LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Konica introduceert een nieuwe 2 MP camera - Revio KD-220Z
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
We hadden bijna vergeten te vermelden dat Konica nog een nieuwe Digital Revio voor te stellen heeft. Helaas was dit nieuwe model niet lijfelijk aanwezig tijdens de Photokina, maar zoals het er nu voorstaat zal naar verwachting dit nieuwe model van Konica rond november 2002 leverbaar worden. De nieuwe Konica Digital Revio KD-220Z is een zeer lichte en compacte camera. Een klassiek metalen behuizing met een 3x optische zoom lens wat overeenkomt met een 32-97mm ten opzichte van een 35mm camera. In combinatie met de 2x digitale zoom wordt op deze manier een 6x effectieve zoom verkregen.
Twee AA batterijen voorzien de camera van energie wat genoeg energie moet opleveren daar de camera een energie zuinig ontworpen is. De Konica KD-220Z gebruikt een Secure Digital geheugenkaart om de bestanden op te slaan en heeft daarnaast ook nog een 8MB intern geheugen, zodat de gebruiker voldoende mogelijkheid heeft om grote hoeveelheden opnamen op te slaan. De nieuwe Konica digitale camera heeft een keur aan flitsinstel-mogelijkheden, maar heeft naast deze functie ook nog een aantal extra functies meegekregen. Zo heeft de KD-220Z een close-up mode waarmee het mogelijk wordt een onderwerp vanaf 10cm afstand vast te leggen en een movie mode waarmee korte video clips opgenomen kunnen worden. Verder kunnen gebruikers de belichting naar eigen wens in stellen om zodoende het beste eindresultaat te verkrijgen. Met deze en de overige functies is het geen probleem om met de Konica 220Z allround uit de voeten te kunnen.
Konica Revio KD-220 Z
Overige kenmerken van deze nieuwe Konica digitale camera zijn een 2.0 effectief aantal Megapixels, een 1/3.2" CCD met een maximale resolutie van 1600x1200 pixels en een minimum van 800x600 pixels. Op de achterzijde van de camera is een 1.6" TFT LCD display te vinden. De sluitertijden hebben een bereik van 1/10e -1/1000e seconde waarbij de lens een lichtsterkte van f2.8 in de groothoek en f4.8 in de tele stand heeft. De minimale scherpstel afstand is 10cm tot oneindig in groothoek en 40cm tot oneindig in tele. De opnamen worden opgeslagen in het JPEG (Exif 2.2) formaat op een Secure Digital geheugenkaart. Het gewicht is ongeveer 180 gram (excl. batterijen en geheugenkaart) en de afmetingen bedragen 105x63x41.5mm.