LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Nixvue introduceert twee nieuwe Digital Album II opslagmedia
Nixvue Systems, gevestigd in Singapore, had een betrekkelijk kleine standplaats in hal 11 van de Photokina 2002 show gehouden in Duitsland. Nixvue introduceerde twee nieuwe draagbare opslagmedia, de zogenaamde Digital Album II. Beide apparaten zijn praktisch hetzelfde, het enigste verschil tussen de Nixvue Digital Album II Advantage en de Lite Advantage is dat de Lite Advantage het moet doen zonder de video out (NTSC/PAL) uitgang. We zullen dus het type Digital Album II Advantage nader bespreken.
Copyright © 2002 www.dpreview.com - Askey.Net Consulting Ltd.
De Nixvue Digital Album II Advantage is uitgerust met een ingebouwde USB 2.0 interface dat het mogelijk maakt de bestanden van en naar een computer met een zeer hoge snelheid over te zetten. De theoretische overdrachtsnelheid ligt op 480 Mbps, je kunt eigenlijk stellen dat de USB 2.0 interface ongeveer 40x zo snel arbeid kan verrichten dan de oudere USB 1.1 interface. Het Advantage apparaat maakt het de gebruiker tevens mogelijk de opnamen direct af te spelen via een televisie of via een LCD projector. Het is ook mogelijk om de opnamen te verschuiven of gedeeltelijk in te zoomen.
Of het nu een Copy of Verify opdracht is dat uitgevoerd moet worden, het LCD display geeft de actuele stand van zaken ten alle tijden aan de gebruiker door, zodat deze een visuele bevestiging krijgt van alle uitvoeringen, zoals de daadwerkelijk bevestiging dat de data van een geheugenkaart op de juiste wijze is overgezet naar het apparaat. Beide Nixvue apparaten zijn uitgerust met een zeer gebruikersvriendelijk besturingsysteem. Dit besturingsysteem geeft de gebruiker een totaal overzicht van de gehele directory structuur. Er zijn geen externe batterijen nodig om de Nixvue Digital Album II te laten werken, de ingebouwde Lithium Ion accu kan, bij een volledige lading, ongeveer 30 data transfers van een grootte van 64MB overzetten. Verder is het niet nodig het apparaat te verbinden met een soort van docking station om gebruik te kunnen maken van de diverse interfaces, daar deze in het apparaat ingebouwd zijn. Zowel de video out uitgang, de aansluiting voor de lader als de USB 2.0 interface zijn ingebouwd.
Nixvue Digital Album II
Beide Nixvue apparaten zullen verkrijgbaar zijn in de volgende opslagcapaciteiten; 10, 20, 30 of 40GB opslagcapaciteit en beide zullen Windows 98, 98SE, ME, 2000, XP en Macintosh 9.1 en hoger en Linux volledig ondersteunen. Met het besturingsysteem zoals Windows 2000, XP en Macintosh 9.1 en hoger zal de Nixvue Digital Album II automatisch herkent worden en geïnstalleerd worden zonder dat hiervoor drivers nodig zijn.