LetsGoDigital - Photokina 2002 Live Showfloor Coverage
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Eerst indruk van de Contax Tvs Digital
We hebben een kort bezoek gebracht aan de Yashica stand waar nog hard gewerkt werd aan de laatste zaken om alles klaar te krijgen voor de grote opening woensdagochtend wanneer de Photokina werkelijk van start zal gaan. Wij kregen de mogelijkheid om onze handen te leggen op de nieuwe Contax Tvs Digital camera. Een gloednieuw Contax model met 5 Megapixels met een mooie en compacte body die tijdens de Photokina gepresenteerd gaat worden. De nieuwe Contax Tvs Digital heeft een 5.25 MP CCD met een effectief aantal van 5 Megapixels en een beeldsensor grootte van 1/1.8". Deze CCD levert een maximale resolutie van 2560x1920 pixels en kan ook handmatig gewijzigd worden in een resolutie van 1600x1200, 1280x960 of 640x480 pixels. De movie mode neemt in een maximale resolutie van 320x240 pixels op of in een lage resolutie van 160x120 pixels met een maximale speelduur van 30 seconden in de hoogste resolutie of tot een maximale speelduur van 120 seconden in de laagste. De movie mode neemt met of zonder geluid op.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De Contax Tvs Digital is uitgerust met een Carl Zeiss lens Vario Sonnar T lens met een brandpunt bereik van 7.3-21.9mm wat gelijk staat aan een bereik van 35-105mm ten opzichte van een 35mm camera. De lichtsterkte van deze lens begint met een f2.8 in de groothoek en een f4.8 in de tele stand. Wie meer zoom nodig heeft kan ook de digitale variant gebruiken met een bereik van 1.2-4x. Het diafragma bereik loopt van f2.8, f3.3, f4.0, f4.7, f5.6 tot f6.7 waarbij de sluitertijden een bereik hebben van 1-1/2000e seconde. De minimale scherpstel afstand van deze fraaie camera ligt vanaf 60cm tot oneindig en in de macro mode (groothoek) van 15-60cm. De AF mode is instelbaar in Wide AF en Spot AF.
Er staat drie soorten belichtingen tot de beschikking; matrix meting, centrum gerichte meting of spotmeting. De belichting correctie verloopt geheel automatisch en kan ook handmatig ingesteld worden. Het is alleen op dit moment nog niet geheel duidelijk wat de juiste instelmogelijkheden zijn. De Contax maakt gebruik van een Secure Digital of een MultiMedia geheugenkaart als opslagmedium waarbij de opnamen in het JPEG formaat (Exif 2.2) worden opgeslagen. De tijd was te kort om de menu structuur van dit niet Contax model goed door te nemen, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt er gewerkt met een gesplitst menu, C en D. Het C menu in de foto mode heeft enkele instelmogelijkheden zoals de timer/afstandsbediening ontspantijd, AF mode, belichting, ABC, transport (c/s), lange belichting en flitscompensatie. Het D menu geeft instellingen weer zoals Color mode, beeldresolutie, beeldkwaliteit, witbalans bracketing, scherpte en chroma. In de movie mode zien we dezelfde structuur terugkomen, C voor AF mode en timer/afstandsbediening ontspantijd en D voor met of zonder geluidsopname, Color mode en movie resolutie.
De nieuwe Contax Tvs Digital maakt gebruik van een 3.7v Lithium Ion (1500mAh) accu of een optionele adapter. De afmetingen zijn 112x60x33mm met een gewicht van ongeveer 210 gram (excl. accu en geheugenkaart).