Fujifilm Finepix E900 preview
Member of DIWA Awards LetsGoDigital Online Magazine - Your Online Magazine for Digital Imaging
LetsGoDigital Digital Camera Magazine
Fujifilm FinePix E900 Digitale Camera Preview
Fujifilm E900 - Pagina 1/6
Dinsdag 6 December 2005
Geschreven door by Dennis Hissink
Introductie
Enige tijd geleden introduceerde Fujifilm een nieuwe serie FinePix digitale camera's, waaronder de nieuwe Fujifilm FinePix E900. Deze nieuwe digitale compact camera is één van de eerste camera's die een werkelijk buitengewoon hoge resolutie van 9 Megapixels levert. Net als de met de Gouden DIWA Award bekroonde Fujifilm FinePix S9500, is de E900 voorzien van een krachtige 5de generatie Super CCD HR beeld sensor. In combinatie met Fujifilm's Real Photo Technology, een krachtige 4x optische zoomlens en een gevoeligheidsreeks van ISO 80 tot ISO 800, wordt de zwart gekleurde Fujifilm FinePix E900 een zeer interessante digitale camera, één die op baanbrekende wijze de weg naar de hoge resolutie klasse vrijmaakt voor digitale compact camera's. Aangezien we een pre-productie model van de Fujifilm E900 in ons kantoor hebben gehad, kunnen we je hierbij wat meer vertellen over dit nieuwe FinePix model. We verwachten binnenkort een volledig productie model te mogen ontvangen, waarna we je meer feiten kunnen geven over de eindresultaten. Voor diegenen die overwegen net voor het begin van het seizoen een nieuwe camera aan te schaffen: vergeet zeker ook de FinePix E900 niet! De specs zijn interessant genoeg.
Fujifilm FinePix E900 Digitale Camera Preview
Fujifilm FinePix E900 Digitale Camera Preview
xD Picture Card opslag media AA formaat batterijen
Fujifilm FinePix E900 xD Picture Card opslag media Fujifilm FinePix E900 AA formaat batterijen
Fujifilm FinePix E900 xD Picture Card opslag media Fujifilm FinePix E900 AA formaat batterijen
Het feit dat de Fujifilm E900 de xD Picture Card ondersteunt, is waarschijnlijk geen verrassing. Deze ultra compacte geheugenkaart is al sinds enkele jaren verkrijgbaar, maar wordt echter alleen nog maar ondersteund door Fujifilm, Olympus en een model uit de Kodak EasyShare serie. Op dit moment is de xD Picture Card verkrijgbaar tot 1GB opslag capaciteit. Het is in feite hoog tijd dat de xD Picture Card verhoogd wordt naar 2GB, maar voor deze upgrade zullen we tot 2006 moeten wachten. Om de xD geheugenkaart te gebruiken moet eerst gecontroleerd worden of de Fujifilm E900 gedeactiveerd is, voordat je het batterijklepje opent dat zich aan de onderzijde van de camera bevindt. Houd het batterijklepje simpelweg open. Het compartiment is bedoeld voor batterijen (2x AA formaat) en de xD Picture Card. De kaart heeft een goudkleurig contactgebied. Zorg dat de markering op het geheugenslot op één lijn zit met het goudkleurige contactgebied en duw de kaart helemaal naar beneden. Druk vervolgens de xD Picture card weer terug in het slot. Deze zal nu de kaart loslaten, waardoor je hem kunt vervangen.
De FinePix E900 gebruikt 2x AA formaat batterijen voor zijn energie. De camera wordt standaard geleverd met enkele oplaadbare NiMH AA batterijen en een Fujifilm BC-NH02 lader. Zet de batterijen in de lader en wacht enkele uren. Na ongeveer 5 uur, het moet gezegd worden dat de lader niet één van de snelste is, is het opladen gereed en kun je van start gaan met de Fujifilm E900 digitale camera. De batterijen moeten worden ingebracht in het compartiment van de camera. Wanneer je de camera omdraait zul je het batterijklepje zien zitten. Duw op de batterijvergrendeling om deze te openen. De xD Picture geheugenkaart moet worden ingebracht in hetzelfde compartiment. Doe er twee batterijen in het sluit het klepje. Zet vervolgens de camera aan en je bent klaar om je eerste 9 Megapixel beeld vast te leggen! The batterijen die door Fujifilm meegeleverd worden hebben een hoge capaciteit van 2500mAh, deze zorgen er voor dat je voldoende power zult hebben om ongeveer 220- 250 beelden te kunnen vastleggen met de LCD display geactiveerd. Wanneer de Auto power off functie actief is, zal deze de Fujifilm FinePix E900 uitschakelen wanneer hij gedurende 2 of 5 minuten ongebruikt blijft (via het menu in te stellen).
Batterijen ontladen LCD monitor AF/AE lock
Fujifilm E900 Ontladen van de batterijen Fujifilm FinePix E900 LCD monitor Fujifilm FinePix E900 AF/AE lock
Fujifilm E900 Ontladen van de batterijen Fujifilm FinePix E900 LCD monitor Fujifilm FinePix E900 AF/AE lock
Een erg plezierige functie is de mogelijkheid om de NiMH batterijen te ontladen via de camera. Soms zul je merken dat je NiMH het slechts kort uithouden, ondanks dat ze volledig opgeladen zijn. Of wanneer je gloednieuwe NiMH batterijen wil gebruiken en het aangeraden wordt de batterijen helemaal leeg te maken voor het opladen. Met de Fujifilm E900 moet je de weergave knop gedurende ongeveer één seconde ingedrukt houden, vervolgens moet je de Menu knop indrukken, Set-up selecteren, naar pagina 4 gaan en daar Discharge kiezen.
Bij het introduceren van de FinePix E900 door Fujifilm, verwachtten we een 2.5-inch LCD monitor te zien, maar in plaats daarvan biedt de Fujifilm FinePix E900 een 2-inch LCD display en een optische zoeker. Hoewel een zoeker handig kan zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar de 2.5-inch displays die we tegenwoordig steeds vaker zien bij nieuwe introducties. The LCD monitor biedt 115,000 pixels en de optische zoeker heeft een beelddekking van ongeveer 77%, terwijl de display een 100% beelddekking biedt.
De Fujifilm FinePix E900 heeft een AF/AE Lock functie. In eerste instantie zul je misschien zoeken naar een speciale knop ergens op de camera, maar Fujifilm heeft de AF/AE Lock functie geïntegreerd in de ontspanknop. Na één druk op de ontspanknop hoor je een korte dubbele pieptoon, de camera stelt nu scherp op het onderwerp. Terwijl de camera dit doet, worden tevens de belichtingsinstellingen vergrendeld. Gebruik de AF- AE Lock functie wanneer het onderwerp zich aan één kant van het beeld bevindt.
Dennis Hissink
Program Auto Belichtingscompensatie Fujifilm E900
Fujifilm E900 Program Auto Fujifilm E900 Belichtingscompensatie
Editor's commentaar:
"Fujifilm is een van de eerste fabrikanten die een nieuw model bovenop de top van hoge resolutie digitale compact camera's van de concurrentie introduceert. Het feit dat zij met een verbazingwekkende 9 Megapixel resolutie komen, zal zonder twijfel effect hebben op de concurrentie. Je vraagt jezelf hierbij uiteraard af, wie er zo'n hoge resolutie nodig zal hebben met een compact camera? Vergeet echter niet, dat ook wij ons dit in de afgelopen jaren veelvuldig hebben afgevraagd, maar dat we nog steeds fabrikanten zien die aanzienlijke vooruitgang boeken met de ontwikkeling van nieuwe beeldsensoren. Vooral Fujifilm, die haar Super CCD sensor al enige jaren geleden ontwikkelde, merkt de voordelen van haar techniek met betrekking tot ruis. Ik zou graag zien dat de andere fabrikanten hetzelfde deden, en dus hun sensoren naar hun Megapixel Walhalla zouden upgraden, maar tegelijkertijd blijven werken aan de signaal/ruisverhouding."
Fujifilm E900 Program Auto Fujifilm E900 Belichtingscompensatie
Bovenop de Fujifilm E900 camera vind je het instelwiel. Draai het instelwiel naar Auto; dit is de gemakkelijkste stand om mee te werken en kan gebruikt worden voor de meeste soorten foto's. Het is een automatische stand om instellingen te specificeren, met uitzondering van de sluitertijd en diafragma instellingen. Het is dus duidelijk de gemakkelijkste manier om foto's te maken. De instellingen voor sluitertijd en diafragma worden automatisch berekend door de Fujifilm FinePix E900. Als je de 9 Megapixel E900 als een snapshot camera wil gebruiken, kun je dit doen met behulp van de Auto mode.
Hoewel de camera automatisch bediend kan worden, is het soms nodig de belichting te corrigeren. Gebruik deze functie voor foto's om de goede belichting te verkrijgen, zoals bij beelden met een extreem hoog contrast tussen het onderwerp en de achtergrond. Deze functie is beschikbaar in de P, S en A mode. De compensatie reeks loopt van -2 EV tot +2 EV (13 stops 1/3 EV stapjes). The monitor op de achterkant van de E900 toont een belichtingscompensatie indicator met behulp waarvan je de juiste compensatie in kunt stellen.
Fujifilm FinePix E900 - volgende pagina >
LetsGoDigital Magazine
Laatste nieuws
Nikon digitale cameras
Vergelijk digitale camera
Fujifilm camera test
Digital Camera Magazine