LetsGoDigital - 73e Gauloises Dutch TT - Assen - The Netherlands
Bekijk de foto's van de motoren! Bekijk de foto's van het promotie team! Bekijk de foto's van de pitstraat!
» Click on Nikon tijdens de TT Assen.
De TT Assen zit er weer op. Na een aantal prachtige zonnige dagen werd de TT zaterdag afgesloten met een ouderwetse regenachtige dag. Werd er de afgelopen week nog onder de 2 minuten gereden met een baanronde van 300 km per uur, op zaterdag kwam de snelheid niet boven de 240 km per uur en waren de rondetijden met 2:19 duidelijk langzamer dan de dagen daarvoor. Ondanks het natte asfalt en de natgeregende toeschouwers mag de TT weer als een geslaagd evenement worden beschouwd. Het Click on Nikon team liet ook weer van zich spreken.
De ruim 90.000 toeschouwers, waaronder vele Rossi fans, zagen na een dag vol regen hun favoriete deelnemer derde worden. Door het natgeregende circuit werd er minder met risico gereden. De Spanjaard Gibernau nam al vanaf de start de leiding op zich en claimde uiteindelijke de overwinning in de GP. Rossi heeft een aantal punten ten opzichte van de Spanjaard moeten inleveren, maar heeft nog altijd een ruime voorsprong in het WK klassement. Tweede werd Max Biaggi met ruim tien seconden achterstand op Gibernau. De 250cc race werd gewonnen door Anthony West, tweede werd Franco Battaini en als derde eindigde Sylvain Guintoli. De 125cc race eindigde voor Steve Jenkner succesvol, hij behaalde de eindstreep met een tijd van 42' 25.609. Met ruime 11 seconden achterstand op Steve eindigde Pablo Nieto op de tweede plek en de derde plek werd veroverd door Hector Barbera.
Het team van Nikon heeft tijdens het race evenement veel toeschouwers, de een nog uitbundiger uitgedost dan de ander, gefotografeerd. Wie een kaartje van het team heeft ontvangen kan maandag 30 juni vanaf 15:00 op de website van INCA BV, importeur en distributeur van Nikon producten, de opname bekijken. Wie zijn of haar foto bekijkt maakt kans om een Nikon Coolpix digitale camera te winnen. Het thema van de TT voor dit jaar, Enjoy don't Destroy, is mede door het gedrag van de toeschouwers geslaagd. De opnamen die op de website van INCA BV opgeslagen zijn geven de prachtige sfeer van deze dagen weer. Tijdens de TT kan de fotograferende pers altijd weer steunen op de uitgebreide service van INCA Import. Zij zijn alweer een kleine 20 jaar aanwezig om kleine reparaties uit te voeren en uitleen-apparatuur te beschikking te stellen.
De 73e editie van de TT Assen mag ondanks een regenachtig einde geslaagd genoemd worden. De organisatie kan zich weer opmaken voor de komende grote evenementen, zoals de WK Superbike in september.
Maak kans op een Nikon CoolPix 2500!
Op zaterdag 28 juni werd de 10-miljoenste bezoeker van de Gauloises Dutch TT in Assen verwacht. Volslagen verrast werd een Deense toeschouwer eruit gelicht en kreeg de volle aandacht over zich heen. Leuk detail: de Deen was nog maar 17 jaar oud, was nog niet in het bezit van een rijbewijs, maar kreeg wel een hagelnieuwe Honda CBR600RR cadeau uit handen van MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi. De motor heeft een waarde van €12000. De jonge bezoeker zal dit Dutch TT evenement zijn leven lang herinneren!
Bezoek de INCA BV website!
Bekijk de foto's van de race! Bekijk de foto's van het publiek! Bekijk de foto's van de winnaars!