Samsung U-ACA3 - LetsGoDigital - FirstLook
Eerste indruk van de Samsung U-CA3
Deze week voor het eerst geïntroduceerd en tijdens de Digifoto, een handelarenbeurs in Houten, aanwezig bij de importeur, de nieuwe Samsung U-CA3 camera. Samsung heeft met de U-CA3 een fraai cameraatje in handen. De camera heeft inderdaad de vorm van een moderne mobiele telefoon, ligt lekker in de hand en voelt degelijk aan. Helaas was ten tijde van het in handen hebben de accu volledig uitgeput, maar de eerste beelden geven enig idee hoe de camera er in volle glorie uitziet. De Samsung U-AC3 komt uit in de serie Digimax camera's met een lichtelijk verwarrende naam als we naar de duidelijke lijn 101, 201, 340 etc. kijken. De camera is uitgerust met een 1/2.7" CCD sensor en heeft 3.2 effectieve Megapixels wat een resolutie oplevert van 2048x1536 pixels. Dit is de eerste digitale camera van Samsung die gebruik maakt van het compacte Memory Stick Duo formaat. Onlangs is bekend geworden dat Samsung nauwere samenwerking met Sony heeft gezocht met betrekking tot de Memory Stick geheugenkaart.
Eerste indruk van de Samsung U-CA3 Eerste indruk van de Samsung U-CA3
De 3x optische zoomlens heeft een brandpunt bereik van 38-114mm (equiv. met een 35mm camera). Daarnaast kan het optische bereik worden verlengd met 1-3x digitale zoom. De lichtsterkte is in groothoek f2.8 en in tele f4.8. Bij het afspelen van de opgeslagen beelden kan er tot 5x digitaal worden ingezoomd. Op de achterzijde van de camera is een 1.5-inch formaat kleuren LCD display geplaatst met daarboven een optische zoeker. De minimale scherpstelafstand in de standaard mode bedraagt 80 centimeter, wanneer de macro mode wordt geactiveerd ligt het scherpstel bereik tussen de 5 en de 80cm. Naast de standaard functies zoals belichtingcompensatie, diverse flitsinstellingen, auto ISO (100, 200, 400 equiv.), witbalansinstelling, etc. is de nieuwe Samsung U-CA3 ook in staat als voice recorder te functioneren. Het is mogelijk maximaal 1 uur lang gesproken tekst op te slaan. Wie commentaar wil toevoegen aan een opname moet genoegen nemen met maximaal 10 seconden.
Eerste indruk van de Samsung U-CA3 Eerste indruk van de Samsung U-CA3
Een typisch Koreaanse gadget functie is de zogenaamde 3D AVATAR (karakter) Loading Screen. Achterop het LCD display verschijnt een vrolijk en kleurrijk karakter, zoals wij deze ook wel kennen bij een mobiele telefoon. Daarnaast is het ingebouwde led voorzien van maar liefst 7 kleuren, zodat de camera met kerstmis onder de boom geen slecht figuur zal slaan. De speeltjes zijn voor de serieuze gebruikers ook allemaal te deactiveren, maar op zich zijn dit soort toestellen prima te combineren met wat meer actievere content. Een bijzondere functie is de videoclip functie. De functie neemt bewegende beelden met geluid op in het MPEG4 formaat waarbij de capaciteit van de gebruikte geheugenkaart bepalend is voor de lengte van de clip. De clip wordt in een resolutie van 320x240 of 160x128 pixels met een snelheid van respectievelijk 24 en 15 beelden per seconde opgenomen. En wie het leuk vindt om muziek bij zijn of haar camera te dragen kan de camera aansluiten op een computer en de gewenste muziek uploaden naar de camera! De verbinding loopt via een USB 1.1 interface. Wie de opnamen via een televisie wil bekijken kan dit doen door gebruik te maken van de video uitgang.
Eerste indruk van de Samsung U-CA3 Eerste indruk van de Samsung U-CA3
De Samsung U-AC3 gebruikt een 3.7V Lithium Ion accu, heeft een gewicht van 119 gram en meet 102x53.8x31.6mm. Nieuw van Samsung is ook de Digimax Battery I-pack. Deze lader kan naast de standaard NiMH AA batterijen ook een SBP-1103 accu opladen. Dit laatste type is gelijk aan een CR-V3 accu wat het 's werelds eerste oplaadbare CR-V3 type batterij maakt! Deze nieuwe oplaadbare batterij heeft een capaciteit van 1100mAh en een voltage van 3V.