DIWA Awards ceremonie's tijdens Photokina
DIWA Awards If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Photokina 2004 Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. DIWA Awards ceremonies during Photokina English version Dutch version Spanish version French version
DIWA Awards ceremonies tijdens Photokina
LetsGoDigital, lid en medeoprichter van de DIWA Awards organisatie, had de eer aanwezig te mogen zijn bij de DIWA Awards ceremonies tijdens de Photokina 2004. Als vertegenwoordiging van de DIWA (Digital Imaging Websites Association), een wereldwijde organisatie van aangesloten websites, tezamen met Kai Thon, de Noorse medeoprichter en eigenaar van de website DigIT.no en Eric Kaper, General Manager van DIWA Awards, mochten we de verschillende Awards overhandigen aan een aantal hoofdrolspelers van de Digital Imaging industrie.

Canon
Tijdens de persdag van de Photokina overhandigden we de DIWA gouden en DIWA zilveren Awards aan Canon Europe. De Canon PowerShot Pro 1 werd gehonoreerd met een Gouden medaille, als waardering voor zijn algehele kwaliteit, prestatie en waarde. Twee andere Canon modellen, PowerShot S1 IS en EOS 300D, werden beide gehonoreerd met Zilveren DIWA Awards voor hun uitstekende prestaties. De PowerShot Pro 1 kwalificeerde zich voor de prestigieuze DIWA gouden medaille in de Advanced Digital Camera categorie, dankzij de 8 Megapixel resolutie, een krachtige en hoog presterende 7x zoomlens uit de L-serie, hybride autofocus en een veelvoud aan gebruiksvriendelijke kenmerken.
Canon
De 10x optische zoom met optische stabilisator en hoge f/2.8-3.1 lenslichtsterkte plaatsen deze camera in een klasse op zich. Daaraan toegevoegd zijn dezelfde signaal controle functies als bij de duurdere Canon modellen, een geavanceerd AF systeem, een uitklapbare LCD monitor, vele automatische en handmatige bedieningsopties en een mooie 3 Megapixel beeldkwaliteit. Dit alles samen maakt de S1 IS tot prijswinnaar van een Zilveren Award. De DIWA testleden concludeerden dat ook de Canon EOS 300D, de digitale spiegelreflex camera met een prijsdoorbraak, zich voor een DIWA Award kwalificeerde. De bereikte score was net niet voldoende voor een Gouden DIWA Award, maar zeer zeker ver boven de limiet van een Zilveren Award. De EOS 300D was de eerste digitale spiegelreflex camera die een mogelijkheid tot het gebruik van een volledige reeks van verwisselbare lenzen combineerde met een prijs die zelfs de meest prijsbewuste fotograaf zich kon veroorloven. Ondanks zijn lage prijs, levert de Canon EOS 300D foto's van professionele kwaliteit via een 6 Megapixel ruisarme CMOS beeldsensor. Dankzij de traditionele EOS lay-out is deze Canon 300D net zo geschikt voor professionele gebruikers als voor zijn doelgroep, de serieuze amateur fotograaf.

Olympus
Op de enorme stand van Olympus overhandigde DIWA twee DIWA Awards aan Olympus. Twee uitstekende producten, de CAMEDIA C8080 WIDE ZOOM en C-5060 WIDE ZOOM, werden gehonoreerd met een DIWA gouden en een DIWA zilveren Award. Beide camera's zijn de strenge, door DIWA ontwikkelde testprocedures gepasseerd met uitstekende resultaten. De 8 Megapixel Camedia C-8080 WIDE ZOOM scoorde ver boven de limiet voor het behalen van de DIWA gouden Award, dankzij zijn snelle 5x zoomlens met 28-140 mm zoombereik, zijn uitmuntende beeldkwaliteit, flexibele bediening en zijn betaalbare prijs.
Olympus
Dezelfde kwaliteiten worden gevonden bij de 5 Megapixel Camedia C-5060 WIDE ZOOM en zijn 27-110mm 4x wide zoomlens. De gemiddelde score van een aantal DIWA testleden wees deze prima Olympus camera aan als waardige winnaar van een DIWA zilveren Award. Kai Thon, testmanager van DIWA, verklaarde: "Onze testmethode onderscheidt op een zeer strenge manier de slechte, goede en uitstekende digitale camera's. Slechts de beste blijven over, en de camera's van Olympus behoren tot de weinige camera's die onze testen veelal met waardigheid doorstaan. Perfecte harmonie tussen constructie, functies, prestatie en prijs voor de beoogde doelgroep zou wel eens het geheim kunnen zijn van het succes van Olympus, speciaal bij deze twee Award winnende modellen."

Konica Minolta
De Konica Minolta DiMAGE A2 mega zoom digitale camera kreeg de DIWA gouden Award toegekend voor zijn uitstekende prestatie en innovatieve technologiën. De DiMAGE A2 is volgepakt met handige functies om comfortabel en succesvol fotograferen mogelijk te maken, zelfs onder moeilijke fotografische omstandigheden. Van de lange lijst van deze functies en kenmerken volstaan we met het benoemen van de uitstekende groothoek tot telestand 28-200mm (equivalent aan een 35mm camera) zoomlens en de ingenieuze Anti-Shake CCD beeldstabilisator.
Konica-Minolta
De gebruiker van de DiMAGE A2 van Konica Minolta mag zeker ook een uitstekende beeldkwaliteit verwachten en een veelvoud van creatieve opties, verpakt in een compacte en robuuste behuizing. Het aantrekkelijke design en de ergonomische bouw vergroten de publieke aantrekkingskracht en geven een meerwaarde mee aan het redelijke prijskaartje.

Nikon
Twee digitale camera's van Nikon ontvingen een Award voor hun uitstekende testresultaten. De Nikon D70 bevredigde de DIWA test experts op alle fronten, de algehele prestatie werd gehonoreerd met een DIWA Gouden Award in de categorie digtale systeem camera's. Een tweede hoogwaardige digitale camera van Nikon, het compacte mega zoom model, de COOLPIX 8700, kwam met uitstekende resultaten door de strenge DIWA test heen, goed voor een DIWA Zilveren Award. De Nikon D70 bracht de markt voor digitale reflex camera's op een hoger niveau door de introductie van uitzonderlijke kenmerken, functies en kwaliteiten tegen een zeer redelijke prijs. Hoewel de doelgroep van de camera de geavanceerde amateur is, zijn er ontelbare professionele fotografen die vinden dat ze met de D70 waar voor hun geld krijgen. Het DIWA testteam bevestigt deze indruk. Vele individuele testrapporten concluderen dat de kwaliteiten van de Nikon D70 onbetwistbaar uitzonderlijk zijn, ongeacht wat de prijs is.
Nikon
De Nikon COOLPIX reeks van hoge prestatie digitale compact camera's wordt aangevoerd door de 8 Megapixel COOLPIX 8700. Verschillende testrapporten, gebaseerd op de uitgebreide testprocedures van DIWA, bevestigen dat de camera beter presteert dan soortgelijke camera's van menige andere concurrerent, met scores die ruim binnen de DIWA marges liggen voor het behalen van een Zilveren Award.

Sony
De DIWA test experts honoreerden de Cyber-shot DSC-F828 met goud, vergezeld door de Cyber-shot DSC-V1, die zich kwalificeerde voor het zilver. De Awards zijn het resultaat van uitgebreid onafhankelijk testen van verschillende product samples door de verschillende leden van de DIWA camera test experts van Europa en de Verenigde Staten. De Sony Cyber-shot DSC-F828 bewees zijn voortreffelijkheid door uitzonderlijk hoog te scoren op het unieke scorebord van DIWA. Zijn eerste klas 8x zoomlens van het legendarische merk Carl Zeiss en de aan de top staande 8 Megapixels Super HAD CCD beeldsensor bieden een fantastische beeldkwaliteit. Bovendien is het onconventionele design van de camera met enthousiasme begroet door amateurs zowel als professionele fotografen.
Sony
Ook de handige Cyber-shot DSC-V1 digitale compact camera werd goed ontvangen bij het DIWA testteam. Niet alleen was het team onder de indruk van de robuuste body van de camera maar ook de beeldkwaliteit was boven verwachting voor een compact camera met een 4x zoomlens. De befaamde Carl Zeiss lens met zoombereik van 34-136mm en de hoge snelheid f/2.8-4.0 bewezen dat het team fout zat, door geen verwachtingen te koesteren.

HP
En als laatste maar zeker niet de minste ontving HP een DIWA gouden Award voor zijn opmerkelijke en uitstekende Photosmart R707 digitale camera. De HP Photosmart R707 uit de categorie digitale amateur compact camera, is uitgerust met een handige reeks van gebruiksvriendelijke functies voor beginners evenals geavanceerde instellingen voor ervaren of ambitieuze amateurs. Het DIWA testteam waardeerde de unieke functies van de camera, zoals 'Tips en Trucs' Beeld Advies menu, automatische rode-ogen verwijdering en in-camera panorama stitching.
HP
Dankzij de resolutie van 5 Megapixels en innovatieve HP technologiën zoals Adaptive Lighting, Adaptive Demosaic, Vignetting en Shading Correction en Ruis Filter, is de algehele beeldkwaliteit zeer indrukwekkend voor het prijskaartje wat aan deze camera hangt.

Over DIWA
Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die die betrouwbaar en waardevol zijn, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA prijzen zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.
DIWA
Unieke waterdichte test score procedure: De prijzen van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, dat de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.
Prijzen door het jaar heen: DIWA is uniek door zijn beleid om prijzen het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platinum DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar.
De meervoudige talen website van DIWA Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA prijzen en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten. Voor meer informatie over DIWA, bezoek onze website of schrijf ons een e-mail: info@diwa-awards.com
Entregas de premios DIWA durante Photokina
Entregas de premios DIWA durante Photokina
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging