This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
SanDisk introduceert de SanDisk ULTRA II CompactFlash geheugenkaart
SanDisk introduceert vandaag de SanDisk ULTRA II CompactFlash geheugenkaart, De snelste flash geheugenkaart ter wereld met een minimum schrijf snelheid van 9 megabytes (MB) per seconde en een minimum lees snelheid van 10MB per seconde. (Deze resultaten zijn gebaseerd op de proeven met de populaire HDBENCH, benchmark software. Actuele resultaten bij digitale camera's zullen verschillen per camera model.) De nieuwe kaart is ten eerste bedoeld voor de professionele digitale camera en professionele markt waar camera's met 4 megapixels of een hogere resolutie om een beduidend snellere flash geheugenkaart vragen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De nieuwe SanDisk ULTRA II CompactFlash geheugenkaart, ongeveer 50 procent sneller dan de SanDisk's Ultra CF kaart, zal uiteindelijk verkrijgbaar zijn in drie verschillende capaciteiten - 256MB, 512MB en 1 gigabyte (GB). De 256 en 512MB SanDisk Ultra II CF kaarten zijn deze maand uitgekomen terwijl de 1GB kaart binnen 30 dagen op de markt gebracht zal worden.
Cor Vos, een internationaal beroemd fotograaf en officieel fotograaf van de wielerronde Tour de France, maakte gebruik van de nieuwe SanDisk Ultra II CF kaart om de Tour te verslaan. "Met deze nieuwe SanDisk Ultra II kaart," verklaarde Vos, "kon ik zo snel plaatjes schieten dat ik iedere snelle actie scène vast kon leggen die ik wou. Voorheen, als ik een race versloeg, miste ik soms belangrijke opnames omdat mijn langzamere flash kaart nog aan het downloaden was en ik mijn camera dus nog niet kon gebruiken. Ik merk nu een erg groot verschil qua prestatie bij deze nieuwe Ultra II CompactFlash kaarten, en ik denk dat iedere professionele en serieuze fotograaf deze in zijn fototas bij zich zou moeten hebben."
Yoram Cedar, SanDisk's senior vice-president of engineering, verklaarde: "De prestatie van de SanDisk Ultra II CF kaart is tot stand gekomen door gebruik te maken van SanDisk's nieuwe prestatie controllors met vooruitstrevend firmware en onze hoge capaciteit van .13 micron NAND geheugen. De afgelopen jaren hebben onze systeem ontwerpers en flash geheugen ingenieurs - in nauwe samenwerking - een reusachtig begrip gekregen van het gecombineerde flash kaart systeem. Dit heeft ons in staat gesteld om een zo optimaal en constant mogelijk gebruik van de flash geheugenkaart te waarborgen die de leiding neemt in schrijf- en lees prestaties, terwijl een exceptioneel hoog niveau van betrouwbaarheid en compatibiliteit met de huidige gamma CF producten behouden blijft. Ook zijn onze nieuwe controllers gebaseerd op een kosteffectieve, hoge prestaties leverende 32 bit ARC kern die hoge bandbreedte transfer van de bus naar het NAND geheugen levert en de interne flash kaart verwerkingsoverhead tot een minimum reduceert. Ofschoon deze nieuwe technologie is geïntroduceerd voor de CompactFlash geheugenkaart formaat, wordt eraan gewerkt en verwachten we dat hij op de andere formaten flash kaarten toegepast kan worden.
Tanya Chuag, SanDisk marketing manager voor de detailhandel zei: "We geloven dat de markt vraagt naar de SanDisk Ultra II CompactFlash geheugenkaart omdat er steeds meer hoge resolutie camera's verschijnen. Digitale camera's met 4 Megapixels of hoger profiteren van de snellere prestatie van de flash geheugenkaarten omdat deze camera' s snellere beeld processors hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe productlijn van SanDisk Ultra II CompactFlash geheugenkaarten geheel zal voldoen aan de verwachtingen van professionele en serieuze fotografen die snellere kaarten willen om de foto's te kunnen maken die zij wensen."
Chris Chute, senior analist van digital imaging bij International Data Corporation, verklaarde: "De strategie van SanDisk met deze nieuwe Ultra II CompactFlash kaart past helemaal in de stijl van de huidige trend op de digitale markt. Er liggen momenteel steeds meer high performance camera's in de winkels die het meeste profijt hebben van de geheugenkaarten met snelle schrijf mogelijkheden en grotere opslagcapaciteit. Digitale fotografie is de voornaamste reden voor de groei van de geheugenkaarten, en SanDisk, heeft zichzelf met deze nieuwe SanDisk Ultra II CompactFlash geheugenkaart in een sterke positie geplaatst om te profiteren van deze groei."
Joe DiMaggio, een vaak onderscheiden internationale fotograaf, wiens werk in meer dan 35 landen is gepubliceerd, zei: "Met de introductie van de SanDisk Ultra II CompactFlash kaart heeft San Disk de lat een treetje hoger gelegd en de leiding genomen in deze tak van de industrie. Deze kaart zal de standaard worden waar naar alle andere kaarten beoordeeld zullen worden. De toegenomen schrijf snelheid van de Ultra II kaarten zal veel professionele en amateur fotografen heel gelukkig maken. Als ik bijvoorbeeld de nieuwe 6.3 Megapixel Canon 10D digitale camera gebruik, dan heb ik 'n snelle geheugenkaart nodig zoals deze, om het maximum uit de camera te halen omdat hij 3 plaatjes per seconde schiet met een continu doorvoersnelheid van 9 foto's per seconde. De camera en de SanDisk Ultra II geheugenkaart vormen een perfect stel." Het toenemen van het aantal megapixels van digitale camera's kan resulteren in een uitzonderlijk grote foto file (dossier) wat er toe bijdraagt dat de tijd die de camera nodig heeft om de foto's op te slaan ook toeneemt.
SanDisk heeft de nieuwe Ultra II geheugenkaart echter zo ontwikkeld dat grote fotofiles moeiteloos en snel opgeslagen kunnen worden en dat de fotograaf sneller foto's kan toevoegen. De prestaties van de verschillende merken camera's kunnen onderling verschillen. De kaarten zijn geheel compatibel en uitwisselbaar met alle CompactFlash digitale camera's, kaartlezers en adapters. Chuang voegt nog toe dat "consumenten zeker de voordelen zullen ondervinden van de snelleer leestijd van de SanDisk Ultra II CompactFlash geheugenkaarten. De snellere leestijd zorgt ervoor dat de fotograaf zijn foto's veel sneller kan bekijken op het LCD scherm nadat ze genomen zijn. En de overdracht van de foto's naar de computer zal ook razendsnel gaan."