Nikon Coolpix 3700 - LetsGoDigital - Eerste indruk!
Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk! Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk!
Nikon Coolpix 3700 - eerste indruk!
De nieuwe Coolpix 3700 is verrassend te noemen. Het ontwerp is net even anders dan de voorgaande modellen zoals wij ze uit de Coolpix familie kennen. Allereerst is de behuizing van de camera verrassend slank en licht. Het gebruikte lichtgewicht aluminium materiaal en het formaat maken het mogelijk de Coolpix 3700 zonder problemen overal mee naar toe te nemen. De omvang meet slechts 95,5x50x31mm en het gewicht bedraagt 130 gram (excl. accu en geheugenkaart). Dit nieuwe model heeft een stijlvolle uitstraling en ondanks het slanke compacte formaat ligt de camera goed in de hand. De voorzijde is gemaakt van geborsteld aluminium wat de camera een fraai uiterlijk meegeeft. Het ingebouwde flitsertje is in het midden van de camera geplaatst en kent een vijftal flitsstanden; auto, rode-ogen reductie, flitser uit, invulflits en flitsen met een lange sluitertijd. Geheel rechts aan de voorzijde is een 3x optische zoom-Nikkor lens geplaatst. Deze lens heeft een lichtsterke opening van f2.8 bij de groothoekstand en vormt met het handige automatische Autofocus hulplicht en een Multi Autofocus met een keuze uit vijf scherpstelvelden een betrouwbare combinatie. Het optische bereik van de zoomlens komt overeen met 35-105mm bij een kleinbeeld camera. Het zoombereik is in 19 stapjes nauwkeurig in te stellen. De minimale scherpstelafstand bedraagt 30cm en met behulp van de Macro functie bedraagt hij 4cm.
Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk! Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk!
De camera is uitgerust met een 3.2 Megapixels beeldsensor. Deze sensor levert een beeldresolutie op van 2048x1536 pixels waarmee zonder problemen fotorealistische afdrukken mee te realiseren zijn. Naast de mogelijkheid stilstaande beelden op te slaan is de Coolpix 3700 uitgerust met een zeer uitgebreid filmprogramma. De gebruiker kan een keuze maken uit een filmresolutie van 160x12 pixels en een beeldsnelheid van 15 beelden per seconde, een filmresolutie van 320x240 pixels en 15/30 beelden per seconden met keuze uit zwart/wit, kleur of sepia en een filmresolutie van 640x480 pixels. Deze laatste instelling heet TV Movie en resulteert door de snelheid van 30 beelden per seconde in een flikkervrije en 'smooth' video clip. Deze multimedia beleving heeft de nodige opslagcapaciteit nodig, 10 seconden hoogste kwaliteit video beslaat een capaciteit van ongeveer 16MB. Deze data wordt opgeslagen op een voor Nikon nieuw opslagmedia, de Secure Digital geheugenkaart. De Coolpix 3700 ondersteunt geen MultiMedia kaarten.
Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk! Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk!
De achterzijde van de camera biedt plaats aan een 1.5-inch formaat hoge resolutie (134,000 pixels) LCD display. Naast het LCD display is een handige instelschijf geplaatst waarmee 6 hoofdprogramma's te selecteren zijn. De Auto stand biedt de meest eenvoudig instelling waarmee praktisch alle instellingen door de camera beheerd worden. De Movie stand geeft toegang tot de uitgebreide filminstellingen. De Manual stand geeft toegang tot instellingen zoals beeldresolutie, witbalans, serie opnamen, BSS (Best Shot Selector), scherpte en AF-kader. De Scène stand biedt onderdak aan maar liefst 15 onderstanden zodat elke denkbare situatie gedekt wordt door de meest optimale camera instelling. Nieuw is de Spraakopname stand waarmee maximaal vijf uur geluid kan worden opgeslagen op een Secure Digital geheugenkaart van 256MB of meer en waar spraakmemo's van maximaal 20 seconden aan foto's kunnen worden toegevoegd. Via de ingebouwde luidspreker kunnen de opgenomen geluiden worden beluisterd. Als laatste de Set-up stand waarmee bepaalde functies zoals datum en tijd, helderheid van de display, etc. naar eigen wens kunnen worden ingesteld.
Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk! Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk!
Boven het instelwiel is een handige multifunctionele knop geplaatst. De knop is in vier richtingen instelbaar en door erop te drukken wordt een instelling bevestigd. Op de bovenzijde van de camera vinden we een aan/uit knop. De Coolpix 3700 kent een korte inschakeltijd zodat de camera vrijwel direct klaar staat om gebruikt te worden. De opbouw van het menu is zeer duidelijk en direct. We kunnen zelfs Nederlands als taalkeuze selecteren wat natuurlijk het bedieningsgemak bevordert. De bekende zelfontspanner vinden wij ook nu weer terug, echter uitgebreid met een spraakbesturing. Normaal gesproken zal een zelfontspanner na een vooraf ingestelde tijdwaarde geactiveerd worden. De Coolpix 3700 maakt het mogelijk de zelfontspanner op commando te activeren.
Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk! Nikon CoolPix 3700 - Eerste indruk!
De Nikon Coolpix 3700 wordt geleverd met een lader en een EN-EL5 oplaadbare Li-Ion accu, tevens ondersteunt hij de nieuwe CP-1 Lithiumbatterij. De opnamen worden via de USB 1.1 interface overgezet naar een computer en wie de opnamen via de camera op een televisie wil afspelen kan de camera via een A/V kabel aansluiten. PictBridge wordt standaard ondersteund zodat het mogelijk wordt rechtstreeks vanaf de camera af te drukken op een PictBridge ondersteunende printer en EPSON USB Direct-Print printers. De meegeleverde accessoires zijn: draagriem, 16MB SD geheugenkaart, EN-EL5 accu, lader, USB kabel, A/V kabel, CD-ROM met Nikon View 6.1 software, Photoshop Elements 2.0, lensdop en etui.
Nikon CoolPix 3700 - First impression! Nikon CoolPix 3700 - First impression!