Nikon D50 digitale SLR camera preview LetsGoDigital Magazine
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Camera Review Magazine
Nikon D50 Digitale Camera Preview
Nikon D50 Digitale Camera Preview
Written by Dennis Hissink
Nikon D50 - Pagina 1/6
Nikon D50 Introductie
Het nieuws ging als een lopend vuurtje over het internet. "Nikon gaat nieuwe digitale reflex camera's introduceren!" Dit nieuwtje werd bevestigd door het per ongeluk publiceren van de officiële handleidingen van de twee nieuwe digitale spiegelreflexcamera's, die enkele uren te zien waren en daarna plotsklaps weer verdwenen van het Internet. Gedurende de laatste weken kreeg Nikon al wat extra aandacht, maar helaas moesten we echt wachten tot de officiële datum van bekendmaking.

Vandaag kunnen we je eindelijk een exclusieve Nikon D50 digitale spiegelreflexcamera preview brengen. Met de introductie van dit gloednieuwe instapmodel van een digitale spiegelreflexcamera met uitwisselbare lenzen, geloven we zeker dat Nikon een product in zijn handen heeft dat de hele digitale wereld wakker zal schudden en op zijn kop zal zetten! Wij hadden de gelegenheid om de Nikon D50 digitale spiegelreflexcamera in handen te krijgen en we zullen enkele zeer interessante eigenschappen bespreken die zich bevinden in deze nieuwe 6 Megapixel Nikon D50 digitale camera.
Nikon D50 6.1 Megapixel instap digitale SLR camera beschikbaar in juni 2005
Nikon D50 6.1 Megapixel - de eerste echte Nikon instap digitale reflex camera
Instapmodel met potentieel Uitgebreid digitaal Vari-Program
Nikon D50 Instapmodel met potentieel Nikon D50 Uitgebreid digitaal Vari-Program
Nikon D50 Instapmodel met potentieel Nikon D50 Uitgebreid digitaal Vari-Program
De nieuwe Nikon D50 is ontworpen om digitale fotografie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Nikon heeft zijn voortreffelijkheid en zijn ervaring gecombineerd en deze in een kleine en aantrekkelijke body gestopt. Het resultaat is een instap digitale spiegelreflexcamera met een volledig potentieel voor degenen die meer willen leren of die hun creatieve vaardigheden willen verhogen, of voor degenen die de kwaliteit van digitale reflexfotografie willen ervaren zonder met allerlei extra's geconfronteerd te worden zoals handmatige instellingen enz. Binnen onze beperkte kennismaking met de Nikon D50 digitale reflexcamera kunnen we alleen maar zeggen dat we dit gevoel delen en dat we geloven dat de Nikon D50 een absolute topper zal zijn voor velen van ons.
Een reeks van nieuwe functies zorgt ervoor dat de Nikon D50 een op zich zelf staande status toebedeeld krijgt. Het digitale Vari-Program met optimaliserende scènes om het fotograferen te verbeteren en de fotograaf de vrijheid te geven om te concentreren op het vangen van dat ene speciale moment, is verder uitgebreid en vereenvoudigd. Tijdens onze meeting met onze contactpersoon van Nikon werd duidelijk dat de Nikon D50 bovenal een intelligente camera is. Het is niet dat we nog nooit een digitale spiegelreflexcamera gezien hebben, maar het gaat meer om het binnenste van de camera, de intelligente software berekeningen die de camera geheel zelfstandig maakt, wat de Nikon D50 zijn 'beste in zijn klasse' status geeft. Met eenvoud als belangrijkste thema van de Nikon D50 kan de gebruiker één van de zeven gemakkelijk herkenbare icoontjes kiezen die zich bovenop de Nikon D50 digitale reflexcamera bevinden. Iconen zoals een Auto icoon of ISO of Diafragma voorkeuze mode geeft de gebruiker direct toegang tot de belangrijkste instellingen. De selectie bevat: Automatisch, Portret, Landschap, Kinderen, Sport, Close-up en Nachtportret.
