschaduw compensatie functie compenseert door de helderheid te verhogen bij de donkere randen van het beeld. Deze functie is vooral zeer nuttig bij het gebruik van een groothoeklens. Het is niet mogelijk deze functie te gebruiken in combinatie met een tele converter. De Olympus E-330 wordt geleverd met een videokabel en heeft uiteraard een video connectie om de camera op een monitor of groot scherm aan te sluiten. Het delen van je favoriete momenten met je familie en vrienden is slechts een kwestie van de camera aansluiten op een televisie. Zet de camera aan en geniet van alle opgeslagen beelden op een groot scherm. In het set-up menu kun je kiezen tussen NTSC en PAL. De Olympus E-330 Digitale spiegelreflex is uitgerust met een USB 2.0 interface. Helaas is dit niet de Hi-speed versie maar de Full speed. Full speed zorgt voor een beeldoverdracht met een snelheid van 12Mbps. Hi-Speed zou hier 480Mbps bieden. Naast het aansluiten van de camera op je computer of laptop zou je ook gebruik kunnen maken van een Hi-Speed kaartlezer.
< vorige pagina - Olympus E-330
Olympus E-330 - volgende pagina >
Frontpage
Olympus
Digitale Cameras
Digitale Cameras
Digitale Camera Reviews
Digital Camera Magazine