Olympus E-3 Istanboel Turkije
DIWA Awards member Olympus
Olympus Preview
Olympus E-3 DSLR Preview
Istanboel Turkije
Olympus Europa Pers bijeenkomst - Pagina 1/22
Istanbul Turkey Press Event
Gepubliceerd : Dinsdag 26 november 2007
Geschreven door Dennis Hissink
Introductie "Olympus E-3"
Nog geen drie weken nadat ik was teruggekeerd uit Kenia, waar ik op uit-nodiging van Canon het EOS Safari 2007 evenement bijwoonde, lag er weer een uitnodiging op de digitale deurmat. Dit keer voor een trip naar Istanboel, Turkije, waar Olympus zijn lang verwachte opvolger van de E-1 introduceerde aan de ingevlogen pers. Gedurende tien dagen werden telkens groepen journalisten uit diverse landen uitgenodigd. Tijdens mijn verblijf was er naast een aantal Nederlandse collega's ook Belgische en Engelse pers aanwezig. Na de landing in Istanboel werd er direct doorgereden naar het Topkapi paleis waar ik onder begeleiding van een gids een uur lang een aantal secties van het fraaie culturele erfgoed te zien kreeg. Het Topkapi paleis is gebouwd in 1478 en kende in de glorietijd een oppervlakte van 700.000 vierkante meter. Tegenwoordig is de oppervlakte nog altijd goed voor 80.000 vierkante meter.
Topkapi Paleis Istanboel Turkije Olympus Europa Pres bijeenkomst
Olympus Europa Pres Meeting Olympus E-3 Features
Ortaköy Moskee Olympus E-3 Features
Ortaköy Moskee bij de Bosphorus brug Olympus E3 Presentatie
Op de dag van aankomst was er helaas nog geen mogelijkheid om met de nieuwe Olympus E-3 te werken, zodat de eerste opnames met eigen materiaal zijn vastgelegd. Na het bezoek aan het Topkapi paleis vertrok onze groep naar het Marmara Pera hotel dat een fraaie ligging heeft aan de Bosporus die de scheiding aangeeft tussen het Europese en het Aziatische deel van Turkije. Eenmaal ingecheckt en wat opgefrist, was het tijd voor een diner gevolgd door een verkenning van de omgeving van het hotel. Daar de dag van aankomst zondag was waren de straten rustig en heerste er voornamelijk stilte in de overdag zo drukke wijk Beyoğlu. De volgende dag stond in het teken van de Olympus E-3 digitale SLR camera. In het eerste deel van de ochtend werd er een kleine presentatie gegeven die betrekking had op de opvallende kenmerken van het toestel en we kregen wat handige voorkennis van bepaalde instellingen. Na de presentatie kreeg iedereen een tas met inhoud, bestaande uit een Olympus E-3 met kitlens, een opvouwbaar reflectiescherm en... een eenmalig te gebruiken regenhoes voor jezelf. Dit laatste onderdeel bleek niet voor niets te zijn, een vooruitziende blik van de organisatie!
Professionele persfotografen testen de Olympus E-3 Digitale SLR
professionele persfotografen
De dag zou bestaan uit een drietal momenten waarop een bepaalde functionaliteit van de Olympus E-3 in de praktijk gedemonstreerd zou worden een professionele fotograaf waarna wij zelf deze functionaliteit tot uitvoer moesten brengen. Voor en tussen deze demonstraties door was er door de organisatie een tocht te voet door Istanboel gepland en laat nu net dat ene gevreesde onderdeel, de regenjas, uit de Olympus tas moeten worden gehaald. Het regende namelijk en niet zo'n klein beetje ook. Jammer dat er geen alternatief werd geboden voor het geval dat het regende, maar we hebben toch nog wat platen kunnen schieten onderweg.
Olympus E-3 Waterdichte SLR Grand Bazaar Istanboel Turkije
Waterdichte SLR Grand Bazaar
Olympus E3 SLR Camera Olympus E3 DSLR
Een lichtpuntje tijdens de natte voettocht was de ervaring van het werken met een camera in de stromende regen. Door de spatwaterdichte constructie van de Olympus E3 en de Olympus (Pro-serie) objectieven is het voor de camera totaal geen probleem te moeten functioneren in dergelijke slechte weersomstandigheden. Dit staaltje van betrouwbaarheid en robuustheid zou later tijdens een ontmoeting met Morten Hvaal, professioneel fotograaf, duidelijk worden. Morten kan putten uit een lange ervaring van het werken in extreme situaties onder moeilijke omstandigheden waarbij een ding vast staat; de digitale camera moet 100% betrouwbaar zijn. De Olympus E-3 is gebaseerd op het FourThirds Systeem. De eerste camera gebaseerd op dit systeem was de Olympus E-1, tot op heden nog steeds een veelgeprezen D-SLR camera vanwege zijn stabiliteit en robuustheid. Dat er een opvolger aan zat te komen was al enkele jaren bekend en ik moet zeggen dat Olympus ons geduld, maar ook dat van de FourThirds systeemcamera fotograaf aardig op de proef heeft gesteld. Toen de volledige specificaties bekend werden gemaakt was het wachten op de eerste kennismaking met de E-3. Hoewel het model dat ik tijdens het E-3 evenement in Istanboel gebruikte nog niet voorzien was van de final firmware (0.9) hebben we toch toestemming gekregen om de eerste testopnames gemaakt met dit model te mogen publiceren. Let wel; er kan nog geen eindconclusie met betrekking tot de beeldkwaliteit gegeven worden in verband met de pre-productie status.
< vorige pagina - Olympus E3
Olympus E3 - volgende pagina >
Lets Go Digital
Olympus E-3
Olympus E-3 Review
Olympus E-3 Test
Istanboel Turkije Foto's
Olympus Digitale Camera's
Fotografie Nieuws
Olympus Camera Review
Olympus E-400
Olympus E-410
Olympus E-510
Onderwater Fotografie
Olympus Preview
Olympus E-3 Review
Olympus E-3 Test
Olympus E3 Test