Fujifilm FinePix V10 Preview
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Online Magazine
LetsGoDigital Digital Camera Magazine
Fujifilm FinePix V10 Digitale Camera Preview
Fujifilm V10 Pagina 1/21
Zaterdag 11 february 2006
Geschreven door Dennis Hissink en beschikbaar in:
Introductie
We hebben onlangs een sample van de splinternieuwe Fujifilm FinePix V10 camera ontvangen. Hoewel het een sample is dat zich dus nog in een pre-productie stadium bevindt, kunnen we je toch een exclusief eerste indruk geven van de Fujifilm V10 digitale compactcamera. Dit nieuwe model verschijnt in twee kleuren (Metaal en Oranje), het bevat de Fujifilm Real Photo Technology en is uitgerust met een supergrote 3 inch display. Het is nog geen jaar geleden dat fabrikanten besloten om de grote 3 inch displays te gebruiken voor hun gerenommeerde producten. Als je eenmaal met een grotere display gewerkt hebt, dan wil je nooit meer terug naar een kleiner formaat. De Fujifilm V10 heeft een geïntegreerde 5.1 Megapixel Super CCD HR sensor, die reeds hoge ogen gooide voor wat betreft de uitstekende ruis/signaal verhouding bij hoge ISO waarden. De verbeterde versie van de Super CCD biedt hogere resoluties en minder ruis wat een zeer welkome combinatie is.
Fujifilm FinePix V10 Digitale Camera Preview
Fujifilm FinePix V10 Digitale Camera Preview
Fujifilm FinePix V10 xD Picture Card Fujifilm FinePix V10 Lithium Ion
Fujifilm FinePix V10 xD Picture Card opslagmedium Fujifilm FinePix V10 Lithium Ion batterij
Fujifilm FinePix V10 xD Picture Card opslagmedium Fujifilm FinePix V10 Lithium Ion batterij
Natuurlijk ondersteunt de Fujifilm V10 de xD Picture Card voor het opslaan van al je digitale foto's en videoclips en dat zal geen verrassing zijn. De supercompacte en lichtgewicht flash geheugenkaart is dus een kaartje waar je mee te maken krijgt. Vandaag de dag zijn Fujifilm en Olympus de belangrijkste ondersteuners van dit medium met slecht een enkele Kodak digitale camera als derde ondersteunende partij. De huidige xD Picture Card is te verkrijgen met een opslagcapaciteit tot 1GB wat een beetje karig is in vergelijking met andere soorten flashkaarten. Maar in 2006 verwacht ik een upgrade van de kaart tot minstens 2GB. Om de xD Card te gebruiken dient de Fujifilm FinePix V10 uitgeschakeld te worden waarna het batterij/geheugenkaart compartiment aan de onderzijde geopend kan worden. Het compartiment is bedoeld voor de Lithium Ion batterij en de flash geheugenkaart. Breng de kaart in totdat hij vast klikt. Om de kaart te verwijderen dien je hem iets verder naar binnen te duwen in het slot waardoor hij vrijkomt. De Fujifilm V10 gebruikt een NP-40 3.6V 750mAh Lithium Ion batterij als energiebron. De V10 digitale camera wordt standaard geleverd met een AC-5VW power adapter en een NP-40 batterij. De Lithium Ion batterij wordt opgeladen in de camera. Open het batterij compartiment en houd de batterij zodanig vast dat de indicators zich op één lijn bevinden. Duw de batterijvergrendeling opzij en stop de batterij in de camera. Deze vergrendeling is slechts een klein, maar oh zo waardevol detail om ervoor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk uit het compartiment valt als het geopend wordt. Sluit de power adapter aan op de Fujifilm FinePix V10 digitale camera. Het neemt ongeveer twee uur in beslag om een lege batterij volledig op te laden. De optionele BC-65 batterij oplader kan deze tijd terugbrengen naar ongeveer 65 minuten. Als de batterij volledig is opgeladen kun je om en de bij 170 foto's maken.
