Kodak EasyShare Picture Viewer Review - LetsGoDigital Camera Magazine
Member of DIWA Awards ColorVision Spyder2 Advanced Color Calibration System for CRT and LCD displays
ColorVision Spyder2 Advanced Color Calibration System for CRT and LCD displays
Kodak EasyShare Picture Viewer Review
Kodak Photo Viewer
Introduction
In mei 2005 werd door Kodak de EasyShare Picture viewer geïntroduceerd. Wij hebben de EasyShare viewer voor een korte periode in huis gehad. Dit zeer compacte en vederlichte apparaat maakt het mogelijk om altijd en overal jouw opnamen terug te kijken of te delen met familie, vrienden of kennissen. Het formaat van een creditkaart, althans een ietsje groter en voorzien van een grote 2.5-inch LCD display, maakt de viewer tot een interessant accessoire om eens van dichtbij te bekijken. De viewer is voorzien van een geheugenslot aan de bovenzijde, net naast de aan/uitknop. Dit slot is niet afgedekt, ook niet van binnen met een klepje. De onderzijde biedt plaats aan een USB aansluiting met daarnaast een interface om de viewer op een Kodak EasyShare Printer Dock series 3 te kunnen plaatsen.
Kodak EasyShare Picture Viewer review
Kodak EasyShare Picture Viewer review
Kodak EasyShare and EasyPrint
Kodak Picture Viewer
Kodak EasyShare and EasyPrint Kodak Picture Viewer
De eenvoudige manier van verbinden maakt het kleine apparaatje zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer je reeds in het bezit bent van een Kodak Printer Dock kun je direct vanaf de viewer een foto afdrukken, en dat binnen 90 seconden! De manier waarop is net zo eenvoudig als dat het klinkt, met één druk op de knop. Het is duidelijk dat Kodak met de rode Share knop haar wereldberoemde slogan wil benadrukken; "You push the button, we do the rest!" En inderdaad, druk op de Share knop, er verschijnt een klein en overzichtelijk menu waarin een keuze mogelijk wordt gemaakt om één of meerdere opnamen af te drukken, voor e-mail klaar te zetten, om ze allemaal af te drukken of om de printopdracht te annuleren. Daarnaast is het mogelijk aan te geven hoeveel afdrukken van elk nodig zijn. Diegene die niet in het bezit is van een Kodak EasyShare Printer Dock kan de viewer met een USB kabel direct aansluiten op een printer. Deze printer moet overigens wel Imagelink Print System of PictBridge ondersteunen. Deze laatste standaard wordt door praktisch alle printers van de laatste jaren ondersteund.
Het is mogelijk om meer dan 150 opnamen (lage resolutie) in het 32MB interne geheugen op te slaan met daarnaast een bijna onbeperkt aantal middels een externe geheugenkaart die in het slot gestoken kan worden. De Secure Digital geheugenkaart is tegenwoordig verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 2GB die ongetwijfeld binnenkort omhoog geschroefd zal gaan worden naar 4GB. Door de viewer op het dock te plaatsen wordt de accu direct bijgeladen. Wie niet in het bezit is van een Kodak EasyShare dockingstation kan via de geleverde USB kabel (USB 2.0) een verbinding maken met een PC zodat de Lithium-ion accu alsnog kan worden bijgeladen. Een volgeladen accu is goed voor ongeveer 3 uur speeltijd. De accu kan overigens niet eigenhandig vervangen worden, dit zal moeten worden uitgevoerd bij een van de Kodak service centres.
Kodak Easy View
Kodak EasyShare Remaining functions
Kodak Easy View Kodak EasyShare Remaining functions
Het De groot formaat LCD display van 2.5-inch geeft met een hoge kwaliteit de foto's weer. De resolutie van de LCD monitor bedraagt 201.000 pixels. De weergave van de kleuren is contrastrijk. Een hoge resolutie opname (JPEG) wordt na ongeveer 3 seconden weergegeven. Wij hebben een standaard SanDisk Secure Digital geheugenkaart met 14x 4MB formaat opnamen geladen wat circa 8 seconden in beslag neemt. Het gebruik van de snelste Secure Digital kaart, een SanDisk Extreme III 1GB SD kaart, snoept er nog een seconde van af, circa 7 seconden. Door de menuknop in te drukken wordt er toegang verschaft tot een aantal functies zoals Slide show, Magnify en Multi-up. Via de slide show worden de beelden in een diavoorstelling weergegeven. De tijd tussen de beeldweergave is variabel. Dat wil zeggen; in het menu kun je kiezen tussen 3 en 60 seconden tussentijd. Hoge resolutie opnamen (7 Megapixel - formaat 4MB) willen niet binnen 3 seconden worden weergegeven. Dit duurt circa 6 seconden (volledige beeldopbouw) bij een standaard SD kaart, en 5 seconden bij een SanDisk Extreme III Secure Digital kaart.
Ook is het mogelijk de weergave continu te laten doorlopen. Via het commando Magnify is het mogelijk een opname 2x digitaal in te zoomen en via de 4-weg controller kan het beeld van links naar rechts en van onder naar boven worden bewogen. De Multi-up functie laat 9 foto's tegelijkertijd zien waarbij de 4-weg controller dient om eventueel een foto te selecteren om hem via de Share knop te kunnen printer, e-mailen, etc. Daarnaast is het mogelijk de opnamen via het dockingstation op een groot scherm (NTSC/PAL) te bekijken.
Kodak's Box Content
EasyShare Picture Viewer Conclusion
Kodak's Box Content EasyShare Picture Viewer Conclusion
De Kodak EasyShare Picture viewer wordt standaard geleverd met Kodak EasyShare Software CD, een beschermhoes, een USB kabel, een adapter voor een optioneel Kodak EasyShare dockingstation en een zogenaamde 'Getting Started kit'. De Kodak EasyShare Picture viewer is een leuk accessoire om waardevolle opnamen altijd bij je te dragen en op een fraaie manier te delen met anderen. Ongetwijfeld zullen we van dit concept meer horen en wij verwachten dan ook een toename van dergelijke producten. Want zeg nu zelf, wie heeft er nu geen fotootje bij zich van zijn of haar geliefde(n)?
Het kleine compacte apparaatje is in de praktijk goed bevallen. De functies zijn overzichtelijk in het menu opgenomen en het aantal knoppen is beperkt gebleven tot slechts,2 kleine en een multifunctionele controleknop. De Kodak Viewer is een onderdeel van het Kodak EasyShare Image System, maar zal ook los prima te gebruiken zijn. In ieder geval is het een leuke 'gadget' om eens op een andere manier met digitale foto's om te gaan. Gebruiksvriendelijk, handig formaat om altijd bij je te dragen, vederlicht... kenmerken die iedereen aanspreken. Nu alleen nog een iets vriendelijkere prijs (EUR 149,-) en het plaatje is compleet. De Kodak EasyShare Picture viewer is per direct verkrijgbaar.
Frontpage
Digitale Camera Database
Vergelijk Digitale Cameras
Image Gallery
Search this website
Other imaging resources
Card readers
Flash Memory Storage