Canon 1000D DSLR Camera Test Conclusie
DIWA Awards Test member Canon
Canon Digital Photography

Canon EOS 1000D Conclusie
Digitale Camera Review
Pagina 2/3
Canon EOS 1000D
Tekst & Fotografie : Dennis Hissink
Gepubliceerd: Donderdag, 19 Juni 2008
Conclusie EOS 1000D
De Canon EOS 1000D is zeer compact van formaat en bovendien licht van gewicht. De situatie in Nederland is zo dat de EOS 1000D als body los leverbaar is, maar ook in een kit versie met de EF-S 18-55 mm IS lens. Dit objectief is voorzien van een 4-stops stabilisatie waarmee eventuele camera bewegingen uit de hand effectief ge-corrigeerd worden. Het lage gewicht en het kleine formaat van een camera maken dat de camera wat minder stabiel in de hand ligt waardoor er wat meer kans is op beweging en daardoor onscherpte. De ingebouwde stabilisator van de kitlens elimineert deze kans vrijwel volledig, een prima keuze van Canon. De handgreep is compact en wanneer je wat grote handen hebt, voelt de grip ietwat klein aan. Desondanks is er geen reden tot klagen, de Canon EOS 1000D ligt voldoende stabiel in de hand. Het is een hele kunst om een dergelijke compact vormgegeven camera ook te voorzien van een uitgekiende ergonomie. Het resultaat mag er zijn; zeer handzaam en absoluut geen probleem om veelvuldig met je mee te dragen. De Canon EOS 1000D digitale SLR zul je niet snel als een last ervaren.
Canon EOS 1000D preview Canon EOS Digitale Camera
Canon EOS Integrated Cleaning System Canon DIGIC III processor
Natuurlijk is ook de Canon 1000D voorzien van het ingebouwde Canon systeem om stof te voorkomen. Het systeem, genaamd EOS Integrated Cleaning System, beschermt de camera op drie manieren tegen de invloed van stof. In de eerste plaats de reductie van stofvorming in de EOS 1000D zelf. Ieder keer wanneer je de camera activeert zal het eventueel aanwezige stof op de sensor eraf worden geschud en die deeltjes die hardnekkig achterblijven worden in kaart gebracht om ze vervolgens met de meegeleverde Digital Photo Professional software van de opname te verwijderen. Zonder meer effectief en een waardevolle feature om zorgeloos fotograferen te waarborgen.
Waar de EOS 400D nog was uitgerust met een DIGIC II processor, is de nieuwe Canon EOS 1000D voorzien van de spraakmakende DIGIC III processor. Deze processor wordt ook gebruikt in professionele EOS modellen en staat garant voor een snelle beeldverwerking, nauwkeurige kleurreproductie, korte opstarttijden en een laag energieverbruik. De DIGIC beeldprocessor is ontwikkeld door Canon zelf en maakt gebruik van originele Canon algoritmen. In feite is het de motor van de camera met prioriteit op snelheid en het minimaliseren van enige processorbelasting zodat ingewikkelde berekeningen om een optimale beeldkwaliteit te verkrijgen doorgevoerd kunnen worden.
1000 D
Canon 1000D Digitale SLR Camera
Canon 1000 D

Onderin de handgreep van de Canon EOS 1000D camera is het compartiment waarin de accu wordt geschoven. Het klepje sluit het compartiment goed af waardoor de LP-E5 accu goed wordt geborgen. De capaciteit van de Canon LP-E5 Lithium Ion accu is 1080mAh en is dezelfde accu die Canon voor zijn EOS 450D gebruikt. Met de Canon 1000D wordt standaard een acculader geleverd. Het neemt ongeveer 1,5 uur tijd in beslag om een lege accu volledig op te laden. Het aantal opnames ligt op hetzelfde niveau als dat bij de EOS 450D het geval is, namelijk circa 400 - 500 opnames al naar gelang de temperatuuromstandigheden. Deze metingen zijn gestandaardiseerd door CIPA voorgeschreven.
Dennis Hissink Editor's Commentaar
Fotograaf : Dennis Hissink
1000D Canon
LetsGoDigital

Ten opzichte van een aantal jaren geleden krijg je tegenwoordig heel wat camera voor je geld. De specificaties liegen er niet om en hoewel bepaalde details zoals spotmeting niet meer voorkomen bij de nieuwe Canon EOS 1000D is het een complete digitale SLR camera waarbij de beginnende fotograaf, die wellicht overstapt van een compact naar een DSLR, een stuk gereedschap in handen krijgt waarmee al zijn creativiteit kwijt kan. De komend periode richting IFA (eind augustus in Berlijn, Duitsland) en vooral Photokina (Keulen, Duitsland) zal een zeer interessante gaan worden. En als we de historie bekijken mogen we ook van Canon nog het een en ander verwachten. Digitale fotografie is volop in beweging, de massa pikt DSLR fotografie op en de fotocursussen floreren, wij zijn tevreden! Zodra een full productie EOS 1000D camera beschikbaar komt, zullen wij een volledige Canon EOS 1000D test publiceren.
< vorige pagina - Canon EOS 1000D
Canon EOS 1000D Vergeleken - volgende pagina >
LetsGo Digital
Canon EOS 1000D
Canon 1000D Conclusie
Canon 1000D vergelijkingstabel
Canon 1000D Specs
Canon Digitale Cameras
Canon Camera Reviews
Canon Digital Photography