Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook
Eerste indruk van de Sony DCR-P330
Sony heeft als eerste ter wereld een videocamera in het assortiment waarbij film en foto hand in hand lijken gaan. De DCR-PC330 Handycam is uitgerust met een 3.3 Megapixels CCD wat een absolute primeur is voor een consumentencamera. Naast een hoge resolutie voor stilstaande opnamen waarmee de consument een prima een 10x15cm afdruk kan maken is de PC330 Handycam voorzien van een hoogwaardige Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lens. De combinatie van dit objectief en een nieuwe CCD_filter technologie staat garant voor natuurgetrouwe kleurweergave. Behalve een hoogwaardige beeldkwaliteit is een betrouwbare batterijcapaciteit een onderwerp dat hoog op het verlanglijstje van de consument staat. De DCR-PC330 kent een batterijcapaciteit waarmee tot negen uur gefilmd kan worden.
Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook
De PC330 Handycam is verticaal van vorm en wordt ook als zodanig bediend. De in stijlvol matzwart metaal uitgevoerde behuizing is compact en meet slechts 59x119x113mm. Het gewicht van 540 gram draagt bij aan het draagcomfort. Sony heeft in deze fraaie verpakking veel nieuwe innovaties verwerkt. Zo is de PC330 de eerste mini DV Handycam dat is voorzien van het nieuwe primaire kleurenfilter van Sony. Dit filter biedt een uitmuntende kleurweergave en lichtgevoeligheid. De beeldchip van de camcorder heeft RGB filters voor een natuurgetrouwe kleurenreproductie. Bij deze nieuwe Sony technologie waarover wij binnenkort ongetwijfeld vaker over zullen horen, worden voor een hogere lichtgevoeligheid vier keer zo veel pixels gebruikt van elk rood-, groen- en blauwfilter. De snelheid waarmee de gegevens worden overgedragen is zelfs vier keer verhoogd om de gehele beeldverwerking te optimaliseren. De PC330 is de voorloper op het gebied van deze nieuwe technologie, Sony zal deze techniek standaard gaan toepassen binnen het Handycam assortiment.
Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook
Een belangrijke eigenschap van dit nieuwe model is de fotofunctie. Waar concurrenten de fotofunctie inzetten met circa 1.5 Megapixels heeft Sony de lat een stukje hoger gelegd met als gevolg dat het nu mogelijk is met een videocamera een foto te maken waarbij de resolutie van 3 Megapixels garant staat voor een echte fotorealistische afdruk.De innovatieve filtersequentie van deze 3 Megapixels CCD maakt weergave van een tint per pixel mogelijk wat leidt tot een hoogwaardige resolutie en definitie die men van een 3 Megapixels opname mag verwachten. De hoogwaardige optische zoomlens waarmee de DCR-PC330 is uitgerust is van Carl Zeiss. De Carl Zeiss Vario-Sonnar T* biedt een 10x variabele optische zoom en is voorzien van de bekende T* lenscoating die tot nu toe alleen werd toegepast op professionele reflex camera's. Deze hoogwaardige coating vermindert reflecties in de lens voor een nauwkeurigere weergave en vrijwel vervormingvrije beelden. Naast de optische zoomlens is de camera uitgerust met een 120x digitale zoom.
Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook
Anders dan concurrerende modellen kan de DCR-PC330 opnemen in het 16:9-breedbeeldformaat door het volledige oppervlak van de 3 Megapixels CCD te benutten. Naast directe opname in de 16:9-modus op de tape biedt deze functie een grotere beeldhoek en hogere resolutie dan andere methoden. Dit betekent ook dat gebruikers optimaal kunnen profiteren van het snelgroeiende aanbod breedbeeldtelevisies en hun films afspelen zonder kwaliteitsverlies door snijden of oprekken van het beeld. De capaciteit van de batterij is erg belangrijk voor camcordergebruikers, en de DCR-PC330 werkt tot maar liefst negen uur op een volledig opgeladen InfoLithium-batterij. De opslagcapaciteit vormt ook een belangrijk aspect, dus heeft Sony de camcorder compatibel gemaakt met zowel de Memory Stick als de Memory Stick PRO. De Memory Stick Pro is een compleet nieuwe generatie geheugenkaarten. Dit formaat opslagmedium is geschikt om hoge resolutie opnames snel te verwerken, en is ook in staat om DVD kwaliteit video beelden op te nemen en af te spelen. De structuur van de geheugenkaart is zo ontworpen dat deze een minimale transfer rate kent om real-time te kunnen opnemen en een maximale transfer rate van 20MB/sec (160 Mbps). De nieuwe generatie Memory Stick Pro luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van opslagcapaciteit en snelheid. De huidige beschikbare opslagcapaciteiten bedragen 256, 512MB en 1GB.
Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-PC330 - LetsGoDigital - FirstLook
De DCR-PC330 Handycam is voorzien van een uitklapbaar veelzijdige 'hybride' LCD scherm dat een zeer helder beeld biedt in situaties waarin een hoog contract is vereist, zoals op een skipiste of aan het strand. De camera is ook voorzien van een 3D-touchscreen menu en een nieuwe gebruikersinterface voor een groter bedieningsgemak. Naast bedieningsmogelijkheden voor de bewerkings-, weergave- en instelfuncties van de camera biedt het scherm informatie over het energieniveau van de batterij en de resterende opnametijd. De camcorder biedt uitgebreide aansluitmogelijkheden zoals een USB-interface, Sony i.Link en DV-in/uit. Het nieuwe model is compatibel met PictBridge, wat inhoudt dat met de camcorder gemaakte foto's via USB direct kunnen worden afgedrukt naar een met PictBridge compatibel printer. De DCR-PC330 biedt ook de Click-to-DVD functie voor een eenvoudige, direct DVD-opslag bij aansluiting op een Sony VAIO via i.Link.