LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Sony introduceert tijdens de Photokina de nieuwe 2MP DSC-U20 camera
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Sony heeft een ruime ervaring op het gebied van miniaturisatie, digital imaging en stijlvol design, zo blijkt ook weer met de introductie van de nieuwe Cyber-shot DSC-U20 camera. Een camera die zich uitstekend leent om snel die moment opnamen te kunnen vastleggen of MPEG movies op te nemen.
Met de Cyber-shot camera's heeft Sony zeer compacte camera's gerealiseerd waarbij geen concessies wordt gedaan aan de kwaliteit of functionaliteit. De lichtgewicht en stijlvolle behuizing maakt van deze camera een opvallende accessoire dat licht genoeg is om met behulp van een meegeleverde riem om de nek te dragen of mee te nemen in een broek- of binnenzak. De camera is kleiner dan de meeste GSM telefoons en weegt slechts 118 gram (incl. accu en opslagmedium) en is voorzien van enkele fotografische functies.
Sony CyberShot DSC-U20
De bediening van de camera mag eenvoudig genoemd worden, zonder dat de gebruiker zich druk hoeft te maken op welke wijze de camera moet worden ingesteld worden de opnamen automatisch vanuit de camera op de juiste wijze belicht. Om nauwkeuriger te kunnen belichten maakt de camera gebruik van een ingebouwde voorflits meetsysteem. Op het moment van de opname wordt de flitser tweemaal geactiveerd, de eerste keer om het onderwerp te belichten en de juiste belichting te berekenen, een tweede keer om de opname vast te leggen met de best mogelijke belichting dat verkregen is uit de calculatie. De centrummeting van de U20 zorgt verder voor een accurate belichting.
De Sony Cyber-shot DSC-U20 camera is ontworpen om op elk moment een opname vaste te kunnen leggen zonder dat hierbij de omvang, gewicht of instellingen van de camera in de weg liggen. De camera is zeer gebruikersvriendelijk, door het lensschuifje te verplaatsen wordt de camera geactiveerd en is de camera klaar om de eerste opname vast te leggen. De snelle opstarttijd en de minimale tijd die nodig is tussen de eerste en de volgende opname maken van de nieuwe Cyber-shot camera één van de snelste camera's die op dit moment verkrijgbaar is. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarin is Sony met dit ontwerp ook in geslaagd. Het design is schitterend eenvoudig, in meerdere kleuren te verkrijgen met daarnaast een aantal optionele tassen die het mogelijk maken de camera een meer persoonlijke uitstraling te geven.
Natuurlijk wordt voor de opslag van de bestanden een MemoryStick geheugenkaart gebruikt. De opgeslagen bestanden kunnen met de MemoryStick gedeeld worden met vele verschillende (Sony) apparaten, of het nu een televisie is of een notebook, van printer tot palmtop, de MemoryStick heeft een flinke opmars gekend in diverse soorten apparatuur. De bestanden kunnen via de USB interface rechtstreeks naar een computer worden overgezet. Met de camera wordt een bundel software standaard meegeleverd om de opnamen verder te kunnen bewerken.
De nieuwe Sony DSC-U20 wordt standaard uitgeleverd met twee AAA NiMH batterijen, een 8MB MemoryStick, een oplader, USB kabel en een riem voor om de nek. De camera is voorzien van een 2 Megapixel effectieve CCD en is in staat om een fotorealistische afdruk te garanderen met een maximale resolutie van 1600x1200. Op de achterzijde van de camera is een 1" LCD display aanwezig waarmee het ook in helder zonlicht mogelijk is de opnamen te bekijken. De movie mode is in staat video clips (met geluid) met een maximale speelduur van 15 seconden. Een speciale VGA (640x480) burst mode geeft de gebruiker de mogelijkheid tot vijf opnamen achter elkaar te schieten met een maximale snelheid van 3 beelden per seconde. Om een goede belichting qua witbalans en kleur kan men een keuze maken uit een aantal verschillende scènes die ieder de nadruk leggen op een bepaalde opnamen, zoals een landschap of een portret opname. De Cyber-shot DSC-U20 zal in Nederland vanaf eind november 2002 verkrijgbaar zijn.