LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Photokina introductie van de Olympus Camedia C-730 Ultra Zoom
Eens temeer bevestigt Olympus haar toonaangevende rol op het gebied van de digitale fotografie met de CAMEDIA C-730 Ultra Zoom - de eerste digitale camera ter wereld die een resolutie van 3,2 miljoen pixels combineert met een 10x optisch zoombereik. Het zoombereik kan nog eens worden uitgebreid met 3x digitaal zoomen. Samen levert dat een zoombereik op van 30x - wat vergelijkbaar is met een 1140 mm lens op een kleinbeeldcamera - en dat in een zeer compact, ergonomisch vormgegeven huis. Een verbeterde elektronische zoeker met hoge resolutie zorgt voor een duidelijk zoekerbeeld. Uitgekiende automatische functies en voorgeprogrammeerde fotofuncties, zoals voor landschappen en sport, staan borg voor moeiteloos optimale resultaten. De gevorderde fotograaf kan met de C-730 Ultra Zoom tal van parameters, zoals diafragma en sluitertijd, met makkelijk te bedienen knoppen met de hand instellen. Fotografische voorkeursinstellingen kunnen in vier "My Mode" mappen worden opgeslagen. Verder beschikt de camera over een histogramfunctie en een ruisonderdrukking functie. Dit is ook het eerste model van Olympus dat de nieuwe innovatieve norm voor het opslaan van digitale foto's volgt, de xD-Picture Card. Deze nieuwe Exif 2.2 norm voor het opslaan van informatie, zoals gebruikte fotografische functie, witbalans en flitserfunctie, betekent dat compatibele printers deze data intelligent kunnen toepassen om optimale afdrukresultaten te produceren.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De resolutie van 3,3 miljoen megapixels van de camera wordt aangevuld met een zeer helder en kwalitatief hoogwaardig optisch systeem (f2.8 - 3.5). Dit systeem, dat uit tien elementen, waarvan twee asferische lenzen, in zeven groepen bestaat, staat er borg voor dat zeer heldere beelden worden vastgelegd. Het 10x optische zoombereik (vergelijkbaar met een 38 – 380 mm lens op een kleinbeeldcamera) en 3x digitaal zoomen, leveren samen een maximale vergroting van 30x. Enerzijds kan de gebruiker met de C-730 Ultra Zoom de actie extreem dichtbij halen, wat de camera bij uitstek geschikt maakt voor onderwerpen als dieren in het wild en voor sport. Anderzijds kan de fotograaf met de supermacro stand foto's op een afstand van slechts 4 cm maken. Voor nog scherpere contrasten, helderder kleuren en minder afbeeldingsfouten worden de CCD-chip en de processor door de Pixel Mapping functie automatisch gekalibreerd. Ook de door Olympus ontwikkelde TruePic-technologie optimaliseert scherpte, contrast, kleurzuiverheid en gradatie. Met 180.000 pixels is de resolutie van de elektronische zoeker meer dan 60 % hoger dan die van de andere Olympus Ultra Zoom modellen (110.000 pixels) zodat de fotograaf bij het afkaderen van zijn/haar opnamen verzekerd is van een bijzonder helder beeld.
Door met de volautomatische of met de programmagestuurde functies te fotograferen kan ook de gebruiker die deze camera voor het eerst gebruikt, met alleen een druk op de ontspanknop fraaie resultaten bereiken. Fotografen die met scherptediepte, sluitertijd en belichting in het algemeen willen experimenteren kunnen genoegen beleven aan Diafragmavoorkeuze, Sluitertijdvoorkeuze en Handinstelling. De voor landschappen, sport, portretten, zelfportretten, landschap-portretten en nachtscènes geoptimaliseerde motiefprogramma's zijn via de virtuele knop moeiteloos instelbaar. Verder zijn er vier "My Mode" instellingen waarin de fotograaf zijn/haar fotografische voorkeursparameters kan opslaan. Bij normale repeterende opnamen kunnen tot 11 opnamen worden gemaakt met een snelheid van 1,2 beelden per seconde (in de stand HQ). Bij het fotograferen van bewegende beelden kan de camera meer dan 200 seconden lange reeksen beelden van 160 x 120 pixels fotograferen (op een 16 MB-kaartje en zonder geluid).
