Olympus Camedia AZ-2 | Photokina 2004 | LetsgoDigital Live Showfloor Coverage
Olympus Camedia C-370 If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Olympus Camedia C-370 Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. Olympus Camedia AZ-2 English version Dutch version Spanish version French version
De Olympus AZ-2 ZOOM met groot 2,5-inch display
De zuivere lijnen van de 4-megapixel AZ 2 ZOOM zullen designliefhebbers aanspreken. Met zijn slanke metalen behuizing van slechts 20 mm dik past hij moeiteloos in broek- of binnenzak. En ook tijdens het gebruik behoudt deze camera zijn minimalistische stijl en maatvoering. Dankzij het speciale optisch "gevouwen" lichtpad is hij goed voor een 2,8x zoombereik zonder dat het objectief uit de body steekt. De camera levert niet alleen oogstrelende resultaten, maar bevat ook innovatieve display-hardware en software, waarmee de opnamen in stijl op de camera kunnen worden bekeken. Het grote 2,5-inch display werkt met energie-zuinige Sunshine LCD-technologie voor contrastrijke beelden, ook in fel zonlicht.
Olympus Camedia AZ-2
Olympus Camedia AZ-2
Olympus Camedia AZ-2
Minimalistisch design: De AZ 2 ZOOM onderstreept zijn minimalistische concept door een vrijwel vlakke buitenzijde. De karakteristieke slanke vorm wordt mede mogelijk gemaakt door een optisch "gevouwen" lichtpad. Waar bij de meeste camera's het objectief uitsteekt om de optische zoom in te stellen, levert de AZ-2 ZOOM een vergroting met een factor 2,8 op basis van uitsluitend camera-interne technologie. Heldere, duidelijke display, ook in zonlicht: Tot dusver werden de displays van digitale camera's voornamelijk gebruikt voor het kadreren en bekijken van opnamen. Maar juist bij dat bekijken schoten ze tekort. Dat ligt anders bij de AZ-2 ZOOM met zijn revolutionaire, verbluffend heldere 2,5-inch (6,35 cm) display met maar liefst 210.000 pixels. Dit meer dan gemiddelde formaat geeft de beelden de ruimte om tot leven te komen. En dankzij de innovatieve Sunshine LCD-technologie geeft het display ook onder fel licht een helder beeld. Toepassing van semi-transparante lagen zorgt dat licht diep in het display doordringt voordat het wordt gereflecteerd. Door dit extra "achtergrondlicht" geeft de LCD een briljant beeld. De opnamen van de AZ-2 ZOOM kunnen daarom ook probleemloos op zonnige buitenlocaties worden bekeken, bijvoorbeeld aan het strand of in de sneeuw - gelegenheden waar conventionele LCD's meestal nauwelijks afleesbaar zijn.
Olympus Camedia AZ-2
Gemaakte opnamen zijn eenvoudig terug te vinden met de visuele kalenderfunctie. Deze ordent beelden op datum of geeft een maandoverzicht met kleine voorbeeldiconen. Dat maakt het heel eenvoudig om vakantiefoto's of party-snapshots aan vrienden te tonen. Plaats de camera in de meegeleverde fotostandaard, en de diashow wordt automatisch geactiveerd. Moeiteloze bediening, spectaculaire resultaten: Het bedieningsgemak is aanmerkelijk verbeterd door een nieuwe joystick-knop. Hiermee heeft de gebruiker snel en gemakkelijk toegang tot alle instellingen, die duidelijk worden weergegeven in het displaymenu. De 13 basisprogramma's zorgen in vrijwel elke opnamesituatie voor moeiteloos fotogemak. En omdat van elke werkstand voorbeeldopnamen in het menu verschijnen, is het passende programma snel gevonden. Naast de gebruikelijke programma's als landschap en nachtopname zijn er diverse specialistische opties. Een lastig onderwerp als vuurwerk bijvoorbeeld wordt nu volautomatisch ingesteld, en dat geldt ook voor opnamen op het strand of in de sneeuw. De TruePic TURBO beeldprocessor zorgt altijd voor de beste beeldkwaliteit en versnelt bovendien de beeldopslag. En het maken van afdrukken is kinderspel dankzij ondersteuning van de PictBridge-standaard, voor rechtstreeks printen op compatibele printers, zoals de Olympus P-10, zonder tussenkomst van een PC.

Met zijn fraaie minimalistische uitstraling biedt de elegante Olympus AZ-2 ZOOM een unieke combinatie van geavanceerde fototechniek en indrukwekkende presentatiekracht. Uitlevering staat gepland voor november 2004.

Olympus AZ-2 ZOOM - belangrijkste eigenschappen:

-
Slanke behuizing (slechts 20,1 mm dik)
- 4 miljoen pixels
- 2,8x optische zoom (kleinbeeldequivalent 40–112 mm); f2,9-4,8
- 5,5x digitale zoom (in SQ2-stand max. 11x)
- 2,5-inch (6,35 cm) Sunshine LCD, 210.000 pixels
- Visuele kalenderfunctie
- TruePic TURBO beeldprocessor
- 13 basisprogramma's (o.a. Landschap met portret, Interieur, Vuurwerk, Zonsondergang, Portret, Sport, Slapend gezicht)
- Joystick-knop voor bedieningsgemak
- PictBridge ondersteuning
- Correctiefunctie voor camerabewegingen bij filmopname
Olympus Camedia AZ-2
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging