Fujifilm FinePix S9500 Preview
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Online Magazine
Konica Minolta Dynax 5D SLR review
Fujifilm FinePix S9500 Digitale Camera Preview
Geschreven door: Dennis Hissink
Fuji S9500 Preview - Pagina 1/4
Fujifilm FinePix S9500 - Introductie
Wij wisten de hand te leggen op een zeer vroeg pre-productie model van de nieuwe Fujifilm FinePix S9500 digitale camera, in de Verenigde Staten de Fujifilm FinePix S9000 genoemd. Dit gloednieuwe model is de volgende generatie van hybride digitale camera's met een Super CCD beeldsensor aan boord. Deze door Fujifilm ontworpen beeldsensor, Super CCD HR, is tevens alweer de 5de generatie die door Fujifilm gebruikt wordt en Fujifilm is dan ook verheugd om 's werelds eerste 9 Megapixel beeldsensor voor digitale compact camera's aan te kondigen. Het model dat zich in ons kantoor bevond, is een vroeg pre-productie model. De Fujifilm FinePix S9500 is bedoeld voor de enthousiaste fotograaf en de gevorderde amateur. De hoge resolutie van 9 megapixels zal de consument die het 'beste van het beste' wenst zeker aanspreken. We kunnen stellen dat het beeldbestand genoeg mogelijkheden biedt om beelden te bewerken en te beheren. Er is meer dan genoeg resolutie voor het vergroten van je fantastische macro shot of je familieportret.
Fujifilm FinePix S9500 's werelds eerste 9 Megapixels consumenten digitale camera
Fujifilm FinePix S9500 's werelds eerste 9 Megapixels consumenten digitale camera
Opslag media
LCD display
Fujifilm FinePix S9500 Opslag media Fujifilm FinePix S9500 LCD monitor
Fujifilm FinePix S9500 Opslag media Fujifilm FinePix S9500 LCD monitor
Gebruik een xD-Picture kaart, een CompactFlash type I of II of een Microdrive als opslagmedium voor de FinePix S9500. De S9500 digitale camera dient uitgezet te worden voordat het deurtje van het compartiment geopend wordt en het opslagmedium geplaatst wordt. Als vergeten wordt om de camera uit te zetten terwijl je het flash opslag compartiment opent zal de camera automatisch gedeactiveerd worden. Bovendien riskeer je dat de flash geheugenkaart beschadigd raakt, of dat de opgeslagen beeldbestanden geruïneerd worden. De flash geheugenkaart dient stevig in het slot geduwd te worden totdat hij er niet verder meer ingaat. Zorg er ook voor dat de geheugenkaarten op de juiste manier ingebracht worden. Na het sluiten van het deurtje ben je er helemaal klaar voor en kun je aan de slag! Voor het verwijderen van de kaart dien je het deurtje wederom te openen, en bij gebruik van een xD-Picture kaart deze kaart verder in het slot te duwen en je vinger rustig weg te halen. Het slot is nu ontgrendeld en de xD-Picture kaart wordt er als het ware uitgeduwd. Voor de CompactFlash of Microdrive: open het deurtje van het compartiment, duw op de CF/Microdrive eject knop en verwijder de CompactFlash of Microdrive.
Nieuw van Fujifilm is de integratie van een variabel verstelbare display. De S9500 is een digitale camera die meer vrijheid biedt en meer functies dan normaliter op digitale compact camera's gevonden worden. Een feature zoals een variabel verstelbare display biedt meer vrijheid om composities te vangen of om hoogwaardige videoclips te bekijken. Fujifilm heeft getracht om een digitale camera te ontwerpen die het beste van beide werelden kan bieden en volgens de ontwerpers van Fujifilm zijn ze daar terdege in geslaagd. De integratie van de verstelbare LCD display maakt het mogelijk om beelden te bekijken in bijna alle standen die je maar kunt bedenken, vanaf de grond of ver boven je hoofd. De LCD display levert een resolutie van 118.000 pixels. Hoewel dit type van LCD display erg handig is, zouden we toch liever een grotere display op de camera zien, maar ja, misschien zijn we de laatste tijd wel wat verwend…
P - Program Auto F - Foto mode Externe flitser
Fujifilm S9500 P - Program Auto Fujifilm S9500 Foto mode fotografie Fujifilm S9500 Externe flitser
Fujifilm S9500 P - Program Auto Fujifilm S9500 Foto mode fotografie Fujifilm S9500 Externe flitser
Naast Automatische belichting vinden we ook het programma: P Programmed Auto op de Fujifilm S9500. Dit is een automatische stand om de instellingen te specificeren, behalve de sluitertijd en het diafragma. Het is een eenvoudige manier van fotograferen en dit geldt ook voor de sluiter Auto en de diafragma Auto voorkeuze automatische standen (Program shift). Draai het instelwiel om de verschillende sluitertijden en diafragma combinaties in te stellen zonder de belichtingsinstelling te wijzigen. De sluitertijd en de diafragma instellingen verschijnen in het geel als de camera in de Program shift mode staat.
Als de FinePix S9500 in de camera stand staat kan de F-knop op de achterzijde van de camera gebruikt worden. De F-functie geeft je toegang tot een menu met specifieke foto functies, zoals Kwaliteit mode (aantal opgenomen pixels), ISO gevoeligheid en FinePix Kleur. De Kwaliteit mode biedt zeven instellingen. Een hoge resolutie van 3488x2616 pixels in Fijn compressie tot 640x480 pixels, normale compressie en gebruikelijk voor e-mail, enz. De ISO instellingen zijn beschikbaar van Auto tot 80, 100, 200, 400, 800 en 1600 en FinePix Kleur biedt toegang tot kleurinstellingen zoals zwart/wit, chroom en sepia.
De Fujifilm FinePix S9500 is uitgerust met een zogenaamde hot shoe om de mogelijkheid te bieden voor een externe flitser, een welkome optie voor degene die meer flitskracht verlangt. Gesynchroniseerde sluitertijden tot 1/1000 seconde kunnen gebruikt worden. De ingebouwde flits moet ingeklapt zijn, de witbalans ingesteld op auto of custom en zodra de externe flitser aangebracht is kun je beginnen. Het is ook mogelijk een externe flitser aan te brengen met een synchronisatie flitserkabel via de aansluiting voorop de camera. Beschikbare fotografeerinstellingen zijn: P, S, A en M, aanbevolen wordt A of M.
Dennis Hissink LetsGoDigital Online Magazine
Voice memos Netvoeding adapter
Fujifilm S9500 Opnemen voice memos Fujifilm S9500 Netvoeding adapter
Editor's commentaar:
"Fujifilm introduceert de FinePix S9500 in de digitale cameramarkt op een tijdstip waarop geen enkele andere fabrikant in staat is een vergelijkbare hoge resolutie digitale camera zoals de S9500 te introduceren. We durven rustig te stellen dat iedere fabrikant van camera's met 8 Megapixels problemen ondervindt met hoge ISO opnames en ruis. Bijna iedere 400 ISO opname en soms ook een 200 ISO beeld heeft te lijden van digitale ruis. Onze eerste ervaringen met de Fujifilm FinePix S9500 zijn beelden gemaakt met ISO waarden van 400 die nagenoeg ruisvrij zijn! Vergrotingen van een 400 ISO foto tot een groot formaat print leveren geen enkel probleem op voor de S9500. Waarlijk verbazingwekkend!"
Fujifilm S9500 Opnemen voice memos Fujifilm S9500 Netvoeding adapter
Voice memos (stemgeluid) tot 30 seconden kunnen toegevoegd worden aan je digitale foto's. Het op te nemen geluidsformaat is WAV en heeft een bestandsformaat van ongeveer 480KB. Activeer de view mode, selecteer een beeld waaraan een voice memo toegevoegd moet worden en draai de camera met de voorkant naar je toe. De kleine microfoon is namelijk op de voorzijde van de camera geplaatst. Houd de camera op een afstand van ongeveer 20cm van je gezicht voor het beste resultaat. Het is niet mogelijk om voice memos toe te voegen aan een videoclip.
De optionele Fujifilm netvoeding adapter AC-5VX is aan te raden bij de Fujifilm FinePix S9500. Hoewel de camera zeer efficiënt omspringt met zijn energie zou je toch op een vervelend moment zonder stroom kunnen zitten, bijvoorbeeld als je samen met familie of vrienden foto's of videoclips zit te bekijken of als je de opgeslagen foto's over wilt zetten op een computer. De adapter komt ook van pas als de S9500 gebruikt wordt bij het fotograferen in een studio.
Fujifilm FinePix S9500 - volgende pagina >
Frontpage cover
Digital Camera Database
Compare Digital Cameras
Image Gallery
Search this website
Card readers
Flash Memory Storage
Flash Memory Storage
Konica Minolta Dynax 5D review