LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Olympus introduceert haar 5 Megapixel C-5050
Behalve over een uitzonderlijk heldere, 3x optische zoomlens van hoge kwaliteit en met een resolutie van 5 megapixels, beschikt deze camera over een volledig assortiment andere voorzieningen uit het topsegment. Volledig met de hand instelbaar diafragma, sluitertijd en scherpstelling verzekeren de fotograaf dat zij/hij voor wat betreft flexibiliteit vrijwel nooit op barrières zal stuiten. Uitgekiende belichtingsmogelijkheden plus een geïntegreerde zeer krachtige flitser en een accessoireschoentje met middencontact zorgen samen met een histogramfunctie voor perfect belichte opnamen. Bovendien betekent de kantelbare LCD-monitor dat de gebruiker onder de vreemdste hoeken kan fotograferen. Met de diverse andere automatische functies van dit hoog presterende model is de verbazingwekkend betaalbare C5050 ook geschikt voor het maken van spontane snapshots. Uitgerust met een CCD met 5 miljoen pixels en een ultraheldere f1,8 - f2,6 3x zoomlens levert de C5050 subliem gedetailleerde foto's die ook de meest kritische fotograaf zullen overtuigen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Voor de belichtingsregeling kan worden gekozen uit Digitale ESP-meting (Electro Selective Pattern), spotmeting en multi-spotmeting, terwijl nog tijdens de opname de helder-heidverdeling kan worden beoordeeld aan de hand van een histogram. Behalve met een krachtige ingebouwde flitser met een groot aantal flitserfuncties, waaronder synchro-nisatie op het eerste en het tweede gordijn, is de C-5050ZOOM ook uitgerust met een accessoireschoentje met middencontact waarop een losse flitser (bijvoorbeeld de FL-40) aangesloten kan worden terwijl ook het aansturen van slave-flitsers tot de mogelijkheden behoort. Behalve het veelzijdige karakter van een met de hand instelbaar diafragma en sluitertijd zal de serieuze fotograaf zeker ook de mogelijkheid op prijs stellen dat zij/hij met de hand scherp kan stellen. De scherpteregeling kan uiteraard ook worden overgelaten aan het automatische TTL iESP (intelligent Electro Selective Pattern) contrastdetectie-systeem van de camera.
Olympus Camedia C-5050 Zoom
De witbalans is met negen voorgeprogrammeerde opties, waaronder vier voor TL-verlicht-ing, weliswaar fijninstelbaar, maar kan ook met de hand worden ingesteld of automatisch door het TTL iESP-systeem. Met vijf voorgeprogrammeerde motiefprogramma's - sport, landschap, portret, enzovoort - beschikt de fotograaf over instellingen die de karakter-istieke optimale fotografische parameters weerspiegelen voor een heel scala veel voor-komende situaties. Door de zeer krachtige nieuwe beeldbewerkingprocessor zijn repeterende opnamen mogelijk met twee indrukwekkende snelheden: 11 beelden met een snelheid van 1,7 beelden per seconde of 4 opnamen met maar liefst 3,3 beelden per seconde. Het ergonomische ontwerp en de intuïtief geplaatste knoppen betekenen een verdere versterking van dit model. Behalve de optische reëelbeeldzoeker, zal de professionele fotograaf bij het fotograferen onder lastige hoeken de kantelbare LCD-monitor, aan de achterzijde van de camera, zeker als bijzonder praktisch ervaren. Dit model is niet alleen compatibel met de nieuwe norm voor digitale opslagmedia: de xD-Picture Card (de camera wordt geleverd met een 32MB geheugenkaart) maar ook met SmartMedia, CompactFlash en Microdrive (1 GB). De introductie van de C-5050 zal naar verwacht november 2002 plaatsvinden.
De voornaamste kenmerken zijn 5.000.000 pixels (effectief), ultraheldere f1.8 - f2.6 lens met 3x optisch zoombereik (wat overeenkomt met een 35 - 105 mm lens op een kleinbeeldcamera) plus 3,3x digitaal zoomen, kantelbare LCD-monitor - 20 graden omlaag en 90 graden omhoog. Accessoireschoentje met middencontact en een krachtige ingebouwde flitser met tal van flitserfuncties, waaronder synchronisatie op het eerste en het tweede gordijn en de mogelijkheid slaafflitsers te ontsteken, ESP (Electro Selective Pattern), Spotmeting, Multi-spotmeting en een Histogramfunctie in de stand Fotograferen, instelbaar diafragma en sluitertijd (16 - 1/2000 s), scherpte volledig met de hand instelbaar, Vijf voorgeprogrammeerde programmagestuurde functies en twee functies voor repeterende opnamen: 11 beelden met 1,7 beelden/s en 4 beelden met 3,3 beelden/s, perfecte witbalans: volautomatisch, DDL-gestuurd, handinstelling met 9 voorgeprogrammeerde functies, waaronder 4 voor TL-verlichting en een aangepaste witbalans, geschikt voor xD-Picture Card, SmartMedia, CompactFlash en Microdrive (1 GB), USB AutoConnect