LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Vooruitblik op de nieuwe Praktica DCZ 4.1 4MP digitale camera
Wij hebben tijdens ons Photokina bezoek tevens de stand van Pentacon bezocht waar wij wat informatie toegereikt kregen over een nieuwe digitale camera van Praktica die nog niet leverbaar is, maar zo rond november of december 2002 verkrijgbaar moet zijn.
Copyright © 2002 www.dpreview.com - Askey.Net Consulting Ltd.
Dit nieuwe topmodel uit de serie Praktica digitale camera's is voorzien van een 1/1.8" CCD wat een maximale resolutie van 2272x1704 pixels moet opleveren. Lagere resoluties kunnen tevens ingesteld worden, namelijk 1600x1200, 1280x960 of 640x480 pixels. De 1.6" TFT LCD display op de achterzijde van de camera geeft een weergave van het menu, waarmee het mogelijk wordt een aantal instellingen naar wens te kiezen en zodoende meer invloed kan uitoefenen op de eigen gemaakte opname voordat de opname daadwerkelijk is gemaakt.
Met de 7-20mm zoom lens, gelijkwaardig aan een 34-97mm zoom lens ten opzichte van een 35mm camera, kan gevarieerd op elke afstand worden gefotografeerd. Het autofocus systeem zorgt ervoor dat er kan worden scherpgesteld op een minimale afstand van 70cm tot oneindig en in de macro mode tussen de 10 en de 70cm. De sluitertijd wordt door de camera bepaald en loopt vanaf ½ - 1/1000e seconde. In het geval dat de aanwezige hoeveelheid te weinig is om een goede opname te maken zal er een correcte belichting nagestreefd worden door de flitser automatisch te ontsteken. De flitser kent een aantal instellingen zoals auto, flitser uit, invulflits of het reduceren van de rode ogen. Overige belichting instellingen zijn een portret-, nacht- en landschapopname, witbalans instellingen (4 keuzes), belichtingscorrecties (-/+ 1.5EV) en een mogelijkheid om de opnamen via de video out op een TV te presenteren. De opnamen worden op een Secure Digital of MultiMedia geheugenkaart opgeslagen. Twee NiMH oplaadbare batterijen geven de camera voldoende energie, maar het is tevens mogelijk een optionele netvoeding te gebruiken. De camera is vrij compact met een afmeting van 106x63x40mm en wordt standaard uitgeleverd met een USB kabel, video kabel, software op CD, batterijen, riem en tas. De camera zal waarschijnlijk een adviesprijs meekrijgen van Euro 439,-
Praktica DCZ 4.1