Hands on - Mamiya ZD 22 Megapixels camera | LetsgoDigital Live Showfloor Coverage
Mamiya ZD digital If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Mamiya ZD digital Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. Olympus E300 English version Dutch version Spanish version French version
Hands on - Mamiya ZD 22 Megapixels camera
Vandaag konden we beslag leggen op de nieuwe digitale oplossing voor professionele (medium formaat) fotografen. De nieuwe Mamiya ZD is een digitale verwisselbare lens, spiegel reflexcamera die de hele reeks van uitwisselbare lenzen van de Mamiya 645AF accepteert. Naast de introductie van deze nieuwe high-end professionele digitale reflexcamera onthult Mamiya ook de Mamiya ZD achterwand. Deze achterwand is compatibel met de populaire Mamiya 645AFD en de Mamiya RZ67Pro-IID die sinds kort verkrijgbaar zijn. De digitale achterwand maakt een volledige interactieve communicatie mogelijk door de MSCE (Mamiya Serial Communication for External) om deze camera's de allerbeste geavanceerde functies te kunnen bieden. Beiden, de Mamiya ZD en de Mamiya ZD achterwand worden geleverd met een 36x48mm, 22 Megapixel Full Frame RGB vierkant CCD (aantal effectieve Megapixels is 21.5) en genereert professionele hoge resolutie beelden met zeer rijke en vloeiende toonreeksen. De 14 bit A/D (van Analoog naar Digitaal) converter neemt informatie op als 12 bit per kleurkanaal. De ASIC (Application Specific Integrated Circuit), exclusief ontworpen voor de Mamiya ZD en de Mamiya ZD achterwand, verwerkt in real-time, optimalisatie van beeldgegevens van de CCD.
Mamiya ZD digital
Op de achterkant van de camera vinden we een vrij kleine LCD display (in vergelijking met het formaat van de digitale reflexcamera), slechts een 1.8 inch LCD. Energie voor de Mamiya ZD komt van een Lithium Ion batterij of een AC adapter. De afmetingen zijn: 161.5mm (B) x 152mm (H) x 90.8mm (D) en zijn gewicht is 1200 gram.

Als je gewend bent om door de zoeker te kijken van een normale digitale reflex camera en je kijkt dan door de zoeker van een medium formaat, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open! De reflex camera heeft een Eye-level Prism zoeker (vast) met een gezichtsveld van 98%. De Auto focus is een DDL Phase Difference Detection en voor licht meting kun je kiezen tussen: normaal, centrum gericht, variabel shot en spotmeting.

De prijs is nog niet officieel maar wij hebben gehoord dat ie om en nabij de 10.000 euro zal zijn.

Mamiya ZD digital - hands on at Photokina!
Mamiya ZD digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD Digital Mamiya ZD Digital
Mamiya ZD digital
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging