This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Panasonic presenteert de Lumix DMC-FZ2 camera
De grote stand van Panasonic biedt ruimte genoeg aan de nieuwe digitale camera uit het Lumix assortiment. Ondanks de toch fraaie camera is het opvallend te noemen dat de camera min of meer verdekt staat opgesteld. Natuurlijk heeft Panasonic veel meer te bieden dan een digitale camera en zijn de grote plasmaschermen, video combinaties en allerlei andere hightech ruimschoots vertegenwoordigd, maar het blijft voor de camera liefhebber jammer dat het een ondergeschoven kindje lijkt te zijn. De Lumix serie begint nu net een volwassen gezicht te krijgen en had zeker wat meer naar voren geschoven mogen worden. De nieuwe Panasonic Lumix DMC-FZ2 is het nieuwste model uit de Lumix serie camera's. Het voorlopende model oogste al bewondering door de indrukwekkende 12x optische zoomlens. De nieuwe DMC-FZ2 is eveneens voorzien van deze krachtige optische zoomlens. Deze lens heeft daarnaast een ongekende lichtsterke f2.8 over het gehele optische bereik en is uitgerust met een interne stabilisator. Het optische bereik komt overeen met een 35-420mm bereik bij een 35mm camera. De Leica DC-Vario-Elmarit lens is een waardevol stukje techniek waarmee de Panasonic DMC-FZ2 is uitgerust. De lens bestaat uit 13 elementen in 8 groepen, inclusief 4 asferische lensdelen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De Panasonic DMC-FZ2 kent een volledig automatische bediening, maar heeft daarnaast ook de mogelijkheid om het diafragma of de sluitertijd handmatig in te stellen. Ondanks het grote optische bereik van de lens is het gehele formaat van de camera zeer compact gebleven. Met afmetingen van 125x70x83mm en een gewicht van 414 gram (incl. accu en opslagmedium) doet de camera niet onder voor concurrerende fabrikanten met hun camera's die zijn voorzien van een groot optisch bereik. De DMC-FZ2 kent een verbeterde opstarttijd en een ontspanvertraging van 0.1 seconde. De Mega Burst functie van de camera is in staat tot 7 volle resolutie opnamen achter elkaar te schieten met een snelheid van 4 beelden per seconde. Verder kent de camera enkele voorgeprogrammeerde programma's zoals portret, nacht, nacht portret, sport, macro en P, S, A of M instellingen. De voorgeprogrammeerde programma's maken een snelle bediening mogelijk waarbij de optische zoom en het interne stabilisatie systeem een welkome aanvulling zijn. Naast de mogelijkheid stilstaande beelden vast te leggen is de camera ook in staat bewegende beelden op te nemen. De QuickTime video clips worden met geluid in een resolutie van 320x240 opgenomen.
De achterzijde van de camera is uitgerust met een (te) kleine LCD display van 1.5-inch. Een camera zoals de DMC-FZ2 met deze optische prestaties moet eenvoudig gecombineerd worden met minimaal een 1.8-inch formaat LCD! De resolutie van het LCD display bedraagt 114.000 pixels. De Lumix DMC-FZ2 zal deze maand leverbaar worden en krijgt een adviesprijs van Euro 529 (gebaseerd op Duitse adviesprijs).