LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De 5 Megapixel Olympus C-50 officieel geïntroduceerd tijden de Photokina
De CAMEDIA C-50ZOOM is niet alleen de camera die de kloof tussen ontwerp en prestaties definitief overbrugt, maar is ook de camera voor hen die dit alles nodig hebben. In een stijlvol, oogstrelend en extreem compact, geheel metalen camerahuis is een schat van technisch hoogwaardige functies ondergebracht. Met zijn veelzijdige, heldere f2.8 / f4.8 optische 3x precisiezoomlens en zijn indrukwekkende resolutie van vijf megapixels, staat dit innovatieve model borg voor in alle opzichten buitengewone foto's. Een groot aantal automatische en met de hand instelbare functies garandeert dat de C-50ZOOM fotograaf zijn/haar voordeel kan doen met het gebruiksgemak en toch een overvloed van creatieve mogelijkheden behoudt. De beelden worden opgeslagen op een xD-Picture Card, de nieuwe norm voor het opslaan van digitale beelden.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Met de in een metalen huis uitgevoerde C-50ZOOM kan de kritische fotograaf er in stijl op uit gaan en foto's van het hoogste niveau creëren. Met zijn 14 mm CCD, met primair kleurenfilter (RGB), levert dit model messcherpe beelden van vijf miljoen pixels. Precisieoptiek staat er borg voor dat het licht door het lenssysteem duidelijk en accuraat wordt doorgegeven naar de CCD. Het optische 3x zoombereik (het equivalent van een 38 - 114 mm lens van een conventionele kleinbeeldcamera) kan worden gecombineerd met 4x digitaal zoomen (tot 5x in de stand VGA) en verschaft de gebruiker in de meest uiteenlopende situaties een nog grotere flexibiliteit. Het optisch systeem bestaat uit zeven glaslenzen in zes groepen, waaronder twee asferische elementen voor van rand tot rand scherpe beelden. Voor de belichtingsregeling beschikt de camera over tal van opties, waaronder handinstelling en spotmeting voor de gevorderde gebruiker, terwijl de automatische digitale ESP (Electro Selective Pattern) belichtingsregeling voor totaal comfort en gemak zorgt. Met de functies sluitertijdvoorkeuze en diafragmavoorkeuze maakt de gebruiker de ene instelling en neemt de camera de andere voor zijn rekening. Verder kunnen automatische proefbelichtingen worden gemaakt die uit een reeks opnamen met verschillende belichtingswaarden bestaan. Een DDL-gestuurd contrastdetectie autofocus-systeem zorgt voor scherpe en heldere foto's.
Met zes motiefprogramma's beschikt de fotograaf over voorinstellingen voor veel voor-komende motieven zoals nachtscènes, sport en landschappen. Daarnaast kan de gebruiker zijn/haar favoriete fotografische instellingen opslaan in de speciale "My Mode" map, waarin ze beschikbaar zijn voor later gebruik. Dank zij de unieke Olympus TruePic-technologie voor beeldoptimalisatie, zullen de gefotografeerde beelden niet nalaten indruk te maken met hun briljante kleuren en gradaties. Ook bij beelden die niet met de maximale resolutie opgeslagen worden, benut de TruePic-algoritme de data van alle vijf miljoen pixels van de CCD om optimale beelden te kunnen produceren. Deze techniek spaart geheugenruimte zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Behalve dat met de C-50 close-ups en panoramaopnamen gemaakt kunnen worden, kan de C50 niet alleen stilstaande beelden, maar ook filmbeelden opslaan in het bestandstype QuickTime Motion JPEG.
Olympus Camedia C-50 Zoom
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Een geavanceerd witbalans systeem garandeert dat beelden zich onderscheiden door hun zuivere kleuren. Naast volautomatische DDL-meting, kan de fotograaf kiezen uit voorinstellingen die bij de specifieke omgevingscondities passen. Daarbij maakt het niet uit of op zonnige of bewolkte dagen wordt gefotografeerd, of binnenshuis onder TL-licht of gloeilamplicht. Dank zij het ingebouwde flitssysteem met diverse flitserfuncties, waaronder synchronisatie met lange sluitertijd, is ook onder moeilijke verlichtingssituaties een perfecte belichting verzekerd. Na de opname kan de gebruiker het gefotografeerde beeld naar keuze in kleur, zwart-wit of sepia opslaan, wat het beeld een heel speciaal effect geeft. Ook kunnen de beelden worden gedraaid - wat vooral handig is wanneer foto's op een TV bekeken worden die oorspronkelijk in portret formaat gemaakt werden.
Olympus Camedia C-50 Zoom
Om de ultracompacte afmetingen van de camera te kunnen realiseren heeft Olympus twee hoogpresterende en toch ruimtesparende innovaties opgenomen. Om te beginnen is de C-50ZOOM uitgerust met een slot voor een xD-Picture Card - het kleinste (situatie juli 2002) geheugenkaartje voor digitale camera's, ter wereld. Dit nieuwe verwisselbare geheugenkaartje is momenteel leverbaar met opslagcapaciteiten tot 128 MB. Verder kan Olympus binnenkort een CompactFlash-adapter leveren, die voor compatibiliteit van de xD-Picture Card zorgt met apparaten, waaronder ook digitale camera's, die voor CompactFlash-geheugenkaartjes geschikt zijn. Hiermee wordt bereikt dat een groter aantal gebruikers het nieuwe opslagmedium kunnen gaan gebruiken. Bij de C-50ZOOM wordt een 32 MB xD-Picture Card. Geleverd.
De tweede meesterzet was het inbouwen van een totaal nieuwe, ultrakleine oplaadbare lithium ion batterij. Daardoor kon de camera niet alleen aanzienlijk kleiner worden, maar de zeer grote capaciteit van de batterij maakt het mogelijk grote aantallen opnamen te maken zonder de batterij te hoeven opladen. Dit model camera wordt geleverd met een snellader die een laadtijd van circa twee uur mogelijk maakt. Via de USB AutoConnect interface kunnen beelden snel en gemakkelijk naar een computer worden overgebracht. Met de bij de camera geleverde CAMEDIA Master software kan de gebruiker kiezen uit tal van opties voor verdere verwerking van zijn/haar digitale foto's, met inbegrip van bewerken en archiveren. Deze opmerkelijk kleine camera meet slechts 99,5 mm x 58,5 mm x 41,5 mm (BxHxD) en weegt slechts 194 g (zonder batterij of xD-kaartje). De stijl- en kwaliteitsbewuste fotograaf zal ongetwijfeld uitkijken naar de introductie van de CAMEDIA C-50ZOOM, in november 2002.