LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Eerste indruk van de Kyocera Finecam S5
De nieuwe Kyocera Finecam S5 was al eerder op het internet als gerucht te vinden, maar officiële specificaties ontbraken tot op heden. Wij ontvingen de officiële specificaties tijdens ons korte bezoek aan de stand van Yashica waar nog hard werd gewerkt om alle zaken klaar te krijgen. Woensdag zal de nieuwe Finecam gepresenteerd gaan worden aan het publiek, echter kunt u het laatste nieuws en beeldmateriaal direct van ons verwachten tijdens ons live verslag.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De nieuwe Kyocera Finecam S5 is het nieuwste model in de serie Finecam camera's. Dit model is net zo compact, 92x57.5x32mm, en weegt slechts ongeveer 165 gram excl. geheugenkaart en accu. De nieuwe Finecam S5 heeft een effectief aantal van 5 Megapixels en een 1.1/8" formaat CCD beeldsensor. De 5 Megapixel CCD levert een maximale resolutie van 2560x1920 pixels waarbij in de movie mode een maximale resolutie van 320x240 pixels wordt verkregen.
De Kyocera Finecam S5 heeft een 3x optische zoom lens (7 elementen in 6 groepen) met een brandpunt bereik van 35-105mm dat gelijk staat aan een 35mm camera. De lichtsterkte van de lens begint met een f2.8 in de groothoek en een f4.8 in de tele stand. De scherpstelafstand ligt ongeveer vanaf 55cm tot oneindig en in de macro mode ongeveer vanaf 12-55cm afstand met behoud van het volledige zoom bereik. De belichting is volledig automatisch of handmatig instelbaar in f2.8 of f9.6, sluitertijden kunnen gewijzigd worden in 2,4 tot 8 seconden. De verschillende belichtingsmethoden zijn een matrix meting, centrum gerichte meting en een spotmeting. Verder biedt de S5 de gebruikelijke flitsinstellingen (auto, rode ogen reductie, invulflits, nacht en portret stand.
Kyocera Finecam S5
De scherpstelling kan gewijzigd worden in Wide AF, Spot AF of handmatige instelling. De movie mode neemt op in het AVI formaat met geluid en een maximale opnameduur van 30 seconden in de hoge resolutie en tot 120 seconden in de lage resolutie. De ISO waarden kunnen ingesteld worden in een 100, 200 of 400 ISO waarde, maar kunnen ook automatisch vastgesteld worden. De opslagmedia die gebruikt wordt voor de nieuwe Finecam camera is net als de overige Finecam modellen een Secure Digital of een MultiMedia geheugenkaart waarbij de bestanden in het JPEG formaat worden opgeslagen. De energie wordt via een 3.6v Lithium Ion 1000mAh accu verkregen.
We zullen moet afwachten welke kwaliteit deze nieuwe generatie 5 Megapixel camera's, uitgerust met een kleiner formaat CCD, met zich mee gaat brengen. Vooralsnog komen deze nieuwe camera's dit jaar nog op de markt. We verwachten snel meer over deze camera's te horen zodra zij leverbaar worden voor de consument.