Nikon D70s digitale SLR camera preview - LetsGoDigital Magazine
Member of DIWA Awards Nikon D70s Digital SLR Camera Preview
Nikon D70s Digital SLR Camera Preview
Nikon D70s Digitale SLR Camera Preview
Written by Dennis Hissink
Nikon D70s - Pagina 1/6
Nikon D70s Introductie
Vandaag brengt LetsGoDigital je een exclusief Nikon D70s digitale SLR camera preview. Wij hadden de mogelijkheid om de hand te leggen op beide nieuwe digitale spiegelreflexcamera’s van Nikon; de Nikon D70s en de Nikon D50.

Beide waren al een hot item op het Internet, door een foutje van Nikon Azië die beide handleidingen van de camera's open en bloot op het internet publiceerden en op de wereldwijde forums onderwerp van de dag werden. In een oogwenk gonsde het Internet van de verhalen en de meeste waren ook nog waar, tja, dat was het voordeel van het open en bloot vertonen van de handleidingen… Natuurlijk waren we ingelicht over de nieuwe camera's maar we moesten, net als ieder ander wachten op de datum van bekendmaking voordat we over konden gaan tot het publiceren van onze preview van de Nikon D70s digitale spiegelreflexcamera.

Nikon D70s 6.1 Megapixel hoogwaardige digitale SLR camera volgt de Nikon D70 op
Nikon D70s 6.1 Megapixel hoogwaardige digitale SLR camera volgt de Nikon D70 op
Versterkte positie Fantastische prestatie
Nikon D70s Versterkte positie Nikon D70s Fantastische prestatie
Nikon D70s Versterkte positie Nikon D70s Fantastische prestatie

Met de introductie van de Nikon D70s digitale spiegelreflexcamera versterkt Nikon zijn positie verder op de digitale spiegelreflex markt. We zijn blij om te zien dat Nikon deze keer snel heeft gehandeld en dat hij niet stukje bij beetje zijn marktaandeel aan zijn grote rivaal hoeft prijs te geven. De Nikon D70s is de opvolger van de met een DIWA Gouden Award onderscheiden Nikon D70 camera. Hij gebruikt een Nikon DX formaat RGB CCD beeldsensor van 23.7x15.6mm en 6.24 pixels, 6.1 effectieve Megapixels. De Nikon D70s heeft een Nikon F lensvatting, zoals alle Nikon spiegelreflexcamera's voor een naadloze compatibiliteit met alle AF Nikkor lenzen, evenals de zich nog altijd uitbreidende familie van hoogwaardige DX Nikkor lenzen. Ontworpen en gebouwd volgens strakke normen en erkennend dat prestaties hoogste prioriteit hebben als de gebruiker kostbare momenten vast moet leggen en het hoogst mogelijke resultaat behaald moet worden; ieder aspect van de functionaliteit van de Nikon D70s is geoptimaliseerd om de fotograaf bovenop de actie te houden.

De nieuwe Nikon D70s is snel, zet hem aan, 'wacht' 0.2 seconde en je kunt je gewenste moment vastleggen. Bij het voor de eerste keer in de hand houden van dit nieuwe Nikon model, en het aanzetten ervan, kregen we meteen een comfortabel en vertrouwd gevoel. De ontspanvertraging is geminimaliseerd zodat de camera vlot reageert wat snel fotograferen ten goede komt en zeker helpt bij actie opnames. Net zoals de D70 kan ook de Nikon D70s camera een snelle 3 beelden per seconden schieten, met een continu salvo van 144 foto's, ongelooflijk!

Digitale Vari-Programs
Focus zoeker
Portret scène
Nikon D70s Focus zoeker Nikon D70s Digitale Vari-Programs Nikon D70s Portret scène
Nikon D70s Focus zoeker Nikon D70s Digitale Vari-Programs Nikon D70s Portret scène

De zoeker van de Nikon D70s is uitgerust met een dioptrie aanpassing om individuele verschillen van zicht aan te kunnen passen. Om de focus van de zoeker aan te passen moet de dioptrie aanpassing controller op en neer geschoven worden totdat de display van de zoeker en de focus brackets scherpgesteld zijn. Indien nodig kan de rubberen oogkap verwijderd worden; als de kap teruggeplaatst wordt, dient dit met de letters naar beneden te gebeuren.

De Nikon D70s digitale reflexcamera biedt een keuze uit zeven Digitale Vari-Program modes. Als je een programma kiest, worden de instellingen automatisch geoptimaliseerd om aan te sluiten bij de gekozen scène waardoor creatieve fotografie eenvoudig een kwestie van draaien aan de instelknop wordt. Digitale Vari-Programs zijn alleen beschikbaar met CPU lenzen. Als er een andere lens dan een CPU lens wordt aangebracht wordt, zal de ontspanknop blokkeren.

Deze instelling wordt gebruikt voor portretten. Het belangrijkste onderwerp komt duidelijk naar voren terwijl de achtergronddetails verzacht worden wat de compositie een gevoel van diepte geeft. Het niveau van verzachten hangt af van het beschikbare licht. Om het beste resultaat te verkrijgen, moet de afstand tussen het onderwerp en de achtergrond vergroot worden of kan er een telelens gebruikt worden. De flits wordt ingesteld op front-curtain synchronisatie.

ISO menu
Witbalans
Nikon D70s Witbalans Dennis Hissink LetsGoDigital Online Magazine
Nikon D70s ISO menu
Commentaar:

"Nikon's succes van het jaar 2004 is verbeterd en zal zeker zijn succesverhaal vervolgen. De Nikon D70s is volledig volgestouwd met intelligente software en met de wetenschap dat dit model de intelligentie bezit van de Nikon D2X camera… Het zou dus zeker wel eens de moeite waard kunnen zijn om op deze body te wachten…"

Nikon D70s Witbalans
Nikon D70s ISO menu
Voorgeprogrammeerde witbalans wordt gebruikt om witbalans instellingen vast te leggen en te herinneren voor het fotograferen bij gemengd licht, om te compenseren voor lichtbronnen met een kleurzweem, of om de witbalans van een bestaande foto te herhalen. Twee methodes zijn beschikbaar voor het programmeren van de witbalans: Measure witbalans en Copy van een reeds bestaande foto.

De gevoeligheid kan ingesteld worden tussen ISO 200 en ISO 1600 in stops van 1/3 EV. De gevoeligheid kan aangepast worden via de ISO optie in het fotografeermenu of door de ISO knop in te drukken en de belangrijkste instelknop te draaien. Hoe hoger de gevoeligheid, des te meer kans op foto's met ruis, in de vorm van willekeurig te vinden, felgekleurde pixels.

Nikon D70s Preview  >
Frontpage cover
Digital Camera Database
Compare Digital Cameras
Image Gallery
Search this website
Other imaging resources
Card readers
Flash Memory Storage