LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Nieuwe Kodak Professional DCS Pro Back 645H met 16 Megapixels resolutie
Kodak Professional, een onderdeel van de Eastman Kodak groep, introduceert vandaag haar nieuwst digitale middenformaat achterwand, de Kodak DCS Pro Back 645H dat tevens het nieuwe Hasselblad H1 systeem ondersteunt. De nieuwe Pro back levert een superieure beeldkwaliteit, is draagbaar en functioneel tegelijk, net als de award winnende 645M en 645C digitale achterwanden.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De achterwand levert een 16 Megapixel resolutie op, is uitgerust met een interne accu en een volledig uitgerust LCD display. De 645H geeft een volledige bedieningsvrijheid om de mode-, portret- of trouwfotograaf op haar wenken te bedienen, of het nu in een studio omgeving is of op locatie. De Hasselblad H1 camera is uitgerust met een zeer snelle en accurate autofocus, even als een geïntegreerde invulflits. Het voordeel van het ontwerp van de DSC Pro Back 645H is dat fotografen een Hasselblad body kunnen blijven gebruiken in combinatie met een filmmagazijn, maar ook kunnen profiteren van de mogelijkheden die Kodak Digital Imaging geeft.
De body van de H1 is speciaal ontworpen voor digitale achterwanden en filmmagazijnen. Het heeft een volledige elektronische interface dat communiceert met de bestaande lenzen, filmmagazijnen en de zoeker. De informatie op het LCD display geeft informatie van de achterwand wat de gebruiker snel toegang geeft tot histogrammen, formaat en witbalans instellingen. Een ander voordeel is dat het ontwerp van de Kodak DCS 645H modulair is opgebouwd, zodat het mee kan groeien met de fotograaf als zijn fotografische werkwijze verandert. De geheel draagbare, volledig uitgeruste middenformaat achterwand ondersteunt Kodak Professional DCS Capture Studio, Photo Desk en Camera Manager software, maar ook de innovatieve DCS Custom Looks profielen. Het verwerkt het Kodak formaat DCR RAW en ERI-JPEG bestanden. De ERI-JPEG bestanden zijn een combinatie van de handige JPEG bestanden met de kwaliteit en kleuren en belichtingscontrole mogelijkheid die het Kodak DCR RAW formaat biedt om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen. Als toevoeging functioneert de DSC Pro back 645H ook met de Kodak ProShot systeem software in een compleet digitale werkomgeving.
Lees de uitgebreide review van Steve Sanders op:
De 645H heeft een equivalent van ISO 100-400 wat de fotograaf ondersteuning geeft in het werken met de achterwand onder allerlei verschillende lichtomstandigheden. De 645H ondersteunt de speciale H1 camera functies en biedt een grote flexibiliteit met zoomen, croppen en re-purposing. Een anti-aliasing filter is als optie leverbaar. De Kodak Professional 645H zal in november 2002 leverbaar worden.