This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Panasonic oppgraderer til Lumix DMC-FZ2
Panasonic hadde lagt at til rette på IFA-messen, med en romslig stand der det burde vært rikelig med plass til deres digitale kameraer i Lumix-serien. Det var derfor overraskende å se at de, på tross av lekre produkter, nærmest hadde gjemt kameraene vekk i et hjørne. Grunnen er selvfølgelig at Panasonic har et stort utvalg av andre produkter, som plasma-skjermer, videoutstyr og en masse høyteknologiske produkter, men for en kameraelsker var det en skam å se at de digitale kameraene måtte spille annenfiolin på messen. LUMIX-serien er i ferd med å bli voksen og burde derfor hatt en mer fremtredende plass.
Den nye Panasonic Lumix DMC-FZ2 er den nyeste modellen i Lumix-familien. Forgjengeren fikk berettiget ros for sin imponerende12x optiske zoom og det var ikke overraskende at også DMC-FZ2 er utstyrt med dette kraftige objektivet. En stor egenskap ved objektivet er at det har lysstyrke f/2,8 for hele zoomområdet og er dessuten utstyrt med bildestabilisator. Zoomområdet dekker 35-420 mm sammenlignet med et 35 mm kamera og betegnelsen Leica DC-Vario-Elmarit er et viktig bidrag når Panasonic skal kjempoe om markedsandeler. Objektivet har 13 elementer i 8 grupper, inkludert fire elementer med asfærisk overflate.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
DMC-FZ2 har både hel- og halvautomatiske eksponeringsvalg, samt at det er mulig å stille både lukker og blender manuelt. Kameraet har dessuten ulike motivrelaterte programmer, som portrett, kveldsopptak, kveldsportrett, sport og makro, og som nevnt, P, S, A og M innstillinger. Til tross for det store zoomområdet, er kameraet overraskende kompakt, med målene125x70x83 mm og en vekt på bare 414 gram, inkludert batteri og minnekort. DMC-FZ2 har en forbedret oppstartstid i forhold til forgjengeren og en utløserrespons på bare 0,1 s. Kameraets Mega Burst-funksjon gjør det mulig å ta sju seriebilder ved full oppløsning med en bildefrekvens på 4 b/s. Det mest skuffende ved nyskapningen er at oppløsningen fortsatt bare er 2 megapixels (1600x1200 bildepunkter). Foruten stillbilder, kan DMC-FZ2 også gjøre opptak av videosekvenser. De lagres med tilhørende lyd i QuickTime format og 320x240 punkters oppløsning.
For et kamera av DMC-FZ2's kaliber, er LCD-skjermen skuffende liten, bare 1,5" stor, sammenlignet med 2,5" for den dyrere modellen DMC-LC5. Oppløsningen for skjermen er 114.000 bildepunkter. Lumix DMC-FZ2 kommer på markedet denne måneden (september) og vil få en veiledende pris i Tyskland på € 529 (ca. 4.500 kroner).