This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
Datafab showt FP2 (Plus) disk drive
Datafab, een in Taiwan gevestigde onderneming, heeft een kleine stand op de IFA in Berlijn. Deze onderneming heeft tal van eenvoudige en handige oplossingen op het gebied van Flash accessoires in haar assortiment. De onderneming is sinds 1992 actief en heeft producten zoals flash geheugen spelers, kaartlezers, adapters, CD/DVD ROM spelers en Firewire producten in haar assortiment opgenomen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De FP2 of FP2 Plus is een apparaat waarmee digitale camera gebruikers hun opnamen kunnen opslaan. Het opslaan geschiedt op een interne 2.5-inch harde schijf. Het is niet geheel duidelijk om hoeveel opslagruimte het hier gaat. Deze specificatie was tijdens het IFA evenement niet voor handen en navraag via de website leert ons niets meer. Waarschijnlijk zal de marktontwikkeling op het gebied van de 2.5-inch harde schijven iets te maken hebben met de beslissing aangaande de opslagcapaciteit.
De Datafab FP2(Plus) disk drive kan gebruikt worden als kaartlezer en kaartschrijver wanneer de FP2(Plus) op een computer wordt aangesloten. De FP2 ondersteunt CompactFlash type I en II geheugenkaarten en Microdrive opslagmedia. De FP2 Plus ondersteunt zes verschillende opslagkaarten waaronder CompactFlash type I en II, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Secure Digital en MultiMedia geheugenkaarten. Via de FA-CFSSM accessoire (4-in-1 CompactFlash adapter) kunnen de SmartMedia, Secure Digital, MultiMedia en Memory Stick geheugenkaarten omgezet worden naar het CompactFlash formaat. Naast de mogelijkheid om bestanden vanaf geheugenkaarten over te zetten naar de harde schijf van de Datafab FP2(Plus) is het ook mogelijk het apparaat aan te sluiten op een TV, zodat de opnamen direct via een TV kunnen worden afgespeeld.
Beide apparaten ondersteunen JPEG, MJPEG, MPEG1/2 en MP3 bestanden. De Datafab PF2(Plus) heeft een gewicht van 138 gram en een afmeting van 85x115x25mm. De USB 2.0 interface zorgt voor een dataoverdrachtsnelheid tot 480Mbps. Het apparaat ondersteunt zowel PC als MAC machines.