SanDisk onthult nieuwe digitale Photo TV speler | Photokina 2004 | LetsgoDigital Live Showfloor Coverage
SanDisk Multifunctional photoviewer If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
SanDisk Multifunctional photoviewer Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. 22 Mpixel Hasselblad Ixpress digital back English version Dutch version Spanish version French version
SanDisk onthult nieuwe digitale Photo TV speler
SanDisk Corporation introduceerde vandaag het SanDisk Photo Album, een compact, glanzend en gemakkelijk te gebruiken apparaatje dat consumenten in staat stelt om digital foto's of videoclips op t.v. te laten zien en zelfs muziekstukken te kunnen toevoegen aan dia shows. Met gebruikmaking van welke van de acht flash geheugenkaarten formaten dan ook evenals draagbare USB flash drives kan het apparaat ook MP3 muziekbestanden op het audiosysteem in huis afspelen. De media speler werd tijdens de persconferentie van SanDisk gelanceerd tijdens de Photokina 2004 imaging trade show, waar het bedrijf zijn producten tentoonstelt in hal 1.2, Aisle A, Booth 059 van het Keulse tentoonstellingsgebouw. De SanDisk Photo Album (SPA) stelt consumenten in staat hun computers links te laten liggen als ze beelden van een digitale camera opslaan, organiseren of bekijken. In plaats van vrienden of familie om een kleine computer monitor te verzamelen, kan de gebruiker het SanDisk Photo Album op iedere t.v. aansluiten die een audio/video input heeft en de beelden en videofilms in volle glorie laten zien. Het apparaat wordt geleverd met afstandbediening met een veelvoud van functies. De SanDisk Photo Album zal wereldwijd verkocht worden door consumenten elektronica zaken en foto retailers.
SanDisk Multifunctional photoviewer
SanDisk Multifunctional photoviewer SanDisk Multifunctional photoviewer
SanDisk Multifunctional photoviewer

"Markt onderzoek wijst uit dat consumenten zoeken naar een oplossing om hun digitale foto's en videoclips te delen en bekijken zonder een computer," zegt Chris Chute, senior analist bij IDC een internationaal onderzoeksbedrijf. "Het SanDisk Photo Album is precies goed voor consumenten die een meer willen halen uit hun persoonlijke digitale inhoud." Op de voorkant ondersteunt de SPA acht flash geheugenkaarten formaten in vier slots, voor CompactFlash Type I/II, SD/MultiMediaCard, Memory Stick/Memory Stick PRO, en SmartMedia/xD. Op de achterkant bevinden zich twee USB aansluitingen, een die op een computer aangesloten kan worden (het apparaat kan ook gebruikt worden als een 8-in-1 kaartlezer/schrijver), en een andere die een draagbare USB flash drive kan huisvesten zoals de SanDisk Cruzer Mini, Cruzer Micro of Cruzer Titanium. Tevens is er op de achterkant een slot voor een tweede CompactFlash Card (niet meegeleverd). Deze kaart kan gebruikt worden als "archiveren van geheugen" om uitgebreide dia shows op te slaan van beelden die getoond worden door flash kaarten van de voorkant of van de USB flash drive. Deze kaart van de achterkant, kan ook videoclips en MP3 muziek bestanden opslaan en afspelen.

SanDisk Multifunctional photoviewer SanDisk Multifunctional photoviewer

Afmetingen van het SanDisk Photo Album zijn: 187 x 66 x 20 mm. Naast de standaard JPEG foto's en MP3 bestanden ondersteunt de media speler ook Motion JPEG en MPEG-1 voor video. "Het SanDisk Photo Album voorziet cameragebruikers in een gemakkelijke en veelzijdige manier om hun foto's en videoclips te tonen in een continu dia show in de comfortable omgeving van hun eigen huiskamer," zegt Matthijs Hutten, product marketing manager van SanDisk's viewers en lezers. "En terwijl ze zo door hun beelden bladeren voor de eerste keer, kunnen ze onmiddellijk een fotoalbum samenstellen door op de Store knop te drukken wanneer hun favoriete beelden getoond worden."

Een van de belangrijkste functies van het SanDisk Photo Album is de mogelijkheid om beelden op te slaan in een formaat dat ideaal is om op t.v. te bekijken. Terwijl de visuele kwaliteit hetzelfde is als de originele hogere resolutie versie, is de originele opgeslagen bestandmaat veel kleiner. Daarom is het mogelijk voor een 256MB CompactFlash kaart die in het slot gestoken is om 4000 foto's te bevatten om af te spelen op een t.v. Ze kunnen jaren van herinneringen weergeven, vakanties, familie of vriendenbijeenkomsten, sporten, zonder dat je dikke albums, schoenendozen vol met printen tevoorschijn moet halen of fragiele CD Roms.

Wil je muziek horen? Het afspelen van MP3 muziekstukken door de televisie speakers of door een apart audiosysteem is gemakkelijk. Gewoon de SanDisk Photo Album laden met een flash kaart of een USB flash drive die MP3 bestanden bevat en hij zal hem afspelen zoals een CD of CD speler. Als het apparaat aangesloten wordt op een t.v kan de gebruiker naar speciale selectie's gaan van het muziekmenu dat getoond zal worden op het scherm. Ook is het mogelijk om MP3 bestanden op dezelfde kaart te zetten die beelden voor het afspelen op t.v. bevat zodat er automatisch achtergrondmuziek te horen is bij de dia shows.

"Voor ongeveer dezelfde prijs als een videospelletje, stelt de SanDisk Photo Album de gebruiker in staat om foto's en video's te bekijken, delen en op te slaan zonder een computer te hoeven gebruiken." zegt Hutten. "Het heeft een grote waarde en functionaliteit verpakt in een compact design, en het is een fantastisch accessoire voor iederen die een digitale fotocamera heeft of de wens om MP3 muziek via het home audio systeem te beluisteren."

SanDisk Multifunctional photoviewer
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging