Olympus E-3 Test
DIWA Awards member Olympus
Olympus
Olympus E-3 Conclusie
Istanboel Turkije
Olympus Europa Pers bijeenkomst - Pagina 3/22
Praktijk test in Istanboel
Gepubliceerd : Dinsdag 26 november 2007
Geschreven door Dennis Hissink
Conclusie "Olympus E-3 DSLR"
De dag werd vervolgd met een trip naar de grote bazaar. Nu is groot een relatief begrip maar de grote bazaar is echt groot. Ik heb in de bazaar veelvuldig zonder flits gewerkt, vertrouwend op de hoge ISO instellingen van de camera. Het AF-systeem lijkt feilloos te werken en ook hier komt Live View veelvuldig van pas. Op de bazaar bezoeken we op een gegeven moment een kleine winkel waar een demonstratie wordt gehouden van het intelligente draadloze flitssysteem van Olympus. In de kleine winkel staat een waterpijp met schuin daarachter, in de hoek opgesteld, een Olympus flitser. De flitser staat zo afgesteld dat deze door mijn E-3 camera wordt geactiveerd, maar niet voordat de juiste instelling voor een dergelijke lichtsituatie via het menu van de camera wordt ingesteld. Dergelijke draadloze flitssystemen brengen flitsfotografie een stap hoger qua kwaliteit en zijn vrijwel onbeperkt inzetbaar in vele situaties. De demonstratie liet zien dat de Olympus E-3 zonder probleem inzetbaar is voor dergelijke opdrachten.
Grand Bazaar Istanboel Turkije Olympus Europa Pers Evenement
Olympus E-3 SLR Test sample Olympus E-3 Body
Olympus E-3 DSLR E3 Body
Olympus E-3 Test Sample Olympus E-3 Magnesium SLR body
Vanaf de grote bazaar gaan we op weg naar een kleinere variant, ditmaal een specerijen bazaar, de zogenaamde Misir Bazaar. Een dergelijke locatie is kleurrijk en kent veel verschillende fotomomenten. Na een klein half uur wordt de trip voortgezet met een kleine boottocht over de Bosporus, de regen valt nog steeds gestaag omlaag, om te eindigen bij een grote steiger aan de overkant waar we een prachtig uitzicht hebben op een moskee die telkens met een andere kleur wordt verlicht. Nadat we aan wal zijn gegaan is er nog even tijd om de moskee vast te leggen en ons te concentreren op een stukje portretfotografie. Helaas noodzaakt het slechte weer tot een korte demo, maar het resultaat is er niet minder om. De meesten van ons beëindigen de trip door rechtstreeks terug te keren naar het Marmara Pera hotel voor een warme douche. Daar is ook het moment aangebroken om de Olympus E-3 weer te retourneren en wordt het tijd om ons te begeven richting restaurant 360˚ waar de avond wordt afgesloten. De avond bleek voor de meesten van ons langer te duren dan een standaard doordeweekse dag, maar zoals er tijd is voor serieuze zaken, is er ook tijd voor een stukje ontspanning. De volgende dag rest ons nog maar een taak, uitchecken en richting Amsterdam te vliegen.
Olympus E-3 Digitale SLR
Olympus E-3 Digitale SLR
Ik heb tijdens het Olympus E-3 evenement een volle dag met de camera kunnen werken en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Niet dat ik geen vertrouwen had in de lange ontwikkeling die nodig was om tot een nieuwe D-SLR camera te komen. Maar meer in de wijze waarop Olympus wederom een volwaardige D-SLR met een geheel eigen karakter heeft weten te presenteren. De concurrentie in de markt is gewetenloos groot en de techniek is met een sneltreinvaart vooruitgegaan. De Olympus E-3 lijkt moeiteloos te passen in de huidige D-SLR markt, maar heeft een duidelijk eigen identiteit. Na mijn bezoek is een Olympus E-3 sample met firmware 1.0 (volledig productiemodel) afgeleverd bij ons DIWA testlab in Noorwegen en zijn de uitgebreide technische testen uitgevoerd. Het is nog te vroeg om te oordelen over de beeldkwaliteit, maar ik zal over een aantal weken met een volledige test komen. Houd onze site dan ook goed in de gaten!
< vorige pagina - Olympus E3
Istanboel Foto's - volgende pagina >
Lets Go Digital
Olympus E-3
Olympus E-3 Review
Olympus E-3 Test
Istanboel Turkije Foto's
Olympus Digitale Camera's
Fotografie Nieuws
Olympus Camera Review
Olympus E-400
Olympus E-410
Olympus E-510
Onderwater Fotografie
Olympus Preview