LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Fillfactory leverancier van de 1:1 sensor van de Kodak DCS Pro 14n
Fillfactory heeft kontakt met ons opgenomen en informatie verstrekt over de beeldsensor die voor de nieuwe Kodak DCS Pro 14n is gebruikt. De nieuwe 13.89 Megapixel camera is het onderwerp waar iedereen het tijdens de Photokina 2002 over heeft gehad. Fillfactory is ondertussen begonnen aan de uitlevering aan Kodak Professional van de nieuwe 13.89 Megapixel CMOS beeldsensor die Kodak Professional gebruikt voor haar nieuwe topmodel de DCS 14n. Met een pixelgrootte van 8um en een totale lichtgevoelige oppervlakte van 36x24mm levert de CMOS de hoogste 35mm beeldformaat sensor resolutie ter wereld op.
Copyright © 2002 www.dpreview.com - Askey.Net Consulting Ltd.
De nieuwe hoge resolutie CMOS beeldsensor is voortgekomen dankzij de vruchtbare samenwerking tussen onderzoek en productie die ongeveer 18 maanden geleden van start zijn gegaan. Het onderzoek bleek al snel zeer succesvol te zijn, mede op het gebied van de plaatsing van diverse micro onderdelen bleek succesvol te kunnen worden uitgevoerd. De speciale aandacht ging uit naar het ontwerp van de kleurenfilters die op een chip worden geplaatst.
Kodak SLR DCS PRO 14n and CCD
De geïntegreerde circuits van de beeldsensor worden vervaardigd door Tower Semi-conductor waarbij gebruik gemaakt wordt van een .5um CMOS technologie. Volgens Danny Hacohen, vice president of Sales Europa, Azië en Japan, zal dit product direct resultaten geven naar aanleiding van de samenwerking tussen Fillfactory en Tower. Mede doordat Tower zeer specialistische kennis heeft op het gebied van Megapixel sensoren, kan Tower Semiconductor klanten en ontwerpers bijstaan om de massa-productie op te starten. Hedentendage is er geen onderneming die op deze wijze een zo'n technisch hoogstaand product op deze wijze kan begeleiden.
Ter ondersteuning van dit initiatief heeft Fillfactory een nieuwe zogenaamde "Cleanroom" gebouwd om de sensor grondig te kunnen onderzoeken en te testen. Deze onderzoeken en het streven naar een vooruitstrevende productiemethoden blijven doorgaan in het lab dat staat in Mechelen. Luc de Mey, president van Fillfactory, claimt dat door de order die Kodak heeft geplaatst Fillfactory de mogelijkheid geeft een groter marktaandeel te verkrijgen en zich meer te richten op de high-end markt. Alle klanten van Fillfactory zullen de voordelen gaan merken van de nieuwe investeringen die Fillfactory hiermee zijn uitgevoerd. De nieuwe CMOS beeldsensor is exclusief voor Kodak ontworpen.