Sony CyberShot W1
PMA introductie Sony Cyber-shot W1
Sony heeft de eerste van een gloednieuwe serie van kwaliteit Cyber-shot camera's aangekondigd die de meer traditionele fotograaf zal aanspreken. De technici van Sony hebben een hoge kwaliteit Carl Zeiss Vario-Tessar lens gecombineerd met een 3x optische zoom in een robuuste doch compacte aluminium body. Bovendien profiteert de Cyber-shot W1 van de nieuwste technologie in de vorm van Sony's krachtige Real Imaging Processor en een 5.1 effectieve Megapixel Super HAD CCD voor superieure beeldkwaliteit, vergroot Stamina en snelle camera bediening. Deze fantastische elementen zijn gecombineerd met een grotere creatieve vrijheid zoals handmatige belichtingscontrole. Een van de beste attributen van de Cyber-shot W1 is de grote 2.5 inch LCD display die de camera beduidend gemakkelijker te bedienen maakt wat betreft het bekijken van foto's evenals het instellen van de menufuncties. De grote 2.5 inch LCD display neemt de meeste ruimte van de achterkant van de camera in beslag. Dit is ideaal voor het accuraat in beeld brengen van foto's en geeft gemakkelijke toegang tot de camera functies door zijn groot formaat menu. Bovendien wordt dit scherm een fantastische foto kijker waarmee de foto's te bekijken en te delen zijn. Deze elegant gestileerde Cyber-shot W1 heeft het voor elkaar gekregen een vernieuwde Carl Zeiss Vario-Tessar lens in zijn compacte metalen body in te passen. Dit precisie optische systeem is aangevuld met een geoptimaliseerd mechanisch ontwerp voor een zeer compacte en betrouwbare bediening.
Copyright © Http://www.LetsGoDigital.org Copyright © Http://www.LetsGoDigital.org
De Real Imaging Processor is het hart van de camera die uitstekend gebruik en Stamina energie efficiency geeft aan deze nieuwe Cyber-shot W1. Geconstrueerd door Sony om het energieverbruik te verbeteren. Hij werkt samen met de geleverde NiMH batterijen om niet minder dan 340 beelden te leveren na één keer opladen. Evenals langere batterijduur, zorgt de Real Imaging Processor ervoor dat de camera bediening sneller gaat, zoals opstarttijd, sluitertijd en ontspan vertraging, wat betekent dat het nu zeer onwaarschijnlijk is dat je die belangrijke opname mist. Ook de beeldkwaliteit is verbeterd door de nieuwe processor, met het resultaat dat foto's beter scherpgesteld zijn, de juiste belichting hebben en een waarheidsgetrouwere kleurweergave. Daarbij komt dat de Cyber-shot W1 negen hoge snelheid serie opnames kan nemen de hoge kwaliteit Fine modes en hij kan vijftien beelden opnemen in een serie in Standaard kwaliteit modus. De Real Imaging Processor geeft ook de mogelijkheid aan Cyber-shot W1 om een hoge resolutie video op te nemen gebruik makend van de MPEG Movie VX Fine (640x480, 30 beelden per seconde) die het goed doet op een televisiescherm. MPEG Movie VX Fine is afhankelijk van het gebruik van de optionele Memory Stick Pro opslag, maar de opnametijd is alleen afhankelijk van de capaciteit van de media.

Opnames in moeilijke situaties kunnen nu probleemloos gemaakt worden door de 6 verschillende voorgeprogrammeerde Scène Selectie modi. Deze instellingen geven je de mogelijkheid om automatisch je camera in te stellen zodat de instelling overeen komt met de belichtingssituatie die nodig is en zijn voorgeprogrammeerd voor bepaalde situaties zoals een dagje strand (Strand modus) of bijvoorbeeld de nieuwe Kaarslicht modus, voor perfecte foto's op verjaardagen met taarten met kaarsjes. Andere modi zijn: Schemerlicht, Schemerlicht Portret, Soft foto en Landschap. Je bent altijd verzekerd van een scherpe foto, de camera gebruikt 5 scherpstelpunten in het kader voor de autofocus prestatie voor een juistere scherpstelling en een scherper beeld.

Om nog meer uit de Cyber-shot reeks te halen biedt Sony verscheidene optionele accessoires. Waaronder de VAD-WA Lens Adapter die de gebruiker in staat stelt om 30mm lenzen en filters van Sony te gebruiken, zoals de nieuwe VCL-DH2630 2.6x Tele conversie lens. Ook verkrijgbaar is de LCM-WA, een zilveren half harde tas om de Cyber-shot W1 te beschermen en de LCS-WA een zachte tas in een nonchalante zwarte stijl. Producten van Sony zijn zo ontworpen dat ze op elkaar aansluiten en op andere producten van de buitenwereld zodat gebruikers gemakkelijk kunnen genieten van de voordelen van digital networking. Digitale beelden in de nieuwe Cyber-shot camera kunnen opgeslagen worden op verwisselbare opslagmedia in de vorm van een Sony Memory Stick en de optionele Memory Stick PRO, en beelden kunnen overgezet worden op een grote reeks van compatibele producten met Memory Stick. Bovendien is de camera uitgerust met een USB 2.0 hi-speed interface, zodat de camera met een kabel op een compatibele computer aangesloten kan worden en de overdracht van beelden snel plaats kan vinden. De handige AV out die zich op alle drie de camera's bevindt maakt eenvoudig direct aansluiten op een televisie mogelijk.

De Cyber-shot W1 ondersteunt ook de standaard PictBridge technologie. Dit maakt het mogelijk de camera rechtstreeks op een PictBridge ondersteunende printer aan te sluiten zoals de Sony DPP-EX50 via de USB kabel zodat je foto's snel uit kunt printen zonder tussenkomst van een computer. De Cyber-shot W1 zal in mei 2004 uitgeleverd worden in Europa.
Back to PMA 2004 main page.
Back to PMA 2004 main page.