Fujifilm V10 Software Afspelen op T.V. Hoge snelheid opnamen
Fujifilm FinePix V10 Software Fujifilm FinePix V10 Afspelen op T.V. Fujifilm FinePix V10 Hoge snelheid opnamen
Fujifilm FinePix V10 Software Fujifilm FinePix V10 Afspelen op T.V. Fujifilm FinePix V10 Hoge snelheid
De Fujifilm V10 digitale camera komt met een CD-ROM die een heel arsenaal aan software bevat. FinePix viewer 5.1 voor Windows, FinePix viewer versie 3.3 voor Mac, USB driver voor massa opslag, ImageMixer VCD2 LE voor FinePix en een Light Edition RAW file converter zijn op de CD-ROM te vinden. Hoewel je de Fujifilm FinePix V10 rechtstreeks op een computer of laptop kunt aansluiten kun je ook overwegen om gebruik te maken van de FinePix software. De audio/video (A/V) kabel die geleverd wordt bij de Fujifilm FinePix V10 digitale camera kan gebruikt worden om de V10 aan te sluiten op een televisie en op die manier de opgeslagen beelden op een groot scherm te vertonen of zelfs om de ingebouwde spelletjes op het grote scherm te spelen. Het is slechts een kwestie van de camera bij je hebben en aan te sluiten zoals hiervoor beschreven om je favoriete momenten te kunnen delen met familie en vrienden of om de geïntegreerde games te spelen. Natuurlijk ondersteunt de Fujifilm FinePix V10 de NTSC en PAL systemen. De Fujifilm FinePix V10 heeft een hoge snelheid fotografeerstand die de tijd, benodigd om scherp te stellen, drastisch verminderd als de ontspanknop half ingeduwd wordt. Deze stand werkt het beste als je een onderwerp fotografeert op een afstand van ongeveer een meter. Wanneer deze functie geactiveerd is zal de Fujifilm FinePix V10 camera de gevoeligheid en de energieconsumptie verhogen. De LCD energiebesparende functie is gedeactiveerd bij deze stand.
Dennis Hissink
Fujifilm V10 Videoclips Fujifilm Digitale Zoom Fujifilm V10
Fujifilm FinePix V10 Videoclips Fujifilm Digitale Zoom
Editor's commentaar:
"De Fujifilm FinePix V10 is een interessante en stijlvol ontworpen digitale camera. Zijn supergrote display biedt veel gemak bij het fotograferen en bij het terugkijken van je vastgelegde momenten. Het is fantastisch om de kleurige beelden op een dergelijk groot scherm terug te zien. Hoewel er bijna geen plek meer is voor de benodigde knoppen op de achterkant van de camera vind ik de plaats vlak onder de monitor perfect gekozen. De resolutie van 5.1 Megapixels mag dan minder zijn dan concurrerende merken geïntroduceerd hebben bij hun compact ontworpen camera's, dankzij de hoogwaardige Super CCD HR beeldsensor en de combinatie van de Real Photo Technology biedt Fujifilm een combinatie die krachtiger is. Het verbeteren van de beeldkwaliteit, in plaats van slechts het aantal Megapixels te verhogen, blijkt veel lonender te zijn, tenminste, in dit stadium..."
Fujifilm FinePix V10 Videoclips Fujifilm FinePix V10 Digitale Zoom
Fujifilm heeft videoclip opname op een digitale camera altijd gepromoot. Nadat de mode keuzeknop naar Movie gezet is en je de Photo mode knop induwt wordt het menu geactiveerd waar je de videoclip instelling naar eigen wens kunt selecteren. De Fujifilm V10 neemt videoclips op in Motion JPEG met geluid en een videoresolutie van 640x480 met 30 beelden per seconde of 320x240 met 30 beelden per seconde. Het aantal beelden per seconde staat vast. Naast de 3x optische zoom heeft de Fujifilm FinePix V10 ook een 3.4x digitale zoom wat uitmondt in een totale zoom van 38 - 770mm (equivalent van 3:2 mode bij een 35mm camera). Bij de digitale zoom worden de gegevens van de beeldsensor van de camera digitaal verwerkt door het centrumgebied van een foto te vergroten zodat het beeldvullend op de display verschijnt. In tegenstelling tot de optische zoom zorgt het gebruik van de digitale zoom niet voor een verhoging van de hoeveelheid details die zichtbaar zijn in het beeld. Met andere woorden; de beeldkwaliteit gaat omlaag.
Fujifilm FinePix V10 - product shots >
Fujifilm FinePix V10 - sample shots >
Fujifilm FinePix V10 - volgende pagina >
Frontpage
Latest news Headlines
Digital Cameras
Digital Camera Compare
Digital Camera Reviews
Digital Camera Magazine