Contax U4R | Photokina 2004 | LetsgoDigital Live Showfloor Coverage
Olympus Camedia C-370 If you have any comments about our coverage please let us know. LetsGoDigital Photokina Coverage.
Contax U4R Photokina 2004 Jump to the official Photokina website!
Visit DIWA Awards website for the latest digital camera reviews. Olympus M:ROBE English version Dutch version Spanish version French version
Contax lanceert zijn 4 Megapixel U4R camera
Fantastische beelden van een fantastische camera: geborstelde magnesium body, handgegekleurd geitenleer en een superscherpe Carl Zeiss lens. Contax lanceert zijn 4 Megapixel U4R camera tijdens de Photokina 2004. Gemakkelijke bediening, een ergonomische vorm en de mogelijkheid van continu opname betekent dat de Contax U4R een echte fotografen camera zal zijn. Het model zal begin oktober in Europa te verkrijgen zijn voor de prijs van € 498. "Wij zijn bijzonder trots op de Contax U4R. Het is een samensmelting van alles waar de naam Contax voor staat: tijdloos design, uitstekende kwaliteit en het hoogtepunt van expertise van camera's creëeren," zegt Dirk Hülsermann, marketing en Corporate Communications Manager bij Yshica Kyocera. "Degenen met oog hiervoor zullen van de Contax U4R houden. Een briljante lens, het fijnste geitenleer en de tijdloze vorm maken van de Contax U4R een visuele en een tastbare ervaring."
Contax U4R
Contax U4R Contax U4R
Contax U4R
Optimale bediening dankzij het ergonomische ontwerp: De ergonomisch ontworpen body ligt perfect in de hand dankzij zijn ronde vormen. Een prima magnesium laag is gebruikt voor de body om hem schokbestendig te maken. Handgekleurd geitenleer, in drie verschillende kleuren (zwart, camel en indigo) biedt de body nog meer bescherming tegen beschadiging en zal meer glans krijgen naarmate hij ouder wordt en gebruikt is.

Variabele lens met titanium scharnierverbinding: De variabel verstelbare lens maakt het mogelijk dat de twee helften van de behuizing van de Contax U4R kunnen draaien tot 240 graden ten opzichte van elkaar. Dit maakt het mogelijk om beelden vast te leggen vanuit onverwachte hoeken en ook zelfportretten kunnen gemakkelijk gemaakt worden. Een scharnierverbinding van titanium speciaal ontwikkeld om grote weerstanden aan te kunnen, houdt de twee helften van de camera samen. Zijn levensduur is tien keer langer dan conventionele scharnieren.
Contax U4R Contax U4R
Carl Zeiss T* meerdere lagen: De interactie van de Carl Zeiss Vario-Tessar lens met de 1/2.7 inch CCD chip levert een indrukwekkende prestatie: met een resolutie van 4 effectieve Megapixels levert de Contax U4R een verbazingwekkende beeldkwaliteit. De zoomlens, speciaal ontwikkeld voor het kleine formaat camera garandeert hifi kleuren en beeld weergave. Dankzij de meerdere lagen van de T* verliezen de beelden amper contrast. De maximale diafragma opening van het gehele zoombereik met brandpuntafstanden van 5.8mm tot 17.4mm (equivalent aan 38mm tot 115mm bij een 35mm camera) is f2.8 - 4.7. De inwendige zoom vergroot onderwerpen 3x optisch en niet minder dan 6x digitaal.

Top beeldkwaliteit en continu opname dankzij RTUNE: Naast de nauwkeurig op elkaar afgestemde lens en de CCD chip is RTUNE technologie de cruciale factor voor de hoge beeldkwaliteit. De RTUNE dubbele processor die verantwoordelijk is voor signaal processing, vermindert digitale gekunsteldheid van het beeld en garandeert een uitstekende betrouwbaarheid van de kleur. Deze dubbele processor heeft alles en rekent af met het probleem van ontspanvertraging. Verder is hoge snelheid continu opname in een extreem hoge resolutie mogelijk. De 9-velden autofocus ondersteunt de continu opname modus door twee keer per seconde scherp te stellen. Met 130.000 pixels is de hoge contrast 2 inch display uitermate geschikt om onderwerpen te zoeken en vast te leggen en om de vastgelegde beelden direct te bekijken.

Vele instelmogelijkheden en een herziend bedieningsconcept: De Contax U4R heeft acht voorgeprogrammeerde programma instellingen, bijvoorbeeld voor actie, portret of weinig licht fotografie. De camera past zich aan aan de respectievelijke licht omstandigheden (bewolking, zon, kunstlicht, neonlicht) via 1 automatische of 5 voorgeprogrammeerde witbalansinstellingen. De gevoeligheid kan handmatig aangepast worden in een reeks van 50 tot 400 ISO of automatisch aangepast worden terwijl de inwendige flits bediend kan worden door vier flitsprogramma's.

Docking station en PictBridge: De Contax U4R wordt compleet geleverd met een docking station. Het docking station wordt gebruikt om de batterij op te laden en levert een rechtstreekse verbinding naar een computer, t.v. en printer. Beelden en video's kunnen daarom gemakkelijk overgezet worden naar de computer, of videofilms kunnen afgespeeld worden op een t.v. De camera ondersteunt USB 2.0 voor een hoge snelheid van de gegevensoverdracht. Hij is ook PictBridge compatibel. Aangesloten op een PictBridge ondersteunende printer kunnen foto's direct geprint worden zonder ze te moeten downloaden naar een computer. Accessoires en verkrijgbaarheid De energie voor de Contax U4R komt van een krachtige oplaadbare lithium-ion batterij. Met zijn maten van slechts 102 x 63.5 x 19 (bxhxd) is de Contax U4R een van de kleinste digitale camera's met een 3x optische zoom. De camera zal begin oktober te verkrijgen zijn tegen een prijs vna €498.
Contax U4R
www.photokina-show.com - LetsGoDigital Online Magazine for Digital Imaging