LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Pentax Optio 330GS introductie tijdens Photokina 2002
Enkele weken voordat de Photokina daadwerkelijk van start ging, introduceerde Pentax de nieuwe Optio 330GS camera. De Photokina was het eerste grote evenement waar de nieuwe Optio 330GS aan het publiek kon worden gepresenteerd. De opvolger van de succesvolle Optio 230 biedt een reeks aan mogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Met de Optio 330 GS is Pentax er weer in geslaagd om een compacte, stijlvolle digitale camera af te leveren die zich kenmerkt door een helder beeld en gebruiksvriendelijke functies. Met de 3.2 effectieve megapixels en het 3 x zoomobjectief kan men zich volledig focussen op de eigen creativiteit. De veelzijdigheid is terug te vinden in een uitgebreide reeks handige functies zoals het 3D beeldprogramma voor stereo-opnamen en het uitklapbare LCD display (180°). Dankzij de geavanceerde technologie van Pentax en het specifieke ontwerp van het objectief herbergt de Optio 330 GS heel wat potentieel in zijn compacte en stijlvolle body. Net zoals de andere Optio modellen is de 330 GS ook zeer compact en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Hij weegt slechts 180 gram. Het 3x optische zoomobjectief van de Optio 330 GS is te vergelijken met een 38-114 mm in kleinbeeld. Via de zoomknop kan elk onderwerp moeiteloos en perfect in beeld gebracht worden. Het uiteindelijke resultaat wordt verwerkt op een 1/2.7 inch CCD. Het beeldver-werkingsproces van de Optio 330 GS verloopt moeiteloos. Door een draai aan de functieknop kan er gekozen worden uit verschillende opname- en weergavefuncties zoals de automaatstand, nachtopnames en de filmmodus. De Optio 330 GS is ook uitgerust met een vernieuwde versie van de Easy View functie waarmee beelden snel en gemakkelijk bekeken en eventueel verwijderd kunnen worden. Het nieuwe is dat er nu ook ingezoomd kan worden op het gemaakte beeld tijdens de weergave. Verder kunnen er ook nog serie-opnamen met het toestel gemaakt worden. Voor mensen die de behoefte hebben om een leuk zelfportret te maken biedt het uitklapbare 1.6 inch LCD display uitkomst. De Optio 330 GS biedt nieuwe perspectieven en een waar dieptezicht via de bijgeleverde 3D beeldprogramma en de meegeleverde viewer. Tijden van 62 wereldsteden kunnen op de opname weergegeven worden. Ideaal voor het sorteren van uw vakantiefoto's. Via de bijgeleverde USB-kabel kunnen foto's snel en moeiteloos naar de PC overgezet worden waar ze dan verder bewerkt kunnen worden. De systeemvereisten zijn Windows 98/98 SE, Windows 2000, ME, Windows XP Home edition/professional of Mac OS 8.6 of hoger.
Ynelda Rodriquez showing the new Optio 330 GS
De Optio 330 GS biedt een hele reeks flitsfuncties. De flitser ontlaadt automatisch bij slechte lichtomstandigheden en tegenlicht. Ook een flits aan/uit functie is aanwezig voor volledige controle. Verder is er de rode ogen reductie en lange sluitertijdensynchronisatie. De zoeker is een reëelbeeld zoomzoeker waardoor u kan besparen op het batterijverbruik omdat niet constant gewerkt moet worden via het LCD display. De Pentax Optio 230 is ook uitgerust met een ruisonderdrukkingsfunctie die geactiveerd wordt bij lange belichtings-tijden, Filmmodus - De Optio 230 is in staat om filmpjes op te nemen tot 30 sec. (15 beelden per seconde) in AVI-formaat zodat ze makkelijk via de PC weergegeven kunnen worden. De film wordt opgenomen in een resolutie van 320x 240 pixels. De Pentax Optio 330 GS heeft verschillende instellingen voor witbalans: Auto, Daglicht, Schaduw, Kunstlicht en TL-licht. De witbalans kan ook manueel ingesteld worden. Al naargelang het onderwerp kan er gekozen worden uit multi-segmentmeting, meting met nadruk op het midden en Spotmeting. De gevoeligheid wordt automatisch ingesteld of er kan ook handmatig ingesteld worden op ISO 100,ISO 200 en 400. De belichtings compensatie kan ingesteld worden op +/- 2 LW in 1/3 stappen. Voor creatieve mogelijkheden kan er ingesteld worden op kleur, zwart/wit en sepia. De instellingen van scherpte, saturatie en contrast kunnen in drie verschillende niveaus ingesteld worden om het gewenste resultaat te verkrijgen. In combinatie met DPOF compatibele printers heeft u een duidelijk overzicht over het aantal afdrukken en de datumfunctie. De afdrukkwaliteit wordt nog beter in combinatie met Exif Print of Print Image Matching compatibele printers. U kan een aantal instellingen via de geheugenfunctie vast instellen die automatisch terug te vinden zijn wanneer de camera weer terug in gebruik genomen wordt. Via de video-aansluiting kunnen de beelden op uw Tv weergegeven worden via de videokabel. De Optio 330 GS ondersteund zowel NTSC als PAL. De Optio 330 GS maakt gebruik van 2 AA ( lithium, NiMH of alkaline) batterijen (evt. oplaadbaar). Het toestel is ook compatibel met lithium CR-V3 batterijen en er is een optionele AC-adapter verkrijgbaar. Naar verwachting zal de nieuwe Optio 330 GS rond oktober 2002 leverbaar worden.