Sigma presenteert zijn nieuwe lenzen op de Photokina | Photokina 2004
Sigma presents new lenses at Photokina If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Photokina 2004 Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. Sigma presents new lenses at Photokina English version Dutch version Spanish version French version
Sigma presenteert zijn nieuwe lenzen op de Photokina
We hadden de kans om Michihiro Yamaki, President van Sigma Corporation te ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting kregen we de nieuwste lenzen te zien die Sigma aankondigde juist voordat de Photokina van start ging. De nieuwe 18-125mm F3.5-5.6 DC voor FourThirds vatting is exclusief ontworpen voor gebruik met de digitale reflex camera's en heeft een zoomverhouding van 1:6.9. Een Special Low Dispertion (SLD) en twee asferische glaselementen produceren een topkwaliteit optische prestatie van het gehele zoombereik. De nieuwe Super Multi Layer lens laag, die geoptimaliseerd is voor digitale reflex camera's, geeft een fantastische kleurweergave terwijl schitteringen en dubbel beeld uitgesloten worden. Deze lens heeft een minimum scherpstelafstand van 50cm bij alle brandpuntafstanden en is uitgerust met een inwendig scherpstelsysteem. Omdat de voorkant van de lens niet draait kunnen de petaalvormige kap en circulair polariserende filters gemakkelijk gebruikt worden. Deze lens is ook uitgerust met een "zoomstopknop" die "Zoom Creep" voorkomt.
Sigma presents new lenses at Photokina
Left: Michihiro Yamaki [President of Sigma Corporation]  Right: Mark Peters [LetsGoDigital Online Magazine] Photo: Michihiro Yamaki, President of Sigma Corporation showing one of the new Sigma lenses.
Sigma presents new lenses at Photokina
De tweede Sigma lens is de eerste hoge snelheid Tele Macro 150mm F2.8 EX DG HSM lens ter wereld. Deze groot diafragma tele macro lens laat je foto's nemen in een verhouding van 1:1, levensgrote close-ups. Zijn grote diafragma opening F2.8, maakt hem tot ideale lens voor digitale spiegelreflex camera's evenals analoge reflex camera's. De nieuwe layout van de lenskracht, biedt volledige correctie van chromatische aberratie waar digitale camera's om bekend staan. Twee Special Low Dispersion (SLD) glaselementen beheren verschillende kleur aberraties en verzekeren een hoge beeldkwaliteit. Een vloeiend scherpstelsysteem beweegt twee verschillende lensgroepen in het optische systeem naar verschillende posities. Dit systeem compenseert astigmatische aberratie en asferische aberratie. De HSM modellen bieden extreem geruisloos hoge snelheid automatisch scherpstellen evenals een volledige handmatige scherpstelling die de automatische opheft.
De derde lens is de 24-70mm F2.8 EX DG MACRO lens. Van 24mm super groothoek tot 70mm medium tele, biedt deze lens een grote diafragmaopening van F2.8 bij alle brandpuntafstanden. Deze lens voert de Super Multi Layer Coating om de invloed van storend licht veroorzaakt door reflecties van de digitale beeldsensor, te verminderen. Twee SLD elementen, een Glas Mold asferische plus twee Hybride asferische lenzen bieden uitstekende correctie van verschillende aberraties en een hoog niveau van optische prestatie. De lens heeft een minimum scherpstelafstand van 40cm bij alle brandpuntafstanden en is in staat tot macro fotografie met een maximum vergroting van 1:3.8. Hij voert ook een Dual Focus (DF) systeem dat ontworpen is om de lens gemakkelijk vast te houden bij het automatisch scherpstellen en hij biedt tevens een grote scherpstelring om handmatig scherpstellen te vergemakkelijken. Omdat de voorkant van de lens niet draait kunnen een Petaalvormige kap en circulair polariserende filters gemakkelijk gebruikt worden.
Sigma presents new lenses at Photokina

Laatste maar niet de minste, de nieuwe 28-70mm F2.8 EX DG lens. Dit is de kleinste, grootste en constante diafragma zoomlens ter wereld en ideaal voor de digitale reflex camera. De layout van de krachtige lens is speciaal geoptimaliseerd voor digitale reflex camera's en de Super Multi Coating geeft een fantastische kleurprestatie terwijl afgerekend wordt met schitteringen en dubbel beeld. Twee SLD elementen en vier asferische lenzen bieden de ultieme correctie voor afwijkingen evenals alle typen van aberratie, speciaal asferische aberratie. Zijn geavanceerde optische ontwerp garandeert een hoge prestatie van het gehele zoombereik. Het gebruik van asferisch lenzen in de constructie van deze lens corrigeert niet alleen aberratie, hij produceert ook een zeer klein en lichtgewicht lens ontwerp. Zijn compacte, doch robuuste constructie heeft een totale lengte van 87.2mm, maximum diameter van 74mm, filtermaat van 67mm en een gewicht van 510 gram. Hij heeft een minimum scherpstelafstand van 33cm bij alle brandpuntafstanden en een maximum vergrotingsverhouding van 1:4.4 wat erg goed is voor close-up fotografie. Het inwendige scherpstelsysteem zorgt dat de lens scherpstelt zonder dat het voorste element draait, daarom kunnen een Petaalvormige kap en circulaire polariserende filters gemakkelijk gebruikt worden.

Product of LetsGoDigital
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging