This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Hitachi viste 4GB Microdrive
Under IFA-messen i Berlin demonstrerte Hitachi de mulighetene de har innen rekkevidde med økt kapasitet for mikroharddisken Microdrive. Manfred Berger, senior manager for businessutvikling tok seg tid til å gi oss en demonstrasjon. I følge hr. Berger har Hitachi tilegnet seg Microdrive-produktene gjennom å kjøpe opp hele IBM’s divisjon for datalagring. Praktisk talt alle produktene som følger med ved overtakelsen, fyller tomrommene i Hitachis produktutvalg. Overtakelsen har medført at Hitachi Global Storage Technologies, HGST, har hånd om Microdrive-serien, samt IBM's tidligere produkter for serverlagring.
Den nye 4GB Microdrive er meget økonomisk, sammenlignet med tilsvarende 4GB kort med flashminne. Imidlertid er det en stor forskjell mellom de to i teknologi og den fysiske utførelsen. En Microdrive består av bevegelige deler, akkurat som en vanlig harddisk, noe som gjør kortet relativt utsatt for slag og støt. Dessuten tilhører Microdrive kategorien CompactFlash Type II, som ikke kan brukes i kameraer med kortspalte for Type I.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Det er helt ufattelig at det går an å lage en miniharddisk så liten som en Microdrive, knapt en tomme stor. Hitachi Microdrive ble vist i kombinasjon med Fujifilm FinePix M603, som er et multimedia-kamera med mulighet for videoopptak i VGA oppløsning og 30 b/s bildefrekvens. Den observante leser vil straks protestere, siden FinePix M603 ikke støtter FAT32, som er nødvendig for lagringsmedia over 2GB. Det er nemlig på tale å lage en 2GB Microdrive som kan formatteres med FAT16. Så, i tillegg til 4GB, kommer det også en 2GB Microdrive. Begge kortene er basert på en helt ny teknologi, utviklet av Hitachi, som også hevder å ha gjort Microdrive mer driftssikker.
Ulempene ved å bruke Microdrive som lagringsmedium er risikoen for å miste den på et hardt underlag og det er nettopp dette Hitachi har forbedret i den nye generasjon Microdrive. Innkapslingen av de nye Microdrive-kortene har nå en gummifender for å absorbere harde slag. Hitachi hevder at fenderen skal sikre at Microdrive-en overlever et fall på 75 cm på et betonggulv. På et teppe som er minst 1 cm tykt, er grensen økt til 1 meter. Når vi tenker på høyden til hendene når vi står oppreist, er det altså fortsatt grunn til å være forsiktig. Bildet av den åpne Microdrive viser 1GB Microdrive fordi patenter og konstruksjon av den nye generasjon 2GB og 4GB er ikke offentlig tilgjengelig materiale. Derfor kan ikke dette vises til offentligheten enda.
Teknologien for Microdrive er basert på høy lagringstetthet, men skivene i disken kan ikke deles, bare dobles ved å sette inn flere skiver. Kort med flashminne kan med andre ord bygges opp ved å sette inn få eller mange minneceller og får derved et stort antall lagringskapasiteter. Microdrive kan nå bare være 2GB, 4GB og høyere. Derfor er det små muligheter for Hitachi å nå et stort publikum med Microdrive. Høy kapasitet til en lavere pris er salgsargumentet de kan levere. Så snart prisene for flashminne faller så mye at prisgevinsten avtar, vil Hitachi videreutvikle Microdrive, De mener at neste generasjon lett kan gi inntil 7GB kapasitet (dog ikke offentlig bekreftet!).