This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Datafab viser FP2 (Plus) disk drive
Datafab, et selskap med tilhold på Taiwan, har en liten stand på IFA-messen i Berlin. Selskapet har masser av enkle og anvendelig løsninger for minnekort og tilbehør. Datafab startet i 1992 og leverer produkter som omfatter flash minnekort, kortlesere, adaptere, CD/DVD ROM spillere og ulike produkter for IEEE1394 (Firewire).
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
FP2 og FP2 Plus er to varianter av en enhet for lagring av for eksempel digitale bilder. En 2,5” intern harddisk er bygd inn, men det fremgår ikke hvor stor kapasiteten er, Spesifikasjonene var ikke tilgjengelig på IFA-messen og vi klarte heller ikke å finne informasjonen på deres nettside, så trolig kan kapasiteten tilpasses i hvert enekelt tilfelle, siden den er utstyrt med en ordinær 2,5" harddisk.
Datafab FP2 (Plus) disk drive kan benyttes som kortleser og -skriver når den er tilkoblet en datamaskin. FP2 har innebygd spalte for CompactFlash Type I og II minnekort og Microdrive, mens FP2 Plus støtter 6 ulike kortstandarder: CompactFlash type I og II, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Secure Digital (SD) og MultiMedia Card (MMC). Med tilbehøret FA-CFSSM (4-i-1 CompactFlash adapter) kan SmartMedia, Secure Digital, MultiMedia og Memory Stick minnekort konverteres til CompactFlash størrelse. Foruten muligheten til å skrive data fra minnekortet til harddisken i Datafab FP2(Plus) er det også mulig å koble utstyret til en TV, slik at bildene kan vises direkte på denne.
Begge enhetene støtter JPEG, MJPEG, MPEG1/2 og MP3 data, den har USB 2.0 grensesnitt med 580 Mbps overføringshastighet og støtter både PC og MAC operativsystemer. Datafab PF2(Plus) veier 138 g og måler 85x115x25 mm.