De C-730 Ultra Zoom is uitgerust met een aantal precisie lichtmeetsystemen en speciale functies die de fotograaf van de beste resultaten verzekert. Verder zijn drie belichtingsmeetfuncties beschikbaar. Om de optimale instelling te bepalen verricht digitaal ESP metingen aan diverse punten in het beeld en bewerkt de meetgegevens op intelligente wijze. Spotmeting stelt de belichting in aan de hand van het centrale deel van het beeld terwijl multispotmeting de belichting bepaalt aan de hand van de gemiddelde waarde van acht, door de gebruiker geselecteerde, punten. Om de belichting te kunnen beoordelen geeft een histogram de helderheidsverdeling van zowel gefotografeerde als van live beelden grafisch weer. Behalve dat door het uiterst accurate contrastdetectiesysteem automatisch kan worden scherpgesteld, kan de fotograaf ook met de hand scherpstellen. En naast een automatische en een aangepaste witbalans, beschikt deze camera ook over voorgeprogrammeerde functies voor daglicht, bewolkte scènes en gloeilamplicht en drie voor TL-verlichting. Om in het donker of bij weinig licht te kunnen fotograferen beschikt de camera over zeven flitserfuncties. De ruisonderdrukking functie draagt er toe bij dat opnamen met lange belichtingstijden, zoals nachtelijke stadsgezichten, de helderheid en scherpte krijgen die dergelijke foto's nodig hebben om echt tot hun recht te komen. Dit is de eerste digitale camera van Olympus die voldoet aan de nieuwe norm voor het opslaan van digitale foto's, de xD-Picture Card - het kleinste (Situatie augustus 2002) digitale geheugenkaartje ter wereld voor digitale camera's. In eerste instantie zullen deze geheugenkaartjes verkrijgbaar zijn met opslagcapaciteiten van 16 tot 128 MB terwijl rond kerstmis ook 256 MB kaartjes verkrijgbaar zullen zijn. Voor de toekomst zijn opslagcapaciteiten tot 8 GB gepland. Deze bijzonder duurzame en robuuste geheugenkaartjes maken indruk met zeer hoge data transmissiesnelheden en een concurrerende prijs. Al vanaf het moment dat Olympus zich met digitale fotografie ging bezighouden heeft zij er naar gestreefd de consument met complete systemen te kunnen beleveren. Door middel van een reeks accessoires, zoals een PC-kaartadapter en USB-kaartlezers, zullen de xD-Picture Cards voor uitstekende compatibiliteit en aansluitbaarheid zorgen met andere draagbare oplossingen voor dataopslag en randapparatuur. Een adapter waarmee xD-Picture Cards kunnen worden gebruikt in camera's die van een CompactFlash-slot zijn voorzien zal naar verwacht in oktober worden geïntroduceerd. Behalve voor xD-Picture Cards is de C-730 ook ingericht voor de welbekende SmartMedia-kaartjes.
Het bij de digitale camera geleverde USB-kabeltje zorgt samen met USB AutoConnect voor een gegarandeerd moeiteloze aansluiting op en een snelle dataoverdracht naar een PC. Met behulp van de Olympus CAMEDIA Master 4.0 software (die eveneens bij de camera geleverd wordt) kan de gebruiker zijn/haar foto's bewerken, organiseren en afdrukken. De update van deze software, CAMEDIA Master Pro, die over aanvullende functies beschikt, zoals een back-up functie, e-mail en een faciliteit voor het aanmaken van HTML-albums kan online vanaf de Olympus website worden opgehaald. Bij de C-730 Ultra Zoom wordt ook een infrarood afstandsbediening geleverd. Daarmee kan de fotograaf niet alleen de sluiter draadloos ontspannen, maar er ook mee zoomen. Voor een grotere lichtopbrengst en veelzijdigheid kan de optionele losse flitser CAMEDIA FL-40 op het 5-polige flitscontact van de camera aangesloten worden. De benodigde metingen worden "door de lens" verricht en de flitser kan zowel automatisch als met de hand worden bediend. Optionele conversielenzen verruimen de groothoek mogelijkheden (0,8x groothoek converter WCON-08) van de camera en maken verbazingwekkende macro-opnamen mogelijk. De C-730 Ultra Zoom zal naar verwacht rond half oktober 2002 leverbaar zijn.