Scène Ingebouwde flitser Zoeker focus
Nikon D50 Scène Nikon D50 Ingebouwde flitser Nikon D50 Zoeker focus
Nikon D50 Scène Nikon D50 Ingebouwde flitser Nikon D50 Zoeker focus
De Nikon D50 biedt de keus uit zes intelligente Digital Vari-Program instellingen. Als je een scène kiest zal de camera de juiste instellingen kiezen die bij de gekozen scène passen waardoor creatieve fotografie terug gebracht wordt tot het simpelweg draaien van de draaiknop. Een van de nieuwste toevoegingen van deze Scène modus van de Nikon D50 is de zogenaamde Kinderen modus. Deze handige functie vergemakkelijkt het vastleggen van levendige contrastrijke foto's van kinderen, wat resulteert in een onmiddellijk uit te printen foto zonder de noodzaak van enige nabewerking op de computer. Kleding- en achtergronddetails worden levendig weergegeven terwijl huidtonen zacht en natuurlijk blijven. De digitale camera selecteert het scherpstelgebied aan de hand van het dichtst-bijzijnde onderwerp. Wil je je kind haarscherp vastleggen? Stel de Kinderen modus van de camera in en klaar ben je!
De ingebouwde flitser van de Nikon D50 digitale reflexcamera, zal automatisch uitklappen als de ontspanknop tot halverwege ingedrukt wordt. Dezelfde regel die geldt voor het AF hulplicht, geldt ook voor de ingebouwde flitser: zonnekappen moeten verwijderd worden om een juiste belichting te garanderen. De flitser kan ook uitgeschakeld worden om bijvoorbeeld met het aanwezige natuurlijke licht te fotograferen. Om de flitscapaciteit te vergroten is de Nikon SB-800 of de Nikon SB-600 Speedlight een optie.
Foto's worden vastgelegd in de zoeker. Om ervan verzekerd te zijn dat de display scherp is kan de gebruiker de dioptrie aanpassen, indien nodig. Schuif slechts de dioptrie aanpassingscontroller heen en weer tot de focus haakjes scherpgesteld zijn. Als je de dioptrie aanpassingscontroller bedient met je oog aan de zoeker, dan moet je opletten dat je je vinger niet in je oog steekt!
Portret scène Sport scène
Dennis Hissink LetsGoDigital Online Magazine
Nikon D50 Portret scène Nikon D50 Sport scène
Commentaar:
"Nikon anticipeert snel voor wat betreft de ontwikkelingen van de huidige digitale SLR markt. Er is grote vraag naar een betaalbare digitale SLR camera en met de introductie van de Nikon D50 kon Nikon wel eens de juiste snaar geraakt hebben. We weten dat de marktaandelen zijn verdeeld in twee grote delen waarvan er eentje voor Nikon is en we zijn zeer benieuwd wat de introductie van de Nikon D50 zal betekenen voor de huidige marktpositie ..."
Nikon D50 Portret scène Nikon D50 Sport scène
Deze instelling wordt gebruikt voor het maken van portretten. De Nikon D50 digitale SLR camera kiest het scherpstelgebied van het onderwerp dat zich het dichtst bij de camera bevindt; dit onderwerp komt duidelijk naar voren terwijl achtergronddetails zachter worden, wat de compositie een gevoel van diepte meegeeft. Kleuren worden zo verwerkt dat zachte natuurlijke huidtonen ontstaan.
Deze instelling verzekert van snelle sluitertijden om de beweging te 'bevriezen' voor het verkrijgen van dynamische sportfoto's waarbij het belangrijkste onderwerp duidelijk naar voren komt. De camera stelt onafgebroken scherp op een onderwerp in het centrum van het scherpstelgebied als de ontspanknop half ingedrukt wordt. Er klinkt geen geluidje als de Nikon D50 scherpstelt. De ingebouwde flits en het ingebouwde hulplicht worden automatisch uitgeschakeld in deze mode.
Frontpage cover
Digital Camera Database
Compare Digital Cameras
Image Gallery
Search this website
Other imaging resources
Card readers
Flash Memory Storage