Afrika Safari Kenia Canon EOS 1Ds Mark III
DIWA Awards member Canon
African Safari Review
Canon EOS Afrika Safari Verslag
Kenia Safari Trip
Canon EOS Safari - Pagina 1/14
Canon Safari Trip 2007
Afrika Safari
Gepubliceerd : Dinsdag, 6 november 2007
Geschreven door Dennis Hissink
Introductie "Vliegen naar Nairobi"
Wanneer je in de gelegenheid wordt gesteld met de nieuwste apparatuur te werken op een locatie waar je waarschijnlijk nooit meer zult komen, hoef je niet lang na te denken om een volmondig ja te laten horen. De uitnodiging waar ik op doel bestond uit een perstrip naar Kenia met een aantal collega journalisten uit binnen- en buitenland. Een totaal van tachtig journalisten uit Europa, waaronder vier uit Nederland, werd op uitnodiging van Canon naar Nairobi, Kenia, gevlogen om vervolgens in kleine groepjes door te vliegen naar de Borana ranch in het Laikipia gebied, ten noorden van Nairobi, bij Mount Kenia. De Canon EOS Safari trip viel samen met 20 jaar EOS, een uniek moment in de digitale wereld om bij stil te staan!
Canon EOS Safari Avontuur Fotograaf Dennis Hissink
Canon Kenia Safari Evenement Safari Helikoptervlucht
Safari Tent Helikopter Safari
De Borana ranch Laikipia Canon Consumer Imaging Europe
De Borana ranch in het Laikipia gebied bestaat normaal gesproken uit een aantal verblijven waar gasten kunnen logeren. Echter de grote groep Canon gasten claimde meer ruimte en er werd dan ook een compleet tentenkamp vanaf de grond opgebouwd, inclusief aparte eetruimtes en een hoofdgebouw waarin ruimte was voor presentaties inclusief een bar voor de relaxte uurtjes. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijke locatie uniek is en iedereen was dan ook in opperste stemming en klaar voor het EOS Safari 2007 avontuur.
Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging Europe, was een van de sprekers die de Canon EOS Safari 2007 officieel opende. Naast Mogens Jensen waren ook speciale gasten van Canon Inc. overgekomen, waaronder Tsunemasa Ohara, Senior General Manager Camera Development Center en Image Communication Products Operations, Kazuhiko Noguchi, General Manager Photo Products Marketing Management Division en Camera Products Group en Hiroto Kato, Product Planner Lens Products Marketing Division en Lens Products Group.
Canon Professionele Fotografen
Canon Professionele fotografen
Behalve de Canon delegatie was er bovendien een aantal professionele fotografen mee. Zij deelden hun ervaringen met ons en iedere avond was er een speciale presentatie waar hun werk op een groot doek geprojecteerd werd. De verhalen rond de getoonde foto's waren indrukwekkend, humoristisch en af en toe zeer indringend. Michael Nichols, natuurfotograaf onder andere voor National Geographic, hield een prachtige presentatie waarbij een gedeelte van zijn werk getoond werd. Het verhaal rondom het vastleggen van bepaalde gebeurtenissen was absoluut vermakelijk en van hoog niveau. Ziv Koren van Polaris Images was een andere Pro die zijn werk, het vastleggen van missies van het Israëlische leger, aan de hand van zijn foto's van nadere uitleg voorzag. Vooral het werken zonder hulp van een externe flitser levert onverwacht fraaie resultaten op in een bijzondere situatie. Gary Knight van VII sloot de presentatie af met indrukwekkend werk van zijn missies in Kosovo en andere regio's. De indringende beelden van de gebeurtenissen in deze gebieden zullen mij nog lang bijblijven.
Wilde dieren fotograferen vanuit de lucht
Safari Helikoptervlucht
Mijn groep, bestaande uit mijn collega's Dirk van der Spek (Focus Media), Jan van der Schans (NIDF), Wouter Diemer (Zoom.nl), Marije Groenenboom (Canon Nederland) en mijn persoon, ging op pad met ieder een EOS 40D om de nek en daarnaast een van de eerste EOS 1Ds Mark III modellen tot onze beschikking. Daarnaast zorgde Canon voor een groot assortiment objectieven, variërend van ultra groothoek tot lichtsterke telelenzen (f/2.8 400 en f/4 600mm) zodat het in ieder geval niet aan de apparatuur kon liggen wanneer er geen dieren op de geheugenkaart konden worden vastgelegd. Tijdens de diverse 'gamedrives' kwamen wij zebra's, giraffen, buffels, olifanten, leeuwen, neushoorns, diverse vogels, hyena's en krokodillen tegen. Een absoluut fantastische variatie aan wilde dieren in een schitterende locatie vastgelegd met de nieuwste digitale apparatuur; je kunt het slechter treffen dacht ik zo.
Canon EOS Helikopter Safari Vlucht
Canon EOS Safari Helikopter
Een van de hoogtepunten tijdens de EOS Safari was zonder twijfel de helikoptervlucht. De vlucht, uitgevoerd met open deuren, leidde naar Mount Kenia waarna wij over de top (circa 5300 meter) vlogen en rondom het gebergte terugkeerden naar het tentenkamp met een tussenstop voor een ontbijt. Deze ervaring gaf mij direct inzicht hoe het voor een luchtfotograaf moet zijn om op een professioneel hoog niveau luchtfotografie te bedrijven.
Kenia Al-Jiju Basisschool
Kenya Al-Jiju Primary School
De week van onze groep werd afgesloten met een bezoek aan de Al-Jiju Primary School. Eerlijk gezegd zou ik in de dagen daarvoor eerder gekozen hebben voor nog een 'gamedrive', maar na de school te hebben bezocht kan ik alleen maar terugkijken op een indrukwekkend bezoek. De kinderen, variërend van een paar jaar tot circa 14 jaar oud, gunden ons een blik in hun dagelijks leven. Enkele kinderen moesten zelfs dagelijks 2 uur lopen om de school te kunnen bezoeken. De kinderen overrompelden de grote groep journalisten met hun vrolijke en absoluut innemende lach, hun nieuwsgierigheid en tederheid; een moment om nooit meer te vergeten.
Unieke Afrika Safari Evenement
Canon EOS Kenia Safari Trip
Kenya trip Safari Fotograaf Dennis Hissink
Kenia landschapsfoto Canon EOS Safari 2007
De avonden werden afgerond met een kampvuur waarbij de Nederlandse delegatie haast traditioneel als laatste zijn tent opzocht. Onder het genot van een drankje en onder een laken van duizenden sterren passeerden de gebeurtenissen van die dag nogmaals de revue. Nieuwe contacten werden opgedaan, verhalen werden gedeeld; de EOS Safari 2007 werd optimaal beleefd.
Ik wil hierbij Canon danken voor een absoluut uniek evenement. De organisatie verliep soepel en feilloos, een absolute topprestatie. Ook dank aan mijn mede reisgenoten voor een unieke week waarin naast fotografie altijd tijd was voor veel plezier en vriendschappelijke momenten. Terugkijkend op het Canon EOS Safari 2007 evenement; wanneer is de reünie gepland?
Safari Fotos Kenia - volgende pagina >
Lets Go Digital
Afrika Safari Kenia
Kenia Safari Foto's
Canon EOS 1Ds Mark III
Canon Digitale Camera's
Canon Camera Reviews
Canon Nieuws
African Safari
Afrika Safari
African Safari
Afrika Safari
Safari Africano