LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Kodak breidt EasyShare familie uit met de nieuwe CX4300
Eastman Kodak kondigt vandaag de Kodak EasyShare CX4300 digitale camera aan, een zeer aantrekkelijk geprijsde 3,2 Megapixel camera voor het maken van kwalitatief hoogwaardige foto's. De CX4300 zal vanaf eind november beschikbaar zijn voor een verwachte winkelprijs van 299 euro. Met de CX4300, die volgens een ergonomisch "point and shoot" ontwerp gebouwd is, kan de gebruiker grotere en betere afdrukken maken en foto's eenvoudiger versturen en opslaan via een enkele druk op de knop. Het volledig van glas gemaakte Kodak Retinar objectief en het autofocussysteem leveren zeer heldere foto's op, die vergroot kunnen worden tot maximaal 28x36 cm. De 2x digitale zoom helpt fotografen nog dichter bij het te fotograferen onderwerp te komen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Met de aankondiging van de Kodak CX4300, alsmede de LS443, bestaat de 2002 Kodak EasyShare familie nu uit zeven camera's, die de uiteenlopende behoeften van alle digitale fotografen volledig dekt. De DX series - de onlangs geannonceerde DX4330 en de bekroonde DX4900 - bieden topmogelijkheden met geavanceerde eenvoud. De CX series - CX4210, CX4230 en CX4300 - bestaan uit gunstig geprijsde, betrouwbare point-and-shoot camera's, waarmee het afdrukken, verzenden en opslaan van kwalitatief hoog-waardige foto's door middel van een simpele druk op de knop geregeld kan worden. De combinatie van een complete lijn digitale camera's, camerastandaards en de Kodak Easy-Share software, zorgt ervoor dat het Kodak EasyShare systeem is uitgegroeid tot de industriestandaard op het gebied van gebruiksgemak voor consumenten-camera's.
Kodak EasyShare CX4300
De Kodak CX4300 is voorzien van de onlangs geïntroduceerde "Share"-knop, waarmee fotografen specifieke foto's kunnen "aankruisen" die vervolgens eenvoudig afgedrukt, verzonden of georganiseerd kunnen worden. Men hoeft daartoe slechts de camera in de houder te plaatsen, waarna de foto's automatisch gereed zijn om af te drukken of per e-mail te verzenden. De CX4300 kan maximaal 32 e-mailadressen bevatten, zodat foto's direct verzonden kunnen worden. De camera is compatibel met het optioneel verkrijgbare Kodak EasyShare Camera Dock II, waarmee het verplaatsen van de foto's naar de computer met een enkele druk op de knop mogelijk is. Daarnaast functioneert het Dock als oplader voor de batterij van de CX4300. Het Dock heeft een verwachte winkelprijs van 99 euro. Automatische beeldrotatie is een andere handige mogelijkheid van de CX4300. Hierdoor worden foto's altijd juist (staand of liggend) weergegeven, zowel op de camera, de computer als het tv-scherm. In toevoeging hierop zorgt de camera ervoor dat gebruikers nooit een mooie foto zullen missen. Dit wordt bereikt door de "altijd paraat"-stand, waarin ook foto's genomen kunnen worden als de gebruiker door reeds gemaakte foto's bladert of de menu-instellingen verandert. De CX4300 is verder voorzien van 16 MB intern geheugen, wat betekent dat consumenten onmiddellijk kunnen beginnen met het maken van foto's. Door een extra MultiMedia geheugenkaart of Secure Digital geheugenkaart in het uitbreidingsslot van de camera te plaatsen, kan het aantal te nemen foto's flink worden uitgebreid.
Zoals met alle digitale camera's in de Kodak EasyShare familie het geval is, is de CX4300 voorzien van de beste beeldtechnologie en is gebouwd met gemak en eenvoud in het achterhoofd. Door gebruik te maken van de Kodak EasyShare software, krijgen consumenten zelfs nog meer mogelijkheden om hun foto's te printen, aan anderen te laten zien, te bewerken en te organiseren. Het EasyShare-systeem, inclusief de EasyShare software, maakt het afdrukken tot een moeiteloos proces. Consumenten hebben hiermee de keus om thuis afdrukken te maken met behulp van Kodaks "One Touch to Better Pictures" in combinatie met Kodaks uitgebreide productlijn van inkjetpapieren; vanuit huis door de foto's via Internet te versturen naar een EasyShare printservice of een ander on-line fotolaboratorium; of bij de detailhandel die is uitgerust met een Kodak digitale kiosk, of gewoon over de toonbank.
De digitale camera beschikt over ingebouwde Kodak kleurentechnologie, het bekroonde systeem voor kleurenopname en -correctie. Dit systeem zorgt automatisch voor levendige kleuren, terwijl de geavanceerde lichtmeting en belichting de kleurenconsistentie verbeteren, de scherpte vergroten en slecht belichte foto's voorkomen.