Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook
Eerste indruk van de Sony DCR-DVD200 Handycam
Wat is nu eenvoudiger dan met een videocamera een film opnemen op een DVD schijfje, vervolgens deze in een DVD speler te leggen en via de televisie de opnamen op een hoge kwaliteit terugkijken? Het kan niet eenvoudiger moet Sony gedacht hebben en de gedachte heeft dan ook geresulteerd in een fraaie DVD Handycam. De DVD-200 maakt gebruik van een 8cm formaat DVD schijfje. Dit mag een DVD-R Disc zijn die in een enkelzijdig (30 minuten) of dubbelzijdig (60 minuten) verkrijgbaar zijn of een DVD-RW die ook zowel enkel- als dubbelzijdig verkrijgbaar zijn. De DVD schijfjes kunnen in een DVD speler of op een computer of notebook dat is uitgerust met een DVD-station afgespeeld worden.
Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook
In principe is de DVD-200 niets anders dan een Handycam videocamera zoals wij die al een tijdje kennen. De bijzondere eigenschap van deze Handycam is natuurlijk het feit dat deze niet meer is uitgerust met een tapedeck, maar een DVD-unit. Het lijkt ook niet meer dan logisch dat deze ontwikkeling zich door gaat zetten. In de Nederlandse huiskamer is een DVD speler niet langer een exotisch product maar behoort de DVD speler tot de standaard apparatuur. Om ons heen zien we de tape als drager voor een film met een sneltempo verdwijnen, de videotheken verplaatsen de videobanden meer en meer naar een hoek in de winkel om ruimte te bieden aan het handige DVD schijfje. De hoge kwaliteit van zowel het beeld als geluid is de door de consument met open armen ontvangen. Sony heeft met de DVD200 Handycam een startschot gegeven waarmee de DVD ook haar intrede doet op de markt van videocamera's.
Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook
De videocamera is uitgerust met een handig uitklapbare LCD scherm (2.5-inch) en een kleurenzoeker. De DVD200 is voorzien van een CDD met een resolutie van 1 miljoen beeldpunten waarmee de camera ook in staat is om stilstaande beelden mee op te nemen. Het onderwerp kan met de lichtsterke 10x optische zoomlens van ver weg dichtbij gehaald worden en wie hier nog niet voldoende aan heeft kan een beroep doen op de 120x digitale zoom. De optische zoomlens is een Carl Zeis Vario-Sonnar lens. Ter vergelijking: 10x optische zoom voor video staat gelijk aan 50-500mm bij een 35mm camera, 10x optische zoom voor stilstaand beeld staat gelijk aan 42-420mm bij een 35mm camera.
Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook
Naast het feit dat een opgenomen DVD schijfje direct kan worden afgespeeld via een DVD speler zijn er meer voordelen aan verbonden. Zo hoeft een film nooit meer terug te worden gespoeld en kan een scène direct benaderd worden. Een DVD schijfje kan ook niet per ongeluk gewist worden, zodat naast handigheid ook een stuk zekerheid gediend wordt.
Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook
Naast het opnamen van films of het vastleggen van stilstaande beelden biedt de DVD200 Handycam een keur aan instellingen. Zo is het mogelijk de film via de camera te bewerkend, scènes in een willekeurige volgorde te plaatsen zodat een complete film ontstaat. Wie de film terug wil spelen via een PC kan gebruik maken van het geleverde software pakket "Pixela ImageMixer voor de Sony Handycam". Dit zeer gebruikersvriendelijke programma brengt de Hollywood beleving naar de desktop! Om een hoge overdrachtsnelheid vanuit de camera te garanderen is de DVD200 Handycam uitgerust met een High-speed USB2.0 aansluiting. De Sony DCR-DVD200 is per direct verkrijgbaar.
Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook Sony DCR-DVD200 - LetsGoDigital - FirstLook