PMA introductie Cyber-shot P100
PMA introductie Cyber-shot P100
Sony's laatste aanwinst in de Cyber-shot serie van compacte digitale fotocamera's is een van de kleinste tot nu toe. 18% Kleiner qua inhoud en 24% slanker dan zijn voorgangers heeft de Cyber-shot P100 een nieuwe Carl Zeiss Vario-Tessar lens met 3x optische zoom, de nieuwe krachtige Real Imaging Processor, een 5.1 effectieve Megapixel Super HAD CCD, energie van Stamina InfoLithium batterij technologie en dit alles verpakt in een zeer stijlvol gestroomlijnde aluminium body. Om het slanke uiterlijk van de camera te behouden voert hij de vernieuwde Carl Zeiss Vario-Tessar lens, speciaal ontworpen om op één lijn te liggen met de metalen body als hij niet gebruikt wordt. Deze nieuwe Carl Zeiss Vario-Tessar lens is een moderne opvolger van het succesvolste cameralens ontwerp dat ooit ontworpen werd. Deze innovatieve lens biedt je prachtige scherpe contrastrijke beelden, en is optimaal ontworpen om je de grootste functionaliteit te bieden van super compacte camera's zoals de Cyber-shot P100. Op de achterkant van de camera vinden we de optische zoeker, de 1.8 inch LCD, en de bedieningsknoppen, die ook op een lijn liggen met de robuuste metalen body, de slanke glanzende lijn van de Cyber-shot P100 continuerend.
Copyright © Http://www.LetsGoDigital.org Copyright © Http://www.LetsGoDigital.org
De Real Imaging Processor is de sleuteltechnologie in de uitstekende bruikbaarheid en Stamina energie efficiency geboden in de nieuwe Cyber-shot P100. Geconstrueerd door Sony om batterij prestaties te verbeteren tot een verbazingwekkend percentage van 90% ten opzichte van de vorige modellen, werkt samen met de geleverde InfoLithium batterijen en levert een indrukwekkend aantal van 340 beelden na één keer opladen. De InfoLITHIUM batterij heeft een ingebouwde microprocessor waarmee hij continu communiceert met de Cyber-shot P100 om er zeker van te zijn dat je weet hoeveel opnametijd je nog hebt, tot op de minuut nauwkeurig. Evenals langere batterijduur, zorgt de Real Imaging Processor ervoor dat de camera bediening sneller gaat, zoals opstarttijd, sluitertijd en ontspan vertraging, wat betekent dat het nu zeer onwaarschijnlijk is dat je die belangrijke opname mist. Ook de beeldkwaliteit is verbeterd door de nieuwe processor, met het resultaat dat foto's beter scherpgesteld zijn, de juiste belichting hebben en een waarheidsgetrouwere kleurweergave. Daarbij komt dat de Cyber-shot P100 een hoge snelheid serie opnames kan maken van negen beelden in de hoge kwaliteit Fine modus en vijftien beelden serie opnames in Standaard modus. De Real Imaging Processor geeft de nieuwe Cyber-shot P100 ook de mogelijkheid om een hoge resolutie video op te nemen gebruik makend van de MPEG Movie VX Fine (640x480, 30 beelden per seconde) die het goed doet op een televisiescherm. MPEG Movie VX Fine is afhankelijk van het gebruik van de optionele Memory Stick Pro opslag, maar de opnametijd is alleen afhankelijk van de capaciteit van de media. Opnames in moeilijke situaties kunnen nu probleemloos gemaakt worden door de 9 verschillende voorgeprogrammeerde Scène Selectie modi. Deze instellingen geven je de mogelijkheid om automatisch de camera in te stellen zodat de instelling overeen komt met de belichtingssituatie die nodig is en zijn voorgeprogrammeerd voor bepaalde situaties zoals een dagje strand (Strand modus) of bijvoorbeeld een donkere lucht met vuurwerk. In de Kaars modus bijvoorbeeld, stelt de camera automatisch een langere sluitertijd in (0.2 seconde), een hoge ISO waarde en een soft focus (met de Scherpte ingesteld op min) om de intieme sfeer van een diner bij kaarslicht te vangen. Andere modi zijn: Schemerlicht, Schemerlicht Portret, Soft foto Strand, Vuurwerk, Hi-Speed sluiter, Landschap en Sneeuw.

Om nog meer uit de Cyber-shot reeks te halen biedt Sony verscheidene optionele accessoires. De MPK-PHB Marine Cyber-shot behuizing maakt onderwater fotografie met de Cyber-shot P100 mogelijk tot een diepte van 40 meter en wanneer hij samen met het onderwater licht HVL-ML20M gebruikt wordt voorziet hij van goedbelichte onderwaterfoto's. Om de foto's verder uit te breiden kan een kleurenfilter VF-MP5K geplaatst worden voor onderwater kleuren. Bovendien maakt de VAD-PHB Lens Adapter het de gebruiker nu mogelijk om de groothoeklens en telelenzen en filters op de Sony Cyber-shot P100 te plaatsen, zoals de nieuwe VCL-DH2630 2.6x tele converter. Ook verkrijgbaar is de LCS-PHC, een zachte draagtas om de P100 te beschermen. De optionele oplader de BC-TR1 laadt de geleverde batterij in 80 minuten op (normaal opladen). Producten van Sony zijn zo ontworpen dat ze op elkaar aansluiten en op andere producten van de buitenwereld zodat gebruikers gemakkelijk kunnen genieten van de voordelen van digital networking. Digitale beelden in deze nieuwe Cyber-shot camera kunnen opgeslagen worden op verwisselbare opslagmedia in de vorm van een Sony Memory Stick en de optionele Memory Stick PRO, en beelden kunnen overgezet worden op een grote reeks van producten die compatibel zijn met Memory Stick. Bovendien is de Cyber-shot P100 uitgerust met een USB 2.0 hi-speed interface, zodat de camera met een kabel op een compatibele computer aangesloten kan worden en de overdracht van beelden snel plaats kan vinden. De Cyber-shot P100 ondersteunt ook de standaard PictBridge technologie. Dit maakt het mogelijk de camera rechtstreeks op een PictBridge ondersteunende printer aan te sluiten zoals de Sony DPP-EX50 via de USB kabel zodat je foto's snel uit kunt printen zonder tussenkomst van een computer. Verder kan deze nieuwste Cyber-shot zijn voordeel doen met een optionele cradle CSS-PHA voor extra aansluitingen op een computer, printer of AV apparaat. De camera kan in dit optionele Cyber station geplaatst worden en is dan onmiddellijk aangesloten op een computer, printer of televisie voor het gemakkelijk overzetten, printen of bekijken van beelden. Er is geen reden om de diashow te verstoren want het cyberstation wordt geleverd met een gemakkelijke infrarode afstandsbediening. De Cyber-shot P100 zal in Europa uitgeleverd worden in mei 2004.
Back to PMA 2004 main page.
Back to PMA 2004 main page.