LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Photokina 2002 - conclusie
Met meer dan 160.000 bezoekers uit 136 landen kunnen we spreken van een succesvolle Photokina. Vele nieuwe introducties, een groot aantal bezoekers, waaronder een grote groep jongere bezoekers hebben van dit evenement een speciale Photokina gemaakt. Wij hebben gedurende ons bezoek aan dit grootse evenement slechts enkele hoogtepunten naar voren kunnen halen, maar daarnaast waren er natuurlijk nog veel meer onder-werpen te zien. Er was sprake van een overvloed aan digitaal nieuws, maar toch bleek er nog genoeg ruimte over te zijn voor de analoge kant van deze markt. Het is duidelijk dat de digitale camera zonder problemen naast zijn analoge broer kan staan. Wanneer we echter kijken naar het enthousiasme waarmee de digitale producten worden gepresen-teerd, kunnen we alleen maar constateren dat Digital Imaging nog een grote toekomst voor zich heeft. Hierbij moeten we denken aan de mate waarin men meer en meer opnamen met elkaar zal kunnen gaan delen, of het nu de papieren versie is, via een mobiele telefoon of het Internet, het beeld staat de komende jaren overduidelijk centraal.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Dennis Hissink, Ynelda Rodriquez, Mark Peters
Nieuwe innovaties brengen foto en video steeds dichter bij elkaar. Ik kan mij haast niet voorstellen dat er in de nabije toekomst nog ruimte zal bestaan voor een foto- en videocamera naast elkaar. Dat foto en video in één apparaat terecht zullen komen lijkt mij een logisch gevolg. We zien de laatste tijd steeds vaker digitale fotocamera's ge-presenteerd worden die meer en meer de nadruk leggen op de mogelijkheid bewegende beelden vast te leggen. Een hogere resolutie en grotere maximale speelduur met meer beelden per seconde zijn kenmerken die wij steeds vaker tegenkomen. Naar mijn mening zal ook de grootte van het LCD display een belangrijke rol gaan spelen. Grotere displays, een scherper beeld, een verbeterde beeldkwaliteit en kleurweergave en een hogere display resolutie zijn nieuwe elementen die wij regelmatig gaan terugzien in de nieuwe modellen. Wat de professionele markt aan gaat, hier zal de focus meer gaan liggen op nieuwe beeldsensor technologieën, digitale publicatie mogelijkheden, digitale minilabs en groot-formaat printers.
Er was tevens een toename van het aantal buitenlandse bezoekers afkomstig uit Oost-Europa waar te nemen. Volgens de laatste cijfers blijkt dat 68% van de onderzochte bezoekers gespecialiseerd de show bezochten, hiervan zijn 15% handelaren en 50% professionele gebruikers. Ongeveer 85% van de bezoekers vond de voornaamste redenen om deze Photokina te bezoeken informatie te verkrijgen uit eerste hand. Men is dus zoekende naar informatie over de nieuwe producten en de laatste trends!
Een totaal van 1546 ondernemingen uit 46 landen namen deel aan deze Photokina editie die plaats vond op een oppervlakte van 220.000 vierkante meter. Onder de deelnemers waren 457 exposanten en 135 die de Duitse tak van de onderneming representeerden.
Het Photokina 2002 verslag van LetsGoDigital is zeer succesvol verlopen. We hebben er hard voor moeten werken, overdag de "Kina" bezoeken en tot diep in de nacht het verslag uitwerken met de wetenschap dat wij eigenlijk nog meer te doen kregen dan wij van tevoren hadden verwacht. Ons bezoek gedurende deze dagen resulteerde in vele nieuwe contacten; af en toe werd de basis van een nieuwe vriendschap gelegd of ontmoetten wij collega's die niet als ons net hoge snelheid door de hallen manoeuvreerden :-) Wij keren zo langzamerhand weer terug naar onze dagelijkse werkzaamheden, maar eerst willen wij nog even enkele mensen bedanken die de nodige ondersteuning gaven tijdens dit grootse evenement!
Steve Sanders from Steve's Digicams, "Steve are you online?"
Michael Tomkins & Dave Etchells from Imaging Resource, "great support, PMA 2003?"
Phil Askey from DPReview, "thanks for your support"
Peter Burian, "you know!"
Bas and Hans from DCViews, "Old Danish forever, we will meet again!"
Kai Thon from DigIT, "hope you feel better?"
David Kamanski from A Digital Eye, "Las Vegas here we go!"
Jeff Keller from DC Resource, "thanks for the contribution"
Denys and Olivier Bouton from Megapixel.net, "We couldn't wish for more, thanks!"
En natuurlijk onze goede vriend Toni Fernández van Nueva Fotografia, die zeer hard werkte aan alle Spaanse vertalingen, "Toni, muchas gracias por su ayuda, usted es parte de nuestro éxito de Photokina!"

We hopen dat u net als ons genoten heeft van het Photokina verslag, de volgende twee belangrijke evenementen voor ons zullen in de eerste drie maanden van het volgende jaar van start gaan, PMA en CeBIT. Blijf onze dagelijkse berichtgeving op LetsGoDigital volgen en voor nu tot de volgende keer!