This Live Showfloor Coverage is brought to you by LetsGoDigital, NuevaFotografía, DigIT and DP-NOW
All Ring Tech introduceert Viewcatcher combo
Mr. Larry Lu, President of All Ring Tech Co., Ltd., is samen met zijn collega's op de showvloer van de IFA aanwezig om het assortiment combi kijker/digitale camera te presenteren. De combinatie verrekijker en digitale camera is al eerder door gerenommeerde fabrikanten zoals Pentax in het assortiment opgenomen, All Ring Tech denkt door middel van een lage prijs een stukje markt naar zich toe te trekken. Één van de 4 verschillende combinatie kijker/digitale camera is de 10x25 Viewcatcher. De verrekijker heeft met 10x optische zoom voldoende zoom om een onderwerp dichtbij te kunnen halen, en om het vrij stil in beeld te kunnen krijgen. Uitzonderingen zijn de mensen onder ons, waaronder ondergetekende, die al moeite hebben, om met een 8x vergrotende verrekijker het onderwerp stabiel in beeld te houden. De Viewcatcher heeft een breedteveld van 73.8 meter op een afstand van 914 meter (100 yards) en een uittrede pupil van 2.5mm. De minimale scherpstelafstand bedraagt 3 meter.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De bovenstaande specificaties zijn vrij standaard voor een gemiddelde verrekijker, echter de Viewcatcher is daarnaast ook voorzien van een CMOS sensor. Deze beeldsensor heeft een effectieve resolutie van 1280x960 pixels (1.3 miljoen), maar is ook in staat om beelden vast te leggen in een lage resolutie van 640x480 pixels (300K). Wanneer de combinatie ingesteld wordt als digitale camera wordt tegelijkertijd de minimale scherpstelafstand verlengd naar 15 meter. De instelling voor witbalans en de belichting geschiedt volledig automatisch en de opnamen worden opgeslagen op het interne geheugen van 16MB. Via een USB kabel worden de opnamen overgezet naar een computer. De opnamen kunnen ook direct worden afgespeeld op een TV door de Viewcatcher aan te sluiten op een TV via de video interface. Deze aansluiting is aanwezig in zowel een NTCS als een PAL standaard.
De Viewcatcher wordt standaard geleverd met een USB en video kabel, software op CD en een handleiding. De combinatie kijker/digitale camera heeft een gewicht van 351 gram en heeft een afmeting van 173.5x90.1x57mm. Naar verwachting zal de Viewcatcher eind september verkrijgbaar worden.