This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Canon presenteert nieuwe i560 en i350 printers
De IFA organisatie lijkt toch her en der wat steken te laten vallen. Tijdens het evenement is gebleken dat er vrij veel gerenommeerde (camera) fabrikanten verstek hebben laten gaan. Zo zou het Canon ook bijna zijn vergaan ware het niet dat Canon de beslissing nam om de hallen te verlaten voordat de IFA van start ging en in de omgeving van het altijd actieve Potzdammerplatz een eigen locatie op te richten. Helaas ligt deze locatie niet echt op een steenworp afstand, doch Canon zal ongetwijfeld bezoekers hebben aangetrokken die normaal gesproken de IFA niet eens bezocht zouden hebben, maar toevallig in de buurt waren of een weekendje Berlijn meepikten.
De ruim opgezette tent in de kleuren van Canon biedt plaats aan diverse Digital Imaging producten. De nieuwe inkjetprinters waren naast elkaar opgesteld en kregen op deze manier toch nog de nodige belangstelling. De nieuwe Canon i560 printer is 25% sneller dan zijn voorganger de i550. De nieuwe Bubble Jet printer i560 kent printsnelheden van 22 ppm in zwart/wit en 15 ppm in kleur en is volgens Canon op dit moment de snelste printer in zijn klasse. Door de toepassing van Canons MicroFine Droplet Technologie met Micro-Nozzles voor 2pl inktdruppels is de i560 in staat 19 miljoen inktdruppels per seconde te produceren voor een printresolutie van 4.800dpi. De formaten die de i560 randloos kan afdrukken zijn 10x15, 13x18cm en A4 formaat.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De i560 is de eerste Bubble Jet printer van Canon die PictBridge ondersteunt, zodat via een USB kabel direct fotoprints gemaakt kunnen worden vanaf elke PictBridge compatibele digitale camera. De snelheid van de nieuwe Canon is voornamelijk zichtbaar bij het randloos afdrukken van een 10x15cm afdruk, Een full colour 10x15 cm kantlijnvrije foto is nu in slechts 50 seconden te printen, 3 keer sneller dan concurrerende printers. De PictBridge standaard is ook op de nieuwe i560 printer van toepassing. Door de toepassing van de PictBridge standaard ondersteunt de i560 printer de mogelijkheid digitale camera's en digitale camcorders direct via een USB kabel op de printer aan te sluiten, zodat snel en gemakkelijk fotoprints zijn te maken. Elke PictBridge compatibele camera - ongeacht de producent - is nu direct op de printer aan te sluiten om fotoprints te maken zonder dat de opnamen eerst op een PC moeten worden opgeslagen.
Naast de nieuwe i560 printer heeft Canon Duitsland ook een nieuwe i350 printer geïntroduceerd. Qua formaat is deze printer een stuk compacter dan de i560 printer. De specificaties van deze printer zijn een printresolutie van 4800x1200dpi en een druppelgrootte van 5pl, een printsnelheid van 16 ppm in zwart/wit en 11 ppm in kleur. Deze compacte printer is in staat randloze afdrukken te maken in de formaten 10x15 en 13x18cm.