Konica Minolta Dynax 5D Review
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Online Magazine
Konica Minolta Dynax 5D SLR review
Konica Minolta Dynax 5D Digital Camera Preview
Geschreven door: Dennis Hissink
Maxxum 5D Review - Pagina 1/5
Dynax 5D - Introductie
Wij hadden de mogelijkheid om de hand te leggen op een pre-productie model van de nieuwe Konica Minolta Dynax 5D digitale spiegelreflexcamera. Dit nieuwe model is het resultaat van het Dynax 7D model dat model staat voor geavanceerde technologie en een hoge prestatie. De Konica Minolta Dynax 5D is het kleine broertje dat het vervolg is op de eerste Konica Minolta digitale spiegelreflex die vorig jaar geïntroduceerd werd.

De Dynax 5D biedt meer gebruiksgemak dan de 7D en is gehuisvest in een kleinere en lichtere behuizing. En wanneer we de nieuwe Konica Minolta Dynax 5D in onze handen nemen is duidelijk te voelen dat de camera lichter en compacter is dan zijn grote broer. Niet lang nadat de Dynax 7D geïntroduceerd was, werd de roep om een entry-level model door lezers van over de hele wereld duidelijk hoorbaar. Vandaag komt Konica Minolta tegemoet aan deze wens en introduceert de Konica Minolta Dynax 5D digitale spiegelreflexcamera.
Konica Minolta Dynax 5D biedt gebruiksgemak in een compact, modern ontwerp
Konica Minolta Dynax 5D biedt gebruiksgemak in een compact, modern ontwerp
Anti-Shake technologie
Vol met hoogwaardige functies
Konica Minolta Dynax 5D Anti-Shake technologie Konica Minolta Dynax 5D Vol met hoogwaardige functies
Konica Minolta Dynax 5D Anti-Shake technologie
Konica Minolta Dynax 5D Vol met hoogwaardige functies
De Konica Minolta Dynax 5D is uitgerust met Konica Minolta's gepatenteerde Anti-shake technologie, een functie die de camera een indrukwekkende voorsprong geeft op zijn concurrenten. Anti-Shake technologie garandeert een uitstekende fotokwaliteit zelfs van foto's genomen bij weinig omgevingslicht, door het compenseren van onscherpte, veroorzaakt door het ongewild bewegen van de camera. Ook bij natuurlijk licht in combinatie met een telelens of in macro shots als extra stabiliteit en gesloten diafragma cruciaal zijn voor een haarscherpe opname, doet de Anti-Shake technologie zijn werk iedere keer weer. Als het Anti-Shake systeem geactiveerd is, zal het Anti-Shake niveau oplichten in de zoeker. Dit niveau geeft je een indicatie over de graad van stabilisatie; hoe hoger het niveau wordt vertoond, hoe onstabieler de foto. Als eindresultaat verschijnen prachtig scherpe foto's. Deze technologie is een waar geschenk voor iedereen die ervan houdt om tele of macro opnamen te maken. Ook tijdens het maken van doodgewone foto's heeft de Anti-Shake technologie een positief effect op de beelden. Deze techniek is zo gemakkelijk te gebruiken, dat je nooit meer terug wilt naar de oude situatie van voorheen!
De Dynax 5D heeft een 6.1 Megapixel (effectieve) CCD beeldsensor, voorzien van een Advanced LSI engine voor hoge snelheid beeldprocessing, evenals de Konica Minolta CxProcess III beeldprocessing technologie. De achterkant van de Konica Minolta Dynax 5D wordt in beslag genomen door de grote 2.5 inch LCD display, voor een beter zicht op de opgeslagen beelden en voor het gemakkelijker bedienen van het menu van de camera. De grote display maakt navigeren door het menu comfortabel en toont uitstekend gedetailleerde camera instellingen evenals opgeslagen beelden. De Digital Subject Program Selector is perfect voor de entry-level fotograaf evenals voor de amateur fotograaf, voor het automatisch toekennen van een optimale belichting. Ook het beeldprocessing programma bestaande uit vijf vaak gebruikte scènes voegt gebruiksgemak toe. Voor een grotere controle biedt de Dynax 5D digitale SLR camera een reeks van functies die precieze aanpassingen van alle camera instellingen mogelijk maakt zodat de camera allround inzetbaar is. Ofschoon we slechts van een pre-productie model spreken mogen we toch concluderen dat de eenvoudige bediening en het enorme gebruikersgemak de camera uitermate geschikt maken als de ideale digitale spiegelreflexcamera voor beginners of digitale compact camera upgraders!
Dioptrie Batterij installatie Beeldformaat
Konica Minolta 5D Dioptrie Konica Minolta 5D Batterij installatie Konica Minolta 5D Beeldformaat
Konica Minolta 5D Dioptrie Konica Minolta 5D Batterij installatie Konica Minolta 5D Beeldformaat
De zoeker heeft een ingebouwde dioptrie die aangepast kan worden. Kijk door de zoeker en draai aan de knop die zich rechts van de zoeker bevindt om de dioptrie aan te passen totdat focus van het beeld scherp is. Op dit moment is nog geen zekerheid of de optionele Eyepiece Corrector ook op de nieuwe Dynax 5D zal passen maar als dat zo is, dan zal dat het aanpasbare scherpteniveau duidelijk vergroten.
De greep van de Dynax 5D fungeert tevens als de plek waar de batterij ingebracht moet worden. De Konica Minolta Dynax 5D digitale spiegelreflexcamera gebruikt een NP-400 Lithium batterij. Voordat hij ingebracht wordt moet de camera uitgeschakeld zijn. Open daarna de ruimte van de batterij door het klepje te openen. Dit klepje is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materiaal en voelt stevig aan. Je kunt de batterij inbrengen door hem in het compartiment te duwen totdat de batterij houder klikt. Sluit het klepje en je bent er klaar voor... Vergeet alleen niet om de batterij eerst op te laden!
Als je een opname van zeer dichtbij wilt bekijken, kan het beeld vergroot worden. De maximum vergroting hangt af van het beeldformaat van 2.4x tot 4.7x voor grote beelden. Op de achterkant van de camera bevindt zich de vergrotingsknop, slechts indrukken en de vergroting kiezen. Gebruik de controle knop op de voorkant om door de beelden te scrollen en de 4-weg controller om door het vergrote beeld te bewegen.
Program - P Belichtingsvergrendeling
Konica Minolta 5D Belichtingsvergrendeling en AEL knop Dennis Hissink LetsGoDigital Online Magazine
Konica Minolta 5D Program-P
Editors commentaar:
"Konica Minolta heeft zichzelf vorig jaar op de digitale SLR markt geïntroduceerd met de introductie van de Dynax 7D camera. Met de lancering van de Konica Minolta Dynax 5D digitale spiegelreflexcamera zal een nieuw en groot marktgebied ontdekken wat Konica Minolta bedoelt met SLR. Ik ben zeer enthousiast over het feit dat een ander (gerespecteerd) merk een entry-level digitale SLR aanbiedt. En ik ben benieuwd wat dit zal gaan betekenen voor de concurrentie..."
Konica Minolta 5D AEL knop
Konica Minolta 5D Program-P
Deze knop vergrendelt de automatische belichting zonder het autofocus systeem te activeren. Hierdoor kan de belichting gericht worden op een doel buiten de scène. De bediening van de AE lock knop kan gewijzigd worden door de instelling in het menu te veranderen. In de zoeker zul je extra informatie zien over de waarde van het gemeten gebied en of er sprake is van onder- of overbelichting.
Naast automatische belichting vinden we ook de Program - P belichting op de Dynax 5D. Deze mode heeft de controle over de sluitertijden en het diafragma, maar in tegenstelling tot de Auto mode gaat hij niet terug naar de standaard fabrieksinstellingen als de belichting draaiknop veranderd is. De Program - P mode staat aanpassing toe van de combinatie sluitertijd / diafragma in 1/3 EV stops.
Konica Minolta Dynax 5D - volgende pagina >
Frontpage LetsGoDigital Online Magazine
Digitale Camera Database
Vergelijk digitale cameras
Image Gallery
Nieuws archief
Digital imaging links
Card readers
Flash geheugenkaart overzicht
Konica Minolta Dynax 